19 / 05 / 2024

avcılar bina yapısı

avcılar bina yapısı

Handan Toprak, İBB Meclisi'nde yaptığı konuşmada ilçedeki binaların eskiliğine dikkat çekerek, “7 mahallede eski imar planıyla verilmiş olan kat sayısı riskli, eski ve yorgun binaların yıkılıp yerine yenilerinin yapılmasına engel olmaktadır” dedi.

Avcılar'da kentsel dönüşüm tüm mahallelere yayıldı: 2029'da riskli hiçbir yapı kalmayacak!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu ve mahalle mahalle son durumları aktardı. Hançerli, 2029'da riskli hiçbir yapının kalmayacağını da söyledi. 

Avcılar'daki riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan notu ilavesi askıda!

Avcılar ilçesi, Avcılar Tem ve D-100 arası bir kısım tescil dışı alan ve riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli 13.01.2023 tasdik tarihli plan notu ilavesi askıya çıkarıldı.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yılın ilk çeyreğinde yüzde 9,2 azaldı! TÜİK tek tek açıkladı! 

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, 2023 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların daire sayısı yüzde 0,7 yükselirken, bina sayısı yüzde 9,2 ve yüzölçümü yüzde 2,1 geriledi. İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 1.Etap 1.Kısım'da yeni ruhsatlar alındı! 

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 1.Etap 1.Kısım ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Şirket, Avcılar Firüzköy 1.Etap 1.Kısım'da yeni yapı ruhsatlarının alındığını duyurdu.

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 1. Etap 1. Kısım'ın ruhsatı alındı! 

Emlak Konut GYO, Avcılar Firuzköy 1. Etap 1. Kısım ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Yapılan açıklamada yapı ruhsatı alınan bağımsız bölüm sayısı açıklandı. 

Hedef sıfır riskli bina! Depreme karşı ‘Avcılar Modeli’

Olası İstanbul depreminde en riskli ilçelerin başında gelen Avcılar’da 2029 yılına kadar sıfır riskli bina hedefi konulduğu bildirildi. Peki Türkiye’ye ‘Avcılar Modeli’ olarak tanıtılan bu sistem nasıl işliyor?

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 1. Etap 1. Kısım için ruhsat alındı! 

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 1. Etap 1. Kısım için 192 adet Bağımsız Bölümün yapı ruhsatları alındı. İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 1. Etap 2. Kısım ihalesinin 2. oturumu 2 Haziran'da!

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 1. Etap 2. Kısım İhalesi 2'nci oturum tarihi 2 Haziran 2022 saat 14:30 olarak açıklandı. İhale kapsamında Pazarlık- Açık Artırma yapılacak. 

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 1. Etap 1. Kısım için 5.1 milyar TL'lik teklif!

Emlak Konut GYO tarafından, Avcılar Firuzköy 1. Etap 1. Kısım ihalesinin 2'nci oturumu 30 Mayıs 2022'de saat 14:30'da yapıldı. Peki İstanbul Avcılar Firuzköy 1. Etap 1. Kısım Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinde hangi firma kaç lira teklif verdi?

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 1. Etap 2. Kısım ihalesi 26 Mayıs'ta!

Emlak Konut GYO projelerinden İstanbul Avcılar Firuzköy 1. Etap 2. Kısım Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin ilk oturumu 26 Mayıs'ta saat 11:00'de yapılacak.

Avcılar’da balkonu çöken 4 katlı bina mühürlendi!

Avcılar'daki 4 katlı bir binanın 2. Katında tadilat yapıldığı sırada evin balkonu çöktü. Yaşanan olaydan sonra bina tedbir amaçlı mühürlendi. Yaralanan ev sahibine ilk müdahaleyi sağlık ekipleri yaptı

İstanbul Avcılar için acele kamulaştırma kararı!

İstanbul ili, Avcılar ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Avcılar'da yapım aşamasındaki binanın istinat duvarı çöktü!

İstanbul Avcılar'da temeli atılmış yapım aşamasında olan bir binanın istinat duvarı çöktü

avcılar bina yapısı Haberi

avcılar bina yapısı

Bütçe görüşmeleri devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Pazartesi günkü oturumunda Avcılar, Silivri ve Kadıköy Belediyeleri'nin 2016 bütçeleri onaylandı.


İBB Başkanvekili Ahmet Selamet'in yönettiği oturumda Avcılar Belediyesi'nin 296 milyon liralık bütçesinin onaylanmasının ardından Belediye Başkanı Handan Toprak, bir teşekkür konuşması yaptı. Kürsüden meclise seslenen Başkan Toprak, Avcılar'daki riskli binaları gündeme getirdi. Toprak, “Meclisimizle paylaşmak istediğimiz en önemli konu binaların riski. Avcılarımız 10 mahalleden oluşuyor. Tahtakale mahallemiz ve Ispartakule'yi de içine alan kısım bakanlık tarafından rezerv alan ilan edilmiş durumda. Ancak Firuzköy ve Yeşilkent Mahalleleri'nin imar planı yok. Buralarda 100 binin üzerinde nüfus konuşlanmış durumda” ifadesini kullandı.


Eski yorgun ve riskli

“Bunların dışında kalan 7 mahallede eski imar planıyla verilmiş olan kat sayısı şu anda riskli binaların yıkılıp yerine yenilerinin yapılmasını da karşılayamamakta”...