02 / 05 / 2024

Handan Toprak: Binalarımız eski ve yorgun!

Handan Toprak: Binalarımız eski ve yorgun!

Handan Toprak, İBB Meclisi'nde yaptığı konuşmada ilçedeki binaların eskiliğine dikkat çekerek, “7 mahallede eski imar planıyla verilmiş olan kat sayısı riskli, eski ve yorgun binaların yıkılıp yerine yenilerinin yapılmasına engel olmaktadır” dedi.



Bütçe görüşmeleri devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Pazartesi günkü oturumunda Avcılar, Silivri ve Kadıköy Belediyeleri'nin 2016 bütçeleri onaylandı.


İBB Başkanvekili Ahmet Selamet'in yönettiği oturumda Avcılar Belediyesi'nin 296 milyon liralık bütçesinin onaylanmasının ardından Belediye Başkanı Handan Toprak, bir teşekkür konuşması yaptı. Kürsüden meclise seslenen Başkan Toprak, Avcılar'daki riskli binaları gündeme getirdi. Toprak, “Meclisimizle paylaşmak istediğimiz en önemli konu binaların riski. Avcılarımız 10 mahalleden oluşuyor. Tahtakale mahallemiz ve Ispartakule'yi de içine alan kısım bakanlık tarafından rezerv alan ilan edilmiş durumda. Ancak Firuzköy ve Yeşilkent Mahalleleri'nin imar planı yok. Buralarda 100 binin üzerinde nüfus konuşlanmış durumda” ifadesini kullandı.


Eski yorgun ve riskli

“Bunların dışında kalan 7 mahallede eski imar planıyla verilmiş olan kat sayısı şu anda riskli binaların yıkılıp yerine yenilerinin yapılmasını da karşılayamamakta” diyen Toprak, “Basında zaman zaman duyuyorsunuz; Avcılar'da binanın kolonu patladı haberlerini. Binalarımız riskli, eski ve yorgun. Vatandaş yenilemek istese dahi en fazla 4 kata izin verilmekte. Binalarımız ise ortalama 6 katı. Bu nedenle yenileme konusunda gereken yapılamıyor” dedi. Avcılar'ın yeni imar planının ilçe meclisinden oy birliği geçtiğini ve alınan kararın altyapı çalışmaları devam ettiğini ifade eden Toprak, “Yakın bir zamanda yeni imar planları ile karşınıza geleceğiz. Bu bizim sadece görevimiz değil aynı zamanda vicdani sorumluluğumuzdur” diye konuştu. 



Gazete İstanbul 


Geri Dön