27 / 04 / 2024

İstanbul'da yeni dönem başladı: Kredi kartıyla ödemede indirim

İstanbul'da yeni dönem başladı: Kredi kartıyla ödemede indirim

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, kent içi toplu ulaşım araçlarında kredi kartı, banka kartı veya ön ödemeli kart kullanarak yapılan ödemelerde yüzde 33,33'lük bir indirim kararı alındı.



UKOME toplantısı, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce'nin liderliğinde Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

Toplantıda, İstanbul'daki toplu ulaşım araçlarında kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlarla yapılan ödemelerin yüksekliği ele alındı.

Görüşmede, İstanbul Kart dışındaki kartlardan otobüs, vapur, metro ve tramvay hatlarında 15 lira yerine 30 lira, metrobüs için ise 22,25 lira yerine 60 lira ödenen ücretin azaltılması tartışıldı.

Bu bağlamda, ödemelerde yüzde 33,33'lük bir indirimle, kredi kartları, banka kartları veya ön ödemeli kartlarla ödemelerde otobüs, vapur, metro ve tramvay hatlarındaki ücretin 30 liradan 20 liraya, metrobüs için ise 60 liradan 40 liraya düşürülmesi talep edildi.

Oylamada bu öneri oy birliğiyle kabul edildi ve tarife değişikliği 1 Kasım'dan itibaren yürürlüğe girecek.

8+1 TAKSİYE DÖNÜŞÜM İÇİN SON TARİH YILBAŞINA KADAR UZATILDI

Toplantıda, gündemdeki maddeler arasında "taksi taşımacılığı talepleri" konusu da ele alındı.

Bu bağlamda, kentteki taksi sorununu çözmek için minibüs ve taksi dolmuş sahiplerine 8+1 taksiye dönüşüm olanağı tanındı ve bu dönüşümü gerçekleştiren kişilerin "Plakalarını ilk 3 yıl içinde satamazlar" kuralı kaldırıldı.

8+1 taksiye dönüşmeyen hak sahiplerine ise yılbaşına kadar bu dönüşümü yapmaları için bir süre verildi.

Aynı toplantıda, parkomat ve yaya dostu alanlarla ilgili kararlar da alındı.

MİNİBÜSTEN TAKSİYE DÖNÜŞÜM HAKKI KAZANAN ARAÇ SAHİPLERİNDEN EYLEM

Bu sırada, UKOME toplantısı devam ederken, minibüs ve taksi dolmuş sahipleri, 8+1 taksiye dönüşüm hakkı kazanmış araç sahipleri, protesto eylemi düzenledi.

Bu eylemciler, 8+1 araçların işletilmesiyle gelir elde edemediklerini dile getirerek, 4+1 taksi uygulamasının tekrar yürürlüğe konulmasını talep etti.

UKOME toplantısından bekledikleri kararın olumsuz olması üzerine bu grup, tepkilerini gösterdi.

Toplantının gerçekleştirildiği salona girmeye çalışan eylemciler, polis ve güvenlik görevlileri tarafından engellendi. Bu esnada, bazı eylemciler tesisin içine pet şişeler fırlattı.

Son dakika İstanbullular dikkat! 13 ilçeyi birden etkileyecek

Erzurum deprem riskine karşı kentsel dönüşümle güçlendiriliyor

İŞKUR Ekim ayı için TYP personel alım ilanları duyuruldu! 3 ilde 496 TYP alım ilanları…


Geri Dön