06 / 05 / 2024

Torba teklif metni

Torba teklif metni

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen torba teklif, Bismil'in Çeltikli Mahallesi'nden Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine kadar birçok önemli düzenleme getiriyor..

O borçlar silinecek! Ödeyen ödediğiyle mi kalacak?

Türkiye Büyük Millet Meclis’ne sunulan torba teklif ile iktidar korona virüs salgını döneminde kesilen maske ve sokağa çıkma yasağı cezalarının tahsilinden vazgeçiyor. Bu kapsamda 1 milyonu aşkın kişiye kesilen toplamda 3 milyar liraya yakın borç silinecek.

Kredi kartı borcu olanlara müjde! Af geliyor sicil temizleniyor!

Sosyal destekleri içeren torba teklif ile birlikte Bankalar Birliği Risk Merkezi kayıtlarına giren ve kamuoyunda “kara liste” olarak adlandırılan kredi borçlularına sicil affı olanağı geliyor. İşte detaylar…

Hazine arazileri için yeni düzenleme! Kiracılara öncelik, 5 taksit ve yüzde 20 indirim avantajı!

TBMM'ye sunulan torba teklif kapsamında, hazine gayrimenkullerinin kiralanmasına ve satışlarına düzenleme yapılıyor. Bu kapsamda kiracılara öncelik tanınması planlanırken, satışlarda da 5 taksit ve yüzde 20 indirim avantajı sunulması öngörülüyor...

Haczedilen gayrimenkullerin satışı için yeni teklif!

Hükümet tarafından düzenlenen torba teklif ile haciz edilen gayrimenkullerin satışına yönelik yeni düzenleme gelecek. Yeni yasa hacizli gayrimenkuller elektronik ortamda açık artırmayla ile satılabilecek.

Akşehir Gölü’nün kıyısındaki taşınmazlara yönelik düzenleme!

AKP’nin Meclis’e sunduğu 12 maddelik “torba teklif” köylülerin 70 yıl sonra mağdur olmasına neden oldu. Rayiç bedel üzerinden satışı yapılan arazilerde yaşayan köylü, evlerini boşalttı. 

Evleri ağır hasarlı depremzedeler için resmen destek kanunu geldi!

Bu yıl meydana gelen 4 depremde evleri hasarlanan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi amacıyla afetzedelere destek verilmesini de içeren ekonomiye ilişkin "torba teklif" yürürlüğe alındı...

Ekonomiye ilişkin 'torba teklif' yasalaştı!

Bankalar ve müşteriler arasında ilk defa sözleşme ilişkisi kurulması, yüz yüze gelmeden, fiziki belge ve ıslak imza kullanılmadan, teknolojiye uygun yöntemlerle gerçekleştirilebilecek.

Depremzedelere yardım edilmesine ilişkin torba teklif yasalaştı!

Bu yıl meydana gelen 4 depremde evleri hasarlanan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için afetzedelere destek sağlanmasını da içeren ekonomiye ilişkin "torba teklif" TBMM Genel Kurulunda kabul edildi ve yasalaştı. 

Ekonomide düzenlemeler içeren 'torba teklifi' TBMM komisyonunda!

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ekonomide düzenlemeler içeren "torba teklif"in 12 farklı kanun ve kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapılması öngördüğünü anlattı.

Ekonomiye ilişkin 'torba teklif' TBMM Genel Kurulunda kabul edildi!

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Kirasını 3 ay ödemeyen vakıf kiracıları tahliye edilecek!

Ekonomiye ilişkin "torba teklif" Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Buna göre, Vakıflar Genel Müdürlüğü taşınmazlarında kira borcu olanlara 3 ay süre tanınıyor...

İmar barışında süre uzatma sinyali!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda torba teklif görüşmeleri sırasında 31 Aralık itibariyle sona erecek imar barışı başvurularında yeni uzatma gündeme geldi.

Kanal İstanbul komisyonda görüşülüyor!

Bedelli düzenlemesinin ve Kanal İstanbul'un da bulunduğu "torba teklif" komisyonda...

Torba teklif metni Haberi

Torba teklif metni

Torba teklif, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nde Bismil'in Çeltikli Mahallesi için düzenlemeye yer verildi.

Buna göre, İskan Kanunu kapsamında hak sahibi olan ailelerden, kendilerine verilen taşınmazlara ait ödemedikleri anapara taksit borçlarının her biri için, vadesinin bittiği tarihten itibaren ödeme tarihine kadar geçen süre için tüketici fiyat endeksindeki (TÜFE) değişim oranı ile güncellenmiş tutarını 1 yıl içerisinde defaten ödeyenlerden gecikme ve temerrüt faizi alınmayacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, teklifle, Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Çeltikli Mahallesi'nde hak sahibi olarak kabul edilerek kendilerine 2003 ve 2004 yıllarında taşınmaz verilen, ancak konutları ve işletme binalarının zemin hareketlerinden dolayı hasar gördüğü teknik raporlarla tespit edilen hak sahibi ailelere ilişkin de düzenleme yapılıyor.

Bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten...