19 / 07 / 2024

toprak benli kimdir

toprak benli kimdir

Belediyenin Marmara Depremi'nin vurduğu İstanbul Avcılar'da yeni binalar için en fazla 4 kat için izin vermesi nedeniyle kentsel dönüşüme başlanamadı. Başkan Benli, Japonya'nın güzel bir örnek oluşturduğunu ilçenin dikey değil, yatay gelişeceğini söyledi.

Dr. Ferhan Vahit Benli kimdir? Hangi alanlarda çalıştı? Gübretaş’ta ne iş yapıyor?

Dr. Ferhan Vahit Benli, doktorasını nerede tamamladı? Ne zaman Genel Müdür ve CFO oldu? Şu an ne iş yapıyor? İşte Ferhan Vahit Benli’nin hayatı...

Handan Toprak Benli: Avcılar'a 100 yıllık imar planı yaptık!

İstanbul ve Marmara Bölgesi’nin tek kadın belediye başkanı Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli sosyal demokrat belediyecilik adına önemli projeler hayata geçirdiklerini söyledi.

Avcılar’ın 100 yıllık kent planında AVM yok!

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli yaptığı açıklamada hazırladıkları imar planlarının hiçbirinde AVM yapılmasını öngörmediklerini, esnaflıkla toplumu kalkındıran geleneğe bağlı olduklarını belirtti.

İstanbul'a Bathonea Arkeopark geliyor!

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, ‘’Bütün yollar Avcılar’dan Geçer’’ sempozyumun kapanış konuşmasında İstanbullulara nefes aldıracak yeni Bathonea Arkeopark projesinin müjdesini verdi.

Handan Toprak Benli: Avcılar’da yoğunluğu artırmayacağız!

Avcılar'da yenilenecek binalar için 2008 yılında getirilen 4 kat sınırının kaldırılması ardından halka ilk bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Handan Toprak Benli'den Avcılar'daki imar planına teşekkür!

Avcılar'da Merkez, Denizköşkler, Ambarlı, Cihangir, Cümüşpala, Üniversite ve Mustafa Kemal Paşa Mahallesini kapsayan imar planı değişikliğinin Avcılar ve İBB Meclisi'nde kabul edilmesine Başkan Handan Toprak Benli teşekkür etti.

Avcılar Belediyesi imarda hak mahrumiyetinin önüne geçecek!

2017 yılının ilk toplantısında Avcılar Belediye Meclisi önemli kararların altına imzasını attı. Avcılar Belediye Meclisi, Başkan Dr. Handan Toprak Benli’nin öncülüğünde yaptığı toplantıda imarda hak mahrumiyetinin önüne geçmek için düğmeye bastı.

Avcılar kentsel dönüşümle 'prestij kent' haline gelecek!

Kentsel dönüşüm tamamlandığında, hayata geçirilen diğer projelerle birlikte Avcılar'ın prestij kent haline geleceğini ifade eden Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, böylece ilçede yasanan göç sorununu tersine çevireceklerini söyledi.

Avcılar'da deprem odaklı kent planı yapılmalı!

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli: “Bizim yeniden bir kent planlamasına ve çok iyi bir şekilde de bina güvenliklerini sağlayacak yeni bir imar planı gibi kentsel planlama sistemine geçmiş olmamız gerekiyordu. Depremle ilgili de çalışma başlattı

Atatürk Evi Müzesi restorasyon çalışmaları başladı!

Avcılar Ambarlı Mahallesi'nde 2000 yılında yaptırılan Atatürk Evi Müzesi'nin restore edilmeye başlandı. Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, eserleri gelecek kuşaklara aktarmayı öncelikli görevleri arasında gösterdi.

Avcılar'daki 4 kat engeline meclisten onay geldi!

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, " Meclisten aldığımız yetkiyle bir planlama yapacağız, bir kent planını hazırlayıp halkımızın önüne sunacağız " dedi.

Avcılar'da Japon modeliyle dönüşüm yapılacak!

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, "Sürekli depremlerin olduğu dünyanın gelişmiş ülkelerinden Japonya örneğinden yola çıkarak Avcılar'ın dezavantaj gibi görünen durumunu hazırlayacağımız plan ve destekle avantaja çevirmek istiyoruz" dedi.

Avcılar'da Handan Toprak Benli'ye kentsel dönüşüm yetkisi!

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli'ye kentsel dönüşüm ve gelişim alanları çalışmaları hakkında yetki verilmesi, dünkü Avcılar Belediye Meclisi toplantısının gündem maddelerinden biriydi. Toplantıda Avcılar Blediyesi'nin taşınmaz satışları da

toprak benli kimdir Haberi

toprak benli kimdir

Marmara Depremi'nde İstanbul'da en çok zararı gören ilçelerin başında gelen Avcılar'da toplam 270 kişi yaşamını yitirirken, yüzlerce kişi de yaralandı. Avcılar'da 1823 konut ve 326 işyeri yıkıldı ya da ağır hasar gördü. O tarihte yapılan tespitlere göre, 5 bin 106 konut ve 872 işyeri orta hasara, 3 bin 685 konut ve 461 işyeri de hafif hasara uğradı.


Marmara Depremi'nden etkilenen Avcılar'da depremden 16 yıla yakın süre geçerken, deprem tehlikesi gündemden düşmedi. İstanbul'un birçok ilçesinde kentsel dönüşüm projesi ile binalar yenilenirken, Avcılar'a çalışmalara başlanamadı. Avcılar Belediye Başkanı CHP'li Handan Toprak Benli, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ilçedeki önemli bölümü 5-6 katlı olan binaların yenilenmesi halinde 4 kat sınırlaması getirmesinin çalışmaların aksadığını dile getirdi.


"DEZEVANTAJ, AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR" 

Deprem gerçeğinin avantaja dönüştürülebilecek bir olgu olduğunu ifade eden...