03 / 05 / 2024

Torbalı Belediyesi tarihi yapı restorasyon

Torbalı Belediyesi tarihi yapı restorasyon

Osmanlı İmparatorluğu'nun 34. padişahı ve 113. İslam halifesi II. Abdülhamid Han tarafından Torbalı'da yaptırılan camii ve eğitim kurumlarının aslına uygun biçimde onarılması amacıyla belediye tarafından 793 bin TL harcama yapıldı.

Torbalı Belediyesi İzmir'de ticaret imarlı arsa satacak!

İzmir İli Torbalı Belediye Başkanlığı, İzmir Torbalı Ayrancılar'da yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsa ticaret alanı imarlı.

İzmir'de akaryakıt ve servis istasyonu alanı imarlı gayrimenkul satılacak!

İzmir İli Torbalı Belediyesi Başkanlığı, İzmir Torbalı Tepeköy'de yer alan gayrimenkulü satışa çıkardı. Söz konusu ihale 2 Mayıs'ta yapılacak.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarihi yapıların restorasyonunda hız kesmiyor!

Tarihe tanıklık etmiş yapıları yeniden kente kazandıran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 18 tarihi yapıda restorasyona devam ederken 6'sı için proje çalışmalarını da tamamladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, konuya ilişkin konuştu.

Bursa Çarşıbaşı'nda yıkım çalışmaları tam gaz!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi dahilinde yıkım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi son olarak  Pirinç Han’ın arka tarafındaki bir binanın daha yıkımını gerçekleştirdi. 

İzmir Torbalı Belediyesi yeni hizmet binası için düğmeye bastı!

İzmir'e bağlı Torbalı Belediyesi ilçeye yeni hizmet binası kazandırmak için çalışmalara başladı. 

Antalya Balbey Kentsel Yenileme Projesi'ne start veriliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarihi Balbey Mahallesi'nde uygulanacak Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili çalışmalar hızla devam ediyor. Projeye bu yıl içerisinde başlanacağı açıklandı.

Bursa'da 15 dükkanın yıkımı gerçekleşti!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım projesi kapsamında Pirinç Han’ın arkasında bulunan yaklaşık 350 yıllık Esir Dede Türbesi etrafındaki 15 dükkanının yıkımını gerçekleştirdi. 

Silivri'de tehlike arz eden metruk yapılar yıkılıyor!

Silivri Belediyesi, tarihi Mimar Sinan Köprüsü Koruma Alanı Sınırı içerisinde bulunan ve yıkım kararı alınan yapı ile Fener Mahallesinde tehlikeli olan yapıları yıktı...

Antalya'da tarihi eseri korumak isteyen belediyeye 7 milyon lira ceza!

Antalya Konyaaltı Belediyesi, tarihi Roma Hamamı'nı zarar görmemesi ile tel örgü ile çevresini kapattı. Belediyeye tarihi hamamın bulunduğu arsa sahipleri, özel mülke müdahaleden dava açtı. Mahkeme belediyenin, 7 milyon lira ödemesine karar verdi...

Ordu'daki tarihi cami restore ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, tarihi camiyi restore ediyor.

İzmir Torbalı'nın 50 yıllık imar sorunu çözülüyor!

İzmir Torbalı Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısında, konut alanlarında beklenen revizyon İmar Komisyonu’na gönderdi. Yeni imar planına göre şehirleşme ve ticari yapılanma hızı artacak.

Diyarbakır Kapı Otopark Projesi’nin inşaatı başladı!

Çalışmalarına devam eden Mardin Büyükşehir Belediyesi, tarihi Mardin’in otopark ve trafik sorununa çözecek Diyarbakır Kapı Otopark Projesi’nin inşaatına başladı.

Tarihi Kula Evleri restore ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kula Evleri’ni restore ediyor.

Torbalı Belediyesi tarihi yapı restorasyon Haberi

Torbalı Belediyesi tarihi yapı restorasyon


Osmanlı İmparatorluğu'nun 34. padişahı ve 113. İslam halifesi II. Abdülhamid Han tarafından Torbalı'da yaptırılan camii ve eğitim kurumlarının aslına uygun biçimde onarılması amacıyla belediye tarafından 793 bin TL harcama yapıldı. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçedeki tarihi dokunun korunması amacıyla bir envanter çalışması yapıldığını, öncelikli yapıların onarıma alındığını belirterek şunları söyledi, "Torbalı zengin tarihi ve kültürel değerleri barındıran bu anlamda oldukça canlı bir ilçe…


Özellikle Sultan Abdülhamid Han dönemine ait çok sayıda camimiz bulunuyor. 2015 yılında alanında uzman ekiplerimiz cami ve okul onarımlarına yoğunlaştılar. 793 bin TL harcamayla çok sayıda okul ve camiyi onardık. 2016 yılında tarihi dokunun yanı sıra bütün cami ve okullarımızın tadilat projeleriyle ilgileneceğiz. 64 camiden 39'unun onarımı tamamlandı. Ayrıca 38 adet anaokulu, ilköğretim, lise ile...