02 / 05 / 2024

Torba Tasarı gayrimenkul sektörü

Torba Tasarı gayrimenkul sektörü

TBMM'ye sunulan Torba Tasarı'da gayrimenkul sektörünü ilgilendiren bazı hükümler bulunuyor. İşte 9 maddede gayrimenkul sektöründe yapılan düzenlemeler..

Meb Gayrimenkul İnşaat Yapı Tasarım Danışmanlık Enerji Turizm Ve Gıda Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Meb Gayrimenkul İnşaat Yapı Tasarım Danışmanlık Enerji Turizm Ve Gıda Ticaret Limited Şirketi bugün Silivri'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Bülent Yılmaz tarafından kuruldu.

Serkan Atalay İnşaat Taahhüt Otomotiv Gayrimenkul Danışmanlığı Ve Tasarımı Limited Şirketi kuruldu!

Serkan Atalay İnşaat Taahhüt Otomotiv Gayrimenkul Danışmanlığı Ve Tasarımı Limited Şirketi bugün Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Serkan Atalay tarafından kuruldu.

Şehir Mimari Tasarım İnşaat Turizm Otomotiv Gayrimenkul Ve Lojistik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şehir Mimari Tasarım İnşaat Turizm Otomotiv Gayrimenkul Ve Lojistik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kağıthane'de Mehmet Çokyiğit ve Nazan Çakırgöz ortaklığında kuruldu.

Casa Massal Gayrimenkul Proje Tasarım Ve Danışmanlık Limited Şirketi Kuruldu!

Casa Massal Gayrimenkul Proje Tasarım Ve Danışmanlık Limited Şirketi Şişli'de Marc Sanchez Villenna ve Hilal Ş.Sanchez Villena ortaklığında kuruldu.

Enka Yapısal Tasarım Faaliyetleri Ve Gayrimenkul Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Enka Yapısal Tasarım Faaliyetleri Ve Gayrimenkul Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Pendik'te Durmuş Burak Arslan ve Hasan Ergin ortaklığında kuruldu.

Empire Emlak Gayrimenkul Ve İç Tasarım Limited Şirketi kuruldu!

Empire Emlak Gayrimenkul Ve İç Tasarım Limited Şirketi Sarıyer’de  10 bin TL sermaye bedeli ile Nadıa    Amır Soleımanı tarafından kuruldu.

Özgü Gayrimenkul İnşaat Mimarlık Tasarım Proje Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi’nin merkez nakli yapıldı!

Özgü Gayrimenkul İnşaat Mimarlık Tasarım Proje Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Özgü Gayrimenkul İnşaat Mimarlık Tasarım Proje Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi’nin merkez nakli Pendik’te yapıldı.

Kursan Ytng Yapı Tasarım Nakliye Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kursan Ytng Yapı Tasarım Nakliye Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi Kartal’da  1 milyon TL sermaye bedeli  Ali Çelik tarafından kuruldu.

Dünyam Tasarım Mimarlık Gayrimenkul İnşaat Otomotiv Anonim Şirketi kuruldu!

Dünyam Tasarım Mimarlık Gayrimenkul İnşaat Otomotiv Anonim Şirketi Kartal'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Çamur tarafından kuruldu.

Sp Konsept Gayrimenkul Tasarım Satış Ve Pazarlama Anonim Şirketi kuruldu!

Sp Konsept Gayrimenkul Tasarım Satış Ve Pazarlama Anonim Şirketi Eyüpsultan'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Murat Coşkun ve Arif Sabri Özdemir ortaklığında kuruldu.

İmperium Duo Gayrimenkul Mimari Tasarım Limited Şirketi kuruldu!

İmperium Duo Gayrimenkul Mimari Tasarım Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Makbule Girit ve Polat Kasapoğlu ortaklığında kuruldu.

Zmk Mimari Tasarım Ve Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Zmk Mimari Tasarım Ve Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 1 milyon TL sermaye bedeli ile Veli Kalkan ve Servet Gül ortaklığında kuruldu.

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün sermaye tavanının geçerlilik süresi 2024'e uzatıldı!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin 2024 yılı sonuna kadar uzatılmasına ilişkin 6. maddesinin tadil tasarısı için alınan Genel Kurul kararı 1 Haziran tarihinde tescil edildi.

Torba Tasarı gayrimenkul sektörü Haberi

Torba Tasarı gayrimenkul sektörü

Torba Tasarı olarak bilinen Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı için komisyonda görüşmeler devam ediyor.

Tasarı ile gayrimenkul sektöründe bazı düzenlemeler yapılıyor. Peki, tasarının yürürlüğe girmesi ile gayrimenkul sektöründe neler değişecek?

1- Köyde binalarını yapamayan ya da taksitlerini ödemeyen hak sahiplerine 31 Aralık 2020 tarihine kadar ek süre verilecek.

MADDE 4- 18/3/1924 tarihli ve 442 sayılı Köy Kanununa aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.


“GEÇİCİ MADDE 5- Bu Kanunun ek 13 üncü maddesine göre satışı yapılan taşınmazlara ilişkin olarak anılan maddede belirlenen süre içerisinde binalarını yapmayan ya da taksitlerini ödemeyen hak sahipleri ile 31/12/2020 tarihinden önce süreleri dolacak olan hak sahiplerine binalarını yapmaları veya taksitlerini ödemeleri amacıyla 31/12/2020 tarihine kadar ek süre verilir. Ancak bu süre...