29 / 04 / 2024

Torba kanun tasarısı yasalaştı mı

Torba kanun tasarısı yasalaştı mı

"Zorunlu trafik sigortası, Diyarbakır'ın Sur ilçesinin yeniden inşası, Kanal İstanbul gibi konularında düzenlemeler içeren "torba kanun" tasarısı, Meclis'te kabul edilerek yasalaştı.

Kiracı ve ev sahibi anlaşmazlıklarında yeni adım! İşte EVSIAD'ın hazırladığı 25 maddelik kira kanun tasarı teklifi!

Geçen sene kiralarda yaşanan fahiş artışlar nedeniyle kira artış oranına sınırlama getirilmişti. Gözler alınacak yeni kararlara çevrilmişken Ev Sahibi İş İnsanları (EVSIAD) Oluşumu'ndan da kira kanun tasarı teklifi geldi. İşte 25 maddede o teklif...

Yeni nesil serbest bölgeler tasarısı TBMM'nin gündeminde!

Türkiye Büyük Millet Meclisi, ekonomi yasalarını gündemine alacak. Serbest Bölgeler Kanun Tasarısı ile Ahilik Fonu kurulmasına ilişkin düzenlemelerin bu hafta yasalaşması bekleniyor...

Tapu harcı indirimi kanun tasarısı metni!

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen yasa tasarısı ile yeni inşa edilen konut veya işyerlerinin ilk satışlarında tapu harcının indirilmesine yönelik düzenleme geliyor..

İmar Barışı Kanun Tasarısı tam metni!

İmar barışı uygulaması, Bakanlar Kurulu'nda kabul edildi. İşte 13 milyon konutu kapsayan İmar Barışı Kanun Tasarısı tam metni..

15 yeni üniversite kurulmasına ilişkin kanun tasarısı!

Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, meclise verildi. Tasarı ile 15 yeni üniversite kurulacak..

Ormanların satışlarına ilişkin kanun tasarısı tam metni!

Meclis'te kabul edilen tasarının 13. maddesine göre, ormanlardaki canlı, dikili ağaçlar da ‘orman ürünü' kabul edip satışa çıkarılabilecek. İşte ormanların satışlarına ilişkin kanun tasarısının tam metni..

KDV tasarısı yasalaştı!

Katma Değer Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Naci Ağbal: Vergi Usul Kanun Tasarısı'nı TBMM'ye getireceğiz!

Milyonları ilgilendiren o kanunda değişikliğe gidiliyor. Maliye Bakanı Ağbal, "Vergi Usul Kanun Tasarısı'nı TBMM'ye getireceğiz" dedi.

Yeni inşaat KDV kanun tasarısı 2018!

Yeni Katma Değer Vergisi Kanunu Tasarısı ile inşaatlardaki KDV vergisi uygulamasının değiştirilmesi planlanıyor. İşte yeni inşaat KDV kanun tasarısı 2018 metni..

Katma Değer Vergisi Kanunu Tasarısı 2018!

İnşaat sektörüne yeni soluk getiren Katma Değer Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı TBMM'de görüşülecek..

Torba Tasarı'da sektöre yönelik yeni maddeler kabul edildi!

TBMM Genel Kurulunda, kamuoyunda "torba tasarı" olarak belirtilen Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nın 9 maddesi daha kabul edildi. 

İcra ve İflas Kanun Tasarısı TBMM'de kabul edildi!

TBMM Genel Kurulunda, yatırım ortamının iyileştirilmesini amaçlayan İcra ve İflas Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı kabul edilerek yasalaştı..

Yeni Torba Tasarı'da sektörü ilgilendiren 6 madde!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, "Torba Tasarı" olarak bilinen Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde (KHK) Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nda inşaat sektörünü ilgilendiren 6 düzenleme bulunuyor.

Torba kanun tasarısı yasalaştı mı Haberi

Torba kanun tasarısı yasalaştı mı

"Zorunlu trafik sigortası, Diyarbakır'ın Sur ilçesinin yeniden inşası, Kanal İstanbul, 25 yaşa kadar genel sağlık sigortası prim borçlarının silinmesi, 15 bin polis alınması ve terörizmin finansmanının önlenmesi" konularında düzenlemeler içeren "torba kanun" tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.


Kamuoyunda "torba tasarı" olarak bilinen 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'a göre, sosyal güvenlik kuruluşlarından aylık alanlar ile sigortalı bir işte çalışanlar, nafaka bağlananlar veya nafaka bağlanması mümkün olanlar ile Sosyal Hizmetler Kanunu'na göre harçlık ödenenler hariç olmak kaydıyla, muhtaç olduğuna karar verilen 65 yaşını doldurmuş Türk vatandaşlarına, muhtaçlık hali devam ettiği müddetçe aylık bağlanacak.


Bu kişilerin kendisi ve eşine ait her türlü gelirler...