19 / 05 / 2024

Torbalı İZBAN İstasyonu ne zaman açılacak

Torbalı İZBAN İstasyonu ne zaman açılacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çalışmaların yüzde 70 oranında tamamlandığını söyledi. Develi Köyü muhtarı Bayram Bakışkan da, Kocaoğlu'na, "Köyüm adına binlerce kez teşekkür ederim. Sizi sırtımda İzmir'e taşısam bile az" diye konuştu.

İzmir Çiğli tramvay projesi onaylandı! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İzmir'deki Çiğli tramvay hattına onay verdi. Projenin ilk etabı, Karşıyaka Çevreyolu İstasyonu’ndan başlayarak bağlantı köprüsüyle Ataşehir ve Çiğli İstasyonaltı mahallelerini, Çiğli İZBAN İstasyonu’nu ve Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi olacak... 

Torbalı gayrimenkul yatırımcılarının yeni gözdesi oldu!

İzmir Torbalı ilçesinde şehir içi banliyö trenleri olarak bilinen İZBAN'ın da devreye alınmasıyla birlikte arsalar değer kazandı.

Karşıyaka tramvay durağının uzatılmasına onay!

Karayolları Bölge Müdürlüğü, Karşıyaka Mavişehir'de son bulan tramvay hattının Çiğli İZBAN İstasyonu, Katip Çelebi Üniversitesi ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ne uzatılmasıyla ilgili ön projeyi onayladı.

İzmir Torbalı'daki taşıt altgeçidi tamamlanıyor!

İZBAN'ın ilçeye ulaşmasıyla toplu ulaşımda yeni bir döneme giren Torbalı'da, Büyükşehir Belediyesi'nden karayolu trafiğini rahatlatacak bir hamle daha geliyor. 4543 Sokak ile 3677 Sokak kesişimine inşa edilen taşıt altgeçidi tamamlanma aşamasına geldi.

İzmir Torbalı'nın konut ihtiyacı arttı!

Küçük Menderes Havzası üzerindeki verimli topraklara sahip Torbalı, 700'e yakın sanayi kuruluşunun yanı sıra İZBAN ulaşımı, otoyol bağlantısı, konut sayısının artması, kent merkezine yakın ama sakin bir ilçe olması nedenleriyle tercih nedeni oldu.

İzban, Torbalı'ya direkt sefer için hazır!

Torbalı'nın açılmasıyla birlikte 110 kilometrelik hat uzunluğuna erişen İZBAN, yolcu yoğunluğunun en fazla olduğu sabah ve akşam saatlerinde Tepeköy-Menemen ile Aliağa-Cumaovası arasında günde 51 direkt sefer düzenlemek için gerekli planlamayı yaptı.

İzmir Torbalı'ya 20.5 milyon liralık yatırım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBAN seferleriyle kent merkezine ulaşımı kolaylaşan Torbalı’nın mahallelerinde kanal alt yapısını yeniliyor, kanalı olmayan bölgelere ise yeni hat döşüyor.

İzban Torbalı hattı bugün açılıyor!

Torbalı hattında 6 Şubat’ta yolcu taşımaya başlayan İZBAN’ın ertelenen resmi açılış töreni, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımıyla bugün gerçekleşecek.

İZBAN Torbalı metrosunu ilk gün 5 bin kişi kullandı!

Türkiye'nin en büyük kent içi banliyö sistemi İZBAN'ın 30 kilometrelik Torbalı hattı, geçtiğimiz Cumartesi günü törensiz olarak hizmete açılmıştı.

İzban Torbalı'nın çehresini değiştirecek!

Türkiye'nin en büyük kent içi banliyö sistemi İZBAN'ın yeni açılan 30 kilometrelik Torbalı hattı vatandaşların akınına uğradı.

İzmir Torbalı'daki 80 toki konutu ne zaman satışa çıkacak?

İZBAN hattının açılmasıyla İzmir'in yeni çekim merkezi olan Torbalı ilçesindeki 80 TOKİ konutu, açık artırma yöntemiyle satışa çıkarılacak.

İZBAN Torbalı hattı açıldı!

İZBAN’ın 30 kilometrelik Torbalı hattında ilk seferler, bugün saat 05.25’te, Tepeköy ile Cumaovası istasyonlarından karşılıklı olarak başladı. İlk verilere göre altı istasyonu kullanan yolcu sayısı 5 binin üzerine çıktı.

Torbalı Ravza Konakları, ses yalıtımıyla dikkat çekiyor!

37 daireden oluşan Torbalı Ravza Konakları tamamlandı. Akkale İnşaat tarafından satışa sunulan daireler, ses geçirmez ve ısı yalıtımlı özelliği ile dikkat çekiyor. İşte konutların özellikleri...

Torbalı İZBAN İstasyonu ne zaman açılacak Haberi

Torbalı İZBAN İstasyonu ne zaman açılacak


İzmir Banliyö Sistemi-İZBAN'ı Torbalı'ya uzatacak 30 kilometrelik ilave hat üzerindeki istasyon ve karayolu alt-üstgeçit inşaatlarını inceleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çalışmaların yüzde 70 oranında tamamlandığını söyledi. Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'un da eşlik ettiği Kocaoğlu aynı gün Develi Köyü sakinleriyle de bir araya gelerek projede gelinen aşamaları anlattı. Develi köyü kahvehanesinde vatandaşları dinleyen Kocaoğlu, "Hizmet yapmak için buradayız. Aksi halde gider evimizde otururduk" dedi. Develi Köyü muhtarı Bayram Bakışkan da, Kocaoğlu'na, "Köyüm adına binlerce kez teşekkür ederim. Sizi sırtımda İzmir'e taşısam bile az" diye konuştu. 


TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce ortaklığında gerçekleştirilen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük toplu ulaşım projesi olan İZBAN hattının Torbalı Tepeköy'e kadar uzatılması için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda İzmir banliyösünü toplam 110...