30 / 04 / 2024

İmar barışı torba kanunu tamamlayıcı nitelikte!

İmar barışı torba kanunu tamamlayıcı nitelikte!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, imar barışı gibi düzenlemeleri de içeren son 'torba kanunu' tamamlayıcı nitelikte bir çalışma olduğunu söyledi.



 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, komisyonda görüşülecek  Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ne ilişkin Anadolu Ajansı muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Teklifin, yakın zamanlarda Meclis'ten çıkarılan ve milyonlarca vatandaşı ilgilendiren çok sayıdaki düzenleme gibi, yine vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik düzenlemeler içerdiğini belirten Koçer, "Bir kanun fabrikası gibi çalışan Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, 14 Mayıs Pazartesi günü, 25 maddelik yeni bir kanun teklifini daha görüşeceğiz." diye konuştu.

Nejat Koçer, söz konusu bu teklifin, yurt dışından getirilen varlığa ilişkin vergi düzenlemesi, vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, emeklilere 1000 lira bayram ikramiyesi ödenmesi, imar barışı, yaşlılık aylığının 500 liraya çıkarılması ve öğrenci affı gibi düzenlemeleri de içeren son "torba kanunu" tamamlayıcı nitelikte bir çalışma olduğunu da sözlerine ekledi.

 


Geri Dön