03 / 05 / 2024

Torba Tasarı TBMM

Torba Tasarı TBMM

Proje bazlı teşvik uygulaması, ticari araçların yenilenmesinde vergi teşviki, Hakkari ve Şırnak'ın ilçeye dönüştürülerek, Yüksekova ve Cizre illerinin kurulmasına ilişkin düzenlemeleri de içeren Torba tasarı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Kur Korumalı Mevduat Hesabı açanlara vergi avantajı süresi uzatıldı! TBMM'de resmen kabul edildi

Şirketlerce açılan kur korumalı mevduat hesaplarındaki vergi avantajının süresini uzatan torba kanun TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a o tarihe kadar süreyi uzatma yetkisi verildi.

Depremzedelere yardım edilmesine ilişkin torba teklif yasalaştı!

Bu yıl meydana gelen 4 depremde evleri hasarlanan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için afetzedelere destek sağlanmasını da içeren ekonomiye ilişkin "torba teklif" TBMM Genel Kurulunda kabul edildi ve yasalaştı. 

Ekonomide düzenlemeler içeren 'torba teklifi' TBMM komisyonunda!

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ekonomide düzenlemeler içeren "torba teklif"in 12 farklı kanun ve kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapılması öngördüğünü anlattı.

Ekonomiye ilişkin 'torba teklif' TBMM Genel Kurulunda kabul edildi!

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Torba tasarı yasalaştı!

Geçen yılın son günlerinde Meclis gündemine gelen ve önceki gün son şekli verilen 71 maddelik torba tasarı, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Yasada bir çok yeni düzenleme bulunuyor.

İmar affı Meclis’ten geçti!

Türkiye’de 13 milyon gayrimenkule imar affını içeren torba tasarı Meclis’ten geçti. TÜVİMER’e göre İstanbul’da krediye uygun olan evlerin fiyatı olmayan muadillerine göre yüzde 16 daha fazla. 

İmar barışı bugün TBMM Genel Kurulu'nda!

Vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, imar barışı gibi düzenlemeleri içeren "torba tasarının" TBMM Genel Kurulu'nda, görüşülmesine bugünden itibaren başlanacak.

İmar barışı TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek!

TBMM Genel Kurulunda, 8 Mayıs Salı gününden itibaren, vergi ve prim borçlarının yapılandırılması,  imar barışı gibi düzenlemeleri içeren "torba tasarının" görüşülmesine başlanacak.

Orman imarı torba tasarıdan çıkarıldı!

Ormanlara teknoloji geliştirme bölgeleri kurulmasını öngören madde torbadan çıkarıldı...

20 yeni üniversite kuruluyor!

Dördü vakıf olmak üzere 20 yeni üniversite kurulmasını öngören tasarı, TBMM Milli Eğitim Komisyonunda kabul gördü.

Kantinlerin kiraya verilmesi KDV dışı tutulacak!

"Torba tasarı" olarak bilinen, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nın 2. bölümü TBMM'de kabul edildi..

Naci Ağbal: Vergi Usul Kanun Tasarısı'nı TBMM'ye getireceğiz!

Milyonları ilgilendiren o kanunda değişikliğe gidiliyor. Maliye Bakanı Ağbal, "Vergi Usul Kanun Tasarısı'nı TBMM'ye getireceğiz" dedi.

Torba Tasarı'da sektöre yönelik yeni maddeler kabul edildi!

TBMM Genel Kurulunda, kamuoyunda "torba tasarı" olarak belirtilen Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nın 9 maddesi daha kabul edildi. 

Torba Tasarı TBMM Haberi

Torba Tasarı TBMM

Proje bazlı teşvik uygulaması, şehit yakınına ÖTV'siz araç, ticari araçların yenilenmesinde vergi teşviki, Hakkari ve Şırnak'ın ilçeye dönüştürülerek, Yüksekova ve Cizre illerinin kurulması ile vakıf üniversitelerine ilişkin düzenlemeleri de içeren Torba tasarı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. 


Tasarının getirdiği yenilikler başlıca şöyle:


- İçişleri Bakanlığının güvenlik gerekçesiyle ihtiyaç duyduğu, kamu kurumları ile belediyelere ait taşınmazlar Hazine adına tescil ve İçişleri Bakanlığına tahsis edilecek.


- Kamu düzeni ile güvenliğin bozulduğu veya doğal afet yaşanan yerlerde, özel mülkiyetteki korunması gerekli taşınmaz kültür varlıklarının onarım, restorasyon işlerinde sahiplerinin onayı aranmayacak.


- Isı yalıtımı ve enerji tasarrufu sağlamaya yönelik harcamalar gider olarak indirilebilecek.


Turizmcinin borcu erteleniyor


- Yurt dışında tabiplik veya tıpta uzmanlık eğitimini tamamlayan doktorlar, 6 ay içinde Türkiye'ye dönmek ve en az 3 yıl süreyle...