04 / 05 / 2024

toprak londra ev satışı tmsf nin

toprak londra ev satışı tmsf nin

İşadamı Halis Toprak, Londra'daki malikânesini 50 milyon sterline Kazak milyarder Horelma Peraman'a sattı. TMSF Başkanı Ertürk, "30 milyon sterlin bize gelecek" dedi

İngiltere'de ev alacaklar son 70 senenin en zor koşullarıyla karşı karşıya!

Londra merkezli kooperatif birliği Building Societies Association'ın (BSA) yeni raporuna göre İngiltere'de ilk defa ev alacakların, yüksek faizler sebebiyle son 70 senenin en zorlu koşullarıyla karşı karşıya olduğu kaydedildi.

Gaziosmanpaşa'da toprak kaydı, 30 ev boşaltıldı: Yeni evler verilecek!

İstanbul Gaziosmanpaşa'da dün toprak kaymasından etkilenen kiracılar kiracı, ev sahipleri de ev sahibi olarak kalıcı evlerine geçecek. İstanbul Valisi Davut Gül, detayları açıkladı. 

5 milyon TL'lik konut nasıl alınır? Toprak yatırımcısından ev alacaklara tavsiye! 

Toprak yatırımcısı Aksel isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından konut alımı ile ilgili bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Konut fiyatları düşüyor: Londra fiyatına ev satılırsa olacağı buydu!

Ev alacaklar fiyatların düşüp düşmeyeceğini merak ediyor. Makine mühendisi Yavuz isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından ev fiyatlarının çakıldığını belirtti. İşte o açıklama ve gelen yorumlar...

Her araziye ev yapılır mı? 14 maddede 'hangi araziye ev yapılmaz?' sorusunun yanıtı!

Artan konut fiyatları ve şehir içinde kalabalıkta yaşamama isteği, arsa ve arazilere ev yapımına talebini artırdı. Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, X sosyal medya hesabından tarlaya ev yapmanın kuralları tek tek açıkladı. İşte o paylaşım ve yorumlar...

Manisa'da kentsel dönüşüm bölgesinde heyelan riski! 5 ev acilen boşaltıldı!

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda projesinin uygulandığı bölgede toprak kayması riskine karşın 5 ev boşaltıldı.

Trabzon'da heyelan oldu evler toprak altında kaldı

Trabzon’un Sürmene ilçesinde heyelan sonucu Oylum Mahallesi’nde boş haldeki 3 ev ile kullanım dışı okul, toprak altında kaldı. Mahalle yolunun ulaşıma kapandığı, 2 evin boşaltıldığı bölgede devam eden heyelan anları kameraya yansıdı.

Aşkın Nur Yengi ve Haluk Bilginer kızlarına Londra'da ev aldı!

Aşkın Nur Yengi ve Haluk Bilginer'in 15 yaşındaki kızı Nazlı Bilginer, aldığı doğum günü hediyesiyle konuşuluyor. Ünlü çiftin küçük kızları 15 yaşında Londra'da 36 milyon Türk Lirası değerinde konutun sahibi oldu.

Ev almak hayal mi oldu? 

Dövizlerde meydana gelen artış ev fiyatlarına da yansıdı. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak ev sahibi olmanın giderek zorlaştığını dile getirdi. 

Ruslar tatil, İranlılar vatandaşlık için Türkiye’den ev alıyor!

Yabancıya konut satışıyla ilgili önemli bilgiler veren Gayrimenkul Brokeri Songül Toprak Özsan, Ruslar'ın tatil, İranlılar'ın ise vatandaşlık için Türkiye’den ev aldığını söyledi.

Adele: Londra’dan asla ev alamam, çok pahalı!

Adele, British Vogue ile yakın zamanda gerçekleştirdiği bir röportajda; Los Angeles gayrimenkulüne 30 milyon doları aşkın yatırım yaptığını, fakat Londra’da yaşamayı tam olarak karşılayamadığını belirtti. Adele, "LA’de sahip olduğum türden bir evi Londra’da asla karşılayamam” dedi.

Londra’nın en ince evi 1.07 milyon dolara satılıyor!

Londra'nın sembolik binalarından biri olan ve şehrin en ince konutlarından biri olması sebebiyle The Thin House şeklinde isimlendirilen ev, 2016 yılındaki satışının ardından yeniden ilanlarda görüldü. The Thin House, 1.07 milyon dolara satışa çıkarıldı.

Londra'da ev kiralarında sert düşüş!

İngiltere'nin başkenti Londra'da ev kiraları son 11 yılda en büyük düşüşünü yaşadı. 

toprak londra ev satışı tmsf nin Haberi

toprak londra ev satışı tmsf nin


İngiltere'nin Londra kentindeki malikânesini 50 milyon sterline (yaklaşık 116 milyon YTL) satan işadamı Halis Toprak'ın, bu paranın 30 milyon sterlinini (70 milyon YTL) Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) ödeyeceği öğrenildi.


Toprak, kalan 20 milyon sterlinle (46 milyon YTL) ise bir İngiliz bankasına olan kredi borcunu kapatacak.


Geçen yıl da malikâneyle ilgili satış haberler çıkmış, ipotek dolayısıyla satış yapılamamıştı. Bu kez konuyla ilgili açıklama yapan TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, "Satıştan haberdardık. Halis Toprak konuyla ilgili olarak bize sürekli bilgi veriyordu" dedi.


 


'Zaten el koyamıyorduk'


Malikânenin yurtdışında olması nedeniyle TMSF'nin bu gayrimenkule herhangi bir tedbir koymasının mümkün olmadığını aktaran Ertürk, Toprak'ın satıştan elde ettiği 50 milyon sterlinin 30 milyon sterlinini TMSF'ye ödeyeceğini söyledi.


Ertürk, "Toprak grubuyla borçlarına karşılık yaptığımız protokol görüşmelerinde, bu...