28 / 04 / 2024

Mağduriyet gidermek için hazırlanan EYT düzenlemesi de mağduriyet yarattı! Yeni mağdurlar hangi kesim?

Mağduriyet gidermek için hazırlanan EYT düzenlemesi de mağduriyet yarattı! Yeni mağdurlar hangi kesim?

Emekliliği 1999 girişli olmaları nedeniyle kılpayı kaçıran ve yıllarca mücadele veren EYT’lilerin haklarını alması için hazırlanan EYT Kanun Tasarısındaki ayrıntı tepki topladı. Mağduriyet gidermek için hazırlanan kanun tasarısının yeni mağduriyetler yaracağı yorumları yapıldı. Peki EYT Tasarısının



Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamına giren çalışanların yıllar süren mücadelesi sonucu Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Kanun Tasarısı hazırlanmıştı. Ancak tasarıda öyle bir detay var ki, yeni mağdurlar yaratacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Milyonlarca çalışan tarafından yasalaşması heyecanla beklenen EYT Kanun Tasarısı Meclis komisyonuna geldi. Tasarıdaki bir ayrıntıya ise CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak  dikkat çekti. Tasarıda öyle bir ayrıntı var ki, mağduriyeti gidermek amacıyla yapılan EYT Kanunu’nu da yeni mağdurlar kesimi yaratacağa benziyor.

TASARIDA DİKKAT ÇEKİCİ PRİM DETAYI

CHP Parti Sözcüsü Öztrak, EYT  teklifinin yeni mağdurlar yaratacağını savunarak, "Emeklilikte Yaşa Takılanlardan oluşan mağdurlar gitti, şimdi de prim gün sayısı mağdurları geldi” diyerek, hükümete sözünü yerine getirmesi, EYT’yi bitiriyoruz diyerek yeni mağdurlar yaratmaması çağrısında bulundu.
Mağduriyet gidermek için hazırlanan EYT düzenlemesi de mağduriyet yarattı! Yeni mağdurlar hangi kesim?

TASARIDAN 2,2 MİLYON EYT’LİNİN ANCAK YARISI YARARLANACAK

Ortaya çıkan ayrıntılara göre 2 milyonu aşkın EYT'li martta emeklilik beklerken ancak yarısının bu düzenlemeden yararlanabileceği anlaşılıyor” diyen Öztrak, EYT mağdurları giderken, yeni bir mağduriyetle prim gün sayısı mağdurlarının oluşmasına neden olunacağını söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön