29 / 04 / 2024

Torba Kanunu 2016 maddeleri

Torba Kanunu 2016 maddeleri

Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun olan Torba Kanun, 26 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte Torba Kanunu 2016 tam metni..

Evleri ağır hasarlı depremzedelere destek kanunu kabul edildi!

Ekonomide düzenlemeler içeren torba kanun teklifinin 11 maddesi kabul edildi. Teklife göre, faaliyette olan gayrimenkul yatırım ortaklıkları, Kamu İhale Kanunu'na tabi tutulmaması ve depremde evleri hasar gören afetzedelere destek sağlanması amaçlanıyor...

3 maddede İmar Kanunu Torba Yasa değişiklikleri!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi "3 maddede İmar Kanunu Torba Yasa değişiklikleri"ni kaleme aldı. İşte detaylar...

Torba yasadaki kat mülkiyeti ve tapu kanunu değişiklikleri!

Avukat Kadir Kurtuluş, Emlakkulisi.com okurları için torba yasadaki kat mülkiyeti ve tapu kanunu değişikliklerini kaleme aldı. İşte Kurtuluş'un yazısı...

İmar barışı torba kanunu tamamlayıcı nitelikte!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, imar barışı gibi düzenlemeleri de içeren son 'torba kanunu' tamamlayıcı nitelikte bir çalışma olduğunu söyledi.

Torba Yasa ile emlak vergisi bedelleri yeniden düzenlenecek!

Meclis açılır açılmaz çalışma hayatını çok yakından ilgilendiren yasalar gündeme gelecek. Özellikle yeni İş Mahkemeleri Kanunu ve Torba Yasa birçok yenilik getirecek.

Meclis, Torba Yasa için mesai yapacak!

TBMM'de torba tasarı mesaisi başlıyor. Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi bu hafta Meclis'te görüşülecek.

Torba Yasa Tasarısı tam metni 2017!

Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. İşte Torba Yasa Tasarısı tam metni 2017..

2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu!

Yatırım Harcamaları, Mahalli İdareler ve Fonlara İlişkin Hükümleri de içinde barındıran 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu, 25 Aralık 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

2016 Aralık'ta kiracılara ne kadar zam yapılacak?

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince yenilenen kira sözleşmelerinde kira bedeline senelik zam yapılıyor. Peki, 2016 Aralık'ta kiracılara ne kadar zam yapılacak?

Bilirkişilik Kanunu tam metni!

6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu, 24 Kasım 2016 tarihinde 29898 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Adli, idari ve askerî yargı alanında yürütülen her türlü bilirkişilik faaliyetini kapsayan kanun, yürürlüğe girdi..

Vergi usul kanunu genel tebliği sıra no:474!

474 sıra nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, 11 Kasım 2016 tarihinde 29885 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğ esasları..

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No:77!

77 Seri Nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği, 4 Ekim 2016 tarihinde 29847 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ, yatırım teşvik belgesi için uygulanacak harç muafiyetlerine açıklama getiriyor..

ÜFE oranları Ekim 2016!

ÜFE Borçlar Kanunu gereğince kira artış hesaplamalarında kullanılıyor. ÜFE oranlarından on iki aylık ortalamalar baz alınarak zam yapılıyor. İşte ÜFE oranları Ekim 2016!

Torba Kanunu 2016 maddeleri Haberi

Torba Kanunu 2016 maddeleri

Torba Kanunu 2016 tam metni!

65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun olan Torba Kanun, 26 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. 


Torba Kanunu 2016 ile emlak piyasasını ilgilendiren birtakım değişiklikler de bugün itibariyle yürürlüğe girmiş oldu.


Torba Kanun'da yer alan 10. madde ile İmar Kanunu'na geçici madde eklendi. Buna göre, kaçak yapılara kentsel dönüşüme girmesi halinde elektrik, su ve doğalgaz bağlantısı aboneliği yapılıyor.


Torba Kanun'da yer alan 25. madde ile ise kentsel dönüşümde yapılan düzenlemelere yer veriliyor. Buna göre, riskli alan sınırları içinde olup, riskli yapılar dışında kalan diğer yapılardan uygulama bütünlüğü bakımından Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca gerekli görülenler, değerleme çalışmalarında yapının riskli olmadığı gözetilmek...