02 / 05 / 2024

toplu kredi ödemesinde indirim yapılıyor mu

toplu kredi ödemesinde indirim yapılıyor mu

Tüketici Kanunu kapsamında tüketici kredileri ve konut finansmanına yönelik yönetmelikler büyük ölçüde tamamlandı. Yönetmeliklerle birlikte vatandaşa hem tüketici hem konut kredi borcunu erken ödemesi halinde faiz ve diğer unsurlarında indirim yapılacak.

Milyonlarca İstanbullu için toplu taşımada yeni dönem başlıyor: Otobüs, metro, vapur, tramvay...

İstanbul'da toplu taşıma kullananlar için sevindirici haber geldi. Artık kent genelinde otobüs, vapur, metro ve tramvay hatlarında kredi ve banka kartları veya ön ödemeli kartlarla yapılan ödemelerde yüzde 33,33 indirim uygulanacak. Milyonlarca kişiyi sevindiren bu dönem 1 Kasım’da başlıyor.

İstanbul'da yeni dönem başladı: Kredi kartıyla ödemede indirim

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, kent içi toplu ulaşım araçlarında kredi kartı, banka kartı veya ön ödemeli kart kullanarak yapılan ödemelerde yüzde 33,33'lük bir indirim kararı alındı.

İstanbullulara son dakika müjdesi: Toplu taşımada indirim geldi! Temassız ödemelerde fiyatlar düştü!

Megakentte toplu ulaşımda İstanbulkart'ı olmayanların kullandığı kredi kartı ve banka kartlarıyla gerçekleştirdiği temassız ödemelerde fiyat farkı alınması tepkilere sebep olmuştu. İBB'den konuya ilişkin bir son dakika düzenlemesi geldi ve indirime gidildi. İşte yeni fiyatlar...

Milyonlarca öğrecinin hesabına toplu para yatacak! KYK 3 aylık toplu ödeme hangi ay yapılacak? 

Devlet milyonlarca öğrenciye burs ve kredi desteği sağlıyor. Her sene ilk burs alacak öğrencilerin hesaplarına toplu ödeme yapılıyor. Milyonlarca öğrencinin hesabına toplu para yatacak. Peki, KYK 3 aylık toplu ödeme hangi ay yapılacak?

İstanbul'da toplu taşımaya kart ayarı; İstanbulkart ile 22,5 TL, kredi kartıyla 60 TL

İstanbul'da toplu ulaşımda kredi kartı ve banka kartlarıyla temassız ödeme yöntemi UKOME kararıyla; 26 Ekim 2022’den itibaren uygulanmaya koyuldu.

İstanbul'da toplu taşımaya kredi kartı ayarı: Metrobüs 60 TL, otobüs 30 TL oldu! 

Megakent İstanbul'da toplu ulaşımda, kredi kartı ve banka kartlarıyla temassız ödeme seçeneği UKOME kararını ardından 26 Ekim 2022 tarihinden itibaren uygulanıyordu. Peki son zamla kartla ödeme tutarları ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

Cep telefonundan beyaz eşyaya hiç bir ihtiyacınızı ertelemeyin! Garanti Bankası'ndan kredi fırsatı!

Cep telefonu, beyaz eşya, mobilya gibi toplu para gerektiren alışverişlerini nakit parası olmadığı için erteleyenlere Garanti Bankası’ndan 500 TL ile 50 bin TL arasında kredi fırsatı sunuluyor.

Başvurusu onaylanan herkesin hesabına 3 aylık toplu ödeme yapıldı! TC kimlik numarası 0, 2, 4, 6, 8 olanlar...

Burs ve kredi ödemelerinin hesaplara yatırılacağı tarih gündemde yer almaya devam ediyor. Bu kapsamda Başvurusu onaylanan herkesin hesabına 3 aylık toplu ödeme yapıldı! TC kimlik numarası 0, 2, 4, 6, 8 olanlar gününde çekecek.

Başvurusu onaylanan herkesin Ziraat Bankası hesabına toplu para yatacak! Ödemeler o tarihlerde peş peşe çekilecek!

KYK burs sonuçları geçtiğimiz günlerde belli oldu. Milyonlarca KYK burs ve kredi sonuçlarını öğrenen üniversite öğrencileri KYK burslarının yatırılmasını bekliyor. Peki KYK toplu burs ve kredi ödemeleri hesaplara yattı mı? İşte detaylar...

Milyonlarca öğrencinin hesabına toplu para yatacak! TC kimlik numarası 0, 2, 4, 6, 8 olanlar dikkat! Peş peşe geliyor...

KYK burs ve öğrenim kredisi sonuçlarını geçtiğimiz hafta açıklamıştı. Aralık ayında başvuruları olumlu sonuçlanan KYK'da üç aylık toplu ödeme için gözler GSB'den gelecek tarihe çevrildi. Peki, KYK kredi/burs ödemeleri ne zaman hesaplara yatacak?

Öğrencilere yeni yıl müjdesi! Ekim, kasım aralık ödemeleri toplu şekilde peş peşe hesaplara aktarılacak! O tarihte ...

Üniversite öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen burs ve kredi ödemelerinde detayları açıklandı. Yeni yılda öğrencilerin hesaplarına ödemeler toplu olarak yatırılacak. Peki 2022 KYK burs ödemeleri hesaplara yattı mı?

Engelli memurlardan TOKİ konutları için faizsiz kredi talebi!

Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Eşref Karaaslan, engelli kamu görevlilerine Toplu Konut İdaresi Başkanlığı konutlarından satın almaları durumunda tek konut için faizsiz kredi kullandırılmasını istedi.

Bu kişiler TOKİ'den faizsiz kredi alabilecek!

Milli Mücadele, Kore Savaşı ya da Kıbrıs Barış Harekatına katılan Türk vatandaşlarına; Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından faizsiz olarak kredi verilmesi için kanun teklifi verildi.

toplu kredi ödemesinde indirim yapılıyor mu Haberi

toplu kredi ödemesinde indirim yapılıyor mu

Milyonlarca tüketiciyi ilgilendiren iki düzenleme daha hayata geçiyor. Tüketici Kanunu’nun uygulanmasına yönelik hazırlanan yönetmeliklerden tüketici kredileri ve konut finansmanı çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Önümüzdeki günlerde yayınlanması beklenen yönetmelikle birlikte, vatandaşa hem tüketici hem de konut kredi borcunu erken ödemesi halinde faiz ve diğer maliyet unsurlarında indirim yapılacak. Tüketici, bildirim tarihinden itibaren en geç altmış gün içinde borcun tamamını ödediği ve kredi kullanmaya son verdiği takdirde faiz artışından etkilenmeyecek.


14 günde cayma hakkı


Belirli süreli tüketici kredisi sözleşmelerinde faiz oranı sabit olarak belirlenirken temerrüt hali de dahil olmak üzere, tüketici işlemlerinde bileşik faiz uygulanmayacak. Tüketicinin yazılı veya kalıcı veri saklayıcısı aracılığıyla açık talebi olmaksızın kredi ile ilgili sigorta yaptırılamayacak. Tüketici kredisi sözleşmeleri yönetmeliğine göre tüketicinin kredi itibarının değerlendirilmesi sonucunun olumsuz olması nedeniyle...