28 / 04 / 2024

İstanbul'da toplu taşımaya kredi kartı ayarı: Metrobüs 60 TL, otobüs 30 TL oldu! 

İstanbul'da toplu taşımaya kredi kartı ayarı: Metrobüs 60 TL, otobüs 30 TL oldu! 

Megakent İstanbul'da toplu ulaşımda, kredi kartı ve banka kartlarıyla temassız ödeme seçeneği UKOME kararını ardından 26 Ekim 2022 tarihinden itibaren uygulanıyordu. Peki son zamla kartla ödeme tutarları ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından 26 Ekim 2022 tarihinde önemli bir karar alınmıştı. Bu kapsamda, alınan kararla; İstanbulkart dışındaki kartların, toplu ulaşımda kullanımının düzenlenmesi ile ilgili olan teklif onaylanmıştı. 

Böylece, toplu ulaşımda diğer ödeme yöntemlerine ek olarak, kredi kartları, ön ödemeli kartlar ve banka kartlarıyla ödeme yöntemi de geçerli oldu. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; temassız ödeme yöntemi, İBB iştiraki BELBİM koordinasyonu aracılığıyla uygulanmaya başlandı. 

İstanbul da toplu taşımaya kredi kartı ayarı: Metrobüs 60 TL, otobüs 30 TL oldu! 

OTOBÜSTE 15 LİRA, METROBÜSTE 37.75 LİRA ÜCRET FARKI 

Toplu ulaşımda, 11 Ağustos 2023 tarihinden itibaren uygulamaya alınan yeni ücret tarifesiyle, tam bilet kullanılan araçlarda ücret 15 liraya, metrobüste ise en uzak mesafe ücreti 22.25 liraya yükseltilmişti. 

Kredi kartı, ön ödemeli kart veya banka kartı kullanılarak ödeme gerçekleştirilen yolculuklarda ise bu ücretlerin, metrobüste 60 lira, otobüslerde ise 30 lira şeklinde yansıtıldığı belirlendi. Yolcular, fiyat farkı ile ilgili tepkilerini dile getirdi. 

İBB’den, kredi kartı, banka kartı ve ön ödemeli kartlar ile ödeme yöntemi ile ilgili kararın ve ücret formülünün UKOME’de bulunan tüm yetkili kurumlarla birlikte alındığı bilgisi paylaşıldı.

İstanbul da toplu taşımaya kredi kartı ayarı: Metrobüs 60 TL, otobüs 30 TL oldu! 

Metrobüse binmek için kredi kartıyla temassız ödeme yapan Asiye Zengin, "Bu ücret çok fazla, normalde 22 lira gibi, benden 60 TL aldı. 60 lira bayağı yüksek" diyerek, iade almak istediğini belirtti ve güvenlik görevlisinden yardım istedi. 

Niyazi Balcı da Cevizlibağ'dan Çağlayan'a metrobüs kullanarak gideceğine dikkat çekti ve "Metrobüste yeni zamların geçerli olduğunu söylediler, ne kadar olduğunu da bilmiyorum, çünkü şu anda İstanbulkart'ımdaki bakiyemden harcıyorum. Karta 60 TL'lik ücret şaka herhalde, böyle bir saçmalık olamaz" dedi ve kimsenin bu şekilde kullanmayacağını vurguladı. 

"Şimdi buradan Çağlayan'a gideceğim, o parayı vereceğime taksiyle giderim" diyen Balcı, taksinin 80-90 lira tutacağını ama bu sıkışıklıkta gitmemiş olacağını dile getirdi. 

Otobüs bekleyen Fatih Akyürek de konuya ilişkin "Kredi kartıyla ödediğimiz zaman 2 katını alıyor. 20 lira ise 40 lira alıyor. Ne alakası var ki, kredi kartı da normal geçiş de aynı olmalı. Millete kolaylık olacaktı, ne gereği var böyle" değerlendirmesinde bulunarak, ücretin çok fazla olduğunu belirtti. 

ZAM geldi: 2023 Doğum parası, emzirme ödeneği, çocuk yardımı ne kadar oldu? 

Memur-Sen'den zam teklifine güncelleme talebi! Toplu sözleşmede son durum ne? Memura ne kadar zam gelecek? 

Dolar yatırımcıları bu tarihe dikkat! Çok pişman olacaksınız! Doların geleceği rakam belli oldu


 


Geri Dön