03 / 05 / 2024

Torba kanun tasarısının 1 bölümünde neler var

Torba kanun tasarısının 1 bölümünde neler var

Trafik sigortası, Sur'un yeniden inşası, 'Kanal İstanbul', gençlerin genel sağlık sigortası primlerinin silinmesi, 15 bin polis alınması ve terörizmin finansmanıyla" ilgili düzenlemeler içeren "torba kanun" tasarısının 1. kısmı, TBMM tarafından onaylandı

Kiracı ve ev sahibi anlaşmazlıklarında yeni adım! İşte EVSIAD'ın hazırladığı 25 maddelik kira kanun tasarı teklifi!

Geçen sene kiralarda yaşanan fahiş artışlar nedeniyle kira artış oranına sınırlama getirilmişti. Gözler alınacak yeni kararlara çevrilmişken Ev Sahibi İş İnsanları (EVSIAD) Oluşumu'ndan da kira kanun tasarı teklifi geldi. İşte 25 maddede o teklif...

Mağduriyet gidermek için hazırlanan EYT düzenlemesi de mağduriyet yarattı! Yeni mağdurlar hangi kesim?

Emekliliği 1999 girişli olmaları nedeniyle kılpayı kaçıran ve yıllarca mücadele veren EYT’lilerin haklarını alması için hazırlanan EYT Kanun Tasarısındaki ayrıntı tepki topladı. Mağduriyet gidermek için hazırlanan kanun tasarısının yeni mağduriyetler yaracağı yorumları yapıldı. Peki EYT Tasarısının

Kripto para yasa tasarısıyla neler değişecek?

Kripto para piyasalarına olan ilginin artmasıyla birlikte, kripto para dolandırıcılıkları da arttı. TBMM'ye gelmesi beklenen kripto para yasa tasarısının bu mağduriyetleri engelleyebileceği belirtiliyor. Peki kripto para dolandırıcılıkları nasıl yapılıyor? Yeni yasa ile neler değişecek?

AK Parti sundu! İşte ekonomik düzenlemeler içeren torba yasa teklifi!

AK Parti, ekonomik düzenlemeleri içeren torba yasa tasarısını Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sundu.

Tesis yönetiminde yasa tasarısının ilk adımı atıldı!

Tesis Yönetim Derneği (TRFMA), Ankara Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa ile beraber tesis yönetimi hizmetleri ile ilgili faaliyetlerin düzenlenmesi kapsamında yasa, yönetmelik ve gerekli mevzuatın hazırlanması için Tesis Yönetim Yasası Çalıştayı’nın ilk toplantısını yaptı. 

Ürdün İsraillilerin mülk edinmesinin yolunu açacak yasa tasarısını kabul etti!

Ürdün'ün tarihi Petra kentinde İsraillilerin mülk edinmesinin yolunu açacağından endişe edilen tartışmalı yasa tasarısı, yapılan değişikliklerin ardından Temsilciler Meclisinde kabul edildi...

Yeni nesil serbest bölgeler tasarısı TBMM'nin gündeminde!

Türkiye Büyük Millet Meclisi, ekonomi yasalarını gündemine alacak. Serbest Bölgeler Kanun Tasarısı ile Ahilik Fonu kurulmasına ilişkin düzenlemelerin bu hafta yasalaşması bekleniyor...

İsrail'den Doğu Kudüs'ün Yahudileştirilmesinde yeni adım!

İsrail Meclisi, Mescid-i Aksa’nın güneyinde yer alan Silvan Mahallesi’nde Yahudi yerleşim birimleri kurulmasını öngören yasa tasarısını 61 oyla kabul etti...

İmar barışı neyi kapsıyor?

İmar barışının düzenlendiği Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı'nın, 1. bölümünün görüşmeleri TBMM'de tamamlandı. Peki, İmar barışı neyi kapsıyor?

İmar barışı Meclisten geçti!

TBMM Genel Kurulu'nda, "Vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, emeklilere ikramiye ödenmesi, imar barışı" gibi düzenlemeleri de içeren kanun tasarısının 12 maddeden oluşan ilk bölümü kabul edildi.

Tapu harcı indirimi kanun tasarısı metni!

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen yasa tasarısı ile yeni inşa edilen konut veya işyerlerinin ilk satışlarında tapu harcının indirilmesine yönelik düzenleme geliyor..

İmar Barışı Kanun Tasarısı tam metni!

İmar barışı uygulaması, Bakanlar Kurulu'nda kabul edildi. İşte 13 milyon konutu kapsayan İmar Barışı Kanun Tasarısı tam metni..

15 yeni üniversite kurulmasına ilişkin kanun tasarısı!

Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, meclise verildi. Tasarı ile 15 yeni üniversite kurulacak..

Torba kanun tasarısının 1 bölümünde neler var Haberi

Torba kanun tasarısının 1 bölümünde neler var

Genel Kurulda "temel kanun" olarak görüşülen yasa tasarısının 1. bölümünde 16 madde yer alıyor. 


Kabul edilen maddelere göre, zorunlu trafik sigortası uyuşmazlıklarının daha hızlı çözülmesi için düzenleme yapılıyor. Bu çerçevede, zarar gören, zorunlu mali sorumluluk sigortası için dava yoluna gitmeden önce ilgili sigorta kuruluşuna yazılı başvuruda bulunacak. Sigorta kuruluşunun başvuru tarihinden itibaren en geç 15 gün içinde başvuruyu yazılı olarak cevaplamaması veya verilen cevabın talebi karşılamadığına ilişkin uyuşmazlık olması halinde zarar gören dava açabilecek veya tahkime başvurabilecek.


Sigortacılar, hak sahibinin zorunlu mali sorumluluk sigortası genel şartlarıyla belirlenen belgeleri, sigortacının merkez veya kuruluşlarından birine ilettiği tarihten itibaren, 8 iş günü içinde zorunlu mali sorumluluk sigortası sınırları içinde kalan miktarları hak sahibine ödeyecek.


Tasarıyla, "Kanal İstanbul" ve diğer su yolları için yasal düzenleme getiriliyor....