05 / 05 / 2024

Toprak tapusundan kat mülkiyetine geçiş

Toprak tapusundan kat mülkiyetine geçiş

Müteahhitler inşaata başlamadan önce “arsadan yararlanma hakkı”nı ifade eden kat irtifakı tapusunu alıyor. İnşaat bittiğinde ise tapunun çevrilmesi gerekiyor. Peki, toprak tapusundan kat mülkiyetine geçiş nasıl olur?

Uzmanı açıkladı: Arazi ve toprak yatırımı 2 yılda 8 kat kazandırdı! İşte o iller

Konut piyasasındaki dalgalanma, yatırımcının arsa ve araziye olan ilgisini artırdı. Talebin arttığı toprak yatırımı piyasasında son iki yılda fiyatlar da neredeyse 10’a katladı. Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin, arazinin değerlendiği ve kazandırmaya deva edeceği illeri sıraladı.

Toprak yatırımı için önümüzdeki 2 ay fırsat dönemi

Altın ve dolar yükselirken yatırımcının son dönemde kafasını karıştıran sorulardan biri gayrimenkul yatırımı. Girişimci Mert Ergün, toprak yatırımında fırsat dönemi olduğunu söyleyerek nedenini açıkladı. Ergün toprağa yatırım yapanların altına göre iki kat kazanç sağladığını belirtti. 

Uluslararası çimento üreticileri INTERCEM Konferansı'na katılacak!

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği, INTERCEM Çimento Konferansı'na katılacak. Konferans, 15-17 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleşecek.

Arsa tapusundan kat mülkiyetine geçiş maliyeti!

Arsa tapulu yapıların inşaat çalışmaları sona erdikten ve yapı kullanma izni alındıktan sonra kat mülkiyetine geçilebiliyor. Peki, arsa tapusundan kat mülkiyetine geçiş maliyeti nedir?

Handan Toprak: Binalarımız eski ve yorgun!

Handan Toprak, İBB Meclisi'nde yaptığı konuşmada ilçedeki binaların eskiliğine dikkat çekerek, “7 mahallede eski imar planıyla verilmiş olan kat sayısı riskli, eski ve yorgun binaların yıkılıp yerine yenilerinin yapılmasına engel olmaktadır” dedi.

Toprak tapusundan kat mülkiyetine geçiş nasıl olur?

Müteahhitler inşaata başlamadan önce “arsadan yararlanma hakkı”nı ifade eden kat irtifakı tapusunu alıyor. İnşaat bittiğinde ise tapunun çevrilmesi gerekiyor. Peki, toprak tapusundan kat mülkiyetine geçiş nasıl olur?

Tire'de tarihi değerler ortaya çıkarılacak!

İzmir Üniversitesi 'nin, 25 Ekim'de kentteki tüm üniversite rektörlerinin ve Vali Mustafa Toprak 'ın katılımıyla Tire'de düzenlediği toplantıda alınan kararlar hayata geçiriliyor.

Beşiktaş'ta toprak kaymasından etkilenen evler tahliye edilecek!

Beşiktaş'ta meydana gelen toprak kaymasında 2 katlı bir binanın üst katı çöktü. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Toprak kaymasından etkilenen aileleri yeni ikametlerine taşıyacağız" dedi.

Toprak tapulu ev almanın sakıncaları nelerdir?

Yapılmakta olan bir yapının, bağımsız bölümleri üzerinde kat irtifakı kurulabiliyor. Peki, bu şekilde kat irtifakı kurulan ancak daha sonra kat mülkiyetine geçmemiş toprak tapulu ev almanın sakıncaları nelerdir?

Türk turizmciler Utrecht Turizm Fuarı'na katıldı!

Utrecht Turizm Fuarı'na katılan İzmir Valisi Mustafa Toprak, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık bir süre sohbet ederek görüş alışverişinde bulundu.

Gemlik'teki toprak kayması 7 köyün ulaşımını kapattı!

İlçe merkezinden 8 kilometre uzaklıktaki Keten Çukur bölgesinde yaşanan toprak kayması sonrası, Katırlı, Hamidiye, Şükrüye, Fındıcak, Fevziye ile Gürsu’ya bağlı Ericek ve Dışkaya köylerine ulaşım durdu

İzmir'in kent sorunlarına bilimsel destek geliyor!

İzmir Valiliği ile Dokuz Eylül Üniversitesi arasında " Eğitim-Öğretim, Araştırma-Geliştirme ve Danışmanlık İşbirliği Protokolü " imzalandı. gerçekleşen protokol törenine İzmir Valisi Mustafa Toprak da katıldı.

Ali Kılıç, Kadir Topbaş, Handan Toprak ve Altınok Öz'e meydan okudu!

ALS hastalığına dikkat çekmek için Bir Kova Buz kampanyasına katılan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak ve Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'e meydan okudu.

Toprak tapusundan kat mülkiyetine geçiş Haberi

Toprak tapusundan kat mülkiyetine geçiş

Toprak tapusundan kat mülkiyetine geçiş nasıl olur?

Kat irtifakı alındığında, tapu dairesindeki kat mülkiyeti kütüğünde “tapunun cinsi” kısmı “arsa” olarak belirtiliyor. İskan ruhsatı alınır alınmaz, ilgili kısım “arsa” yerine “bina” olarak değiştirilerek kat mülkiyeti tapusu elde edilmiş oluyor.


Bunun için belediyelerin iskan ruhsatı vermeye karar verdiğinde, bunu bildiren yazıyı tapu kadastroya göndermesi ve tapu müdürlüğünün gerekli düzeltmeyi yapması gerekiyor.


Müteahhitler inşaata başlamadan önce “arsadan yararlanma hakkı”nı ifade eden kat irtifakı tapusunu alıyor. İnşaat bittiğinde ise müteahhitlerin, binaların projenin aslına uygun olduğunu gösteren iskan ruhsatlarını almaları gerekiyor. İskan ruhsatını aldıklarında ise kat irtifakı kat mülkiyeti tapusuna çevriliyor.  Peki, toprak tapusundan kat mülkiyetine geçiş nasıl olur?


Toprak tapusundan kat mülkiyetine geçiş...

Kat mülkiyetinin kurulması için, anagayrimenkulün kat mülkiyetine çevrilmesi hususunda o gayrimenkulün maliki veya bütün paydaşları...