30 / 04 / 2024

Torbalı İZBAN İstasyonu yüzde 70 oranında tamamlandı!

Torbalı İZBAN İstasyonu yüzde 70 oranında tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çalışmaların yüzde 70 oranında tamamlandığını söyledi. Develi Köyü muhtarı Bayram Bakışkan da, Kocaoğlu'na, "Köyüm adına binlerce kez teşekkür ederim. Sizi sırtımda İzmir'e taşısam bile az" diye konuştu.




İzmir Banliyö Sistemi-İZBAN'ı Torbalı'ya uzatacak 30 kilometrelik ilave hat üzerindeki istasyon ve karayolu alt-üstgeçit inşaatlarını inceleyen  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çalışmaların yüzde 70 oranında tamamlandığını söyledi. Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'un da eşlik ettiği Kocaoğlu aynı gün Develi Köyü sakinleriyle de bir araya gelerek projede gelinen aşamaları anlattı. Develi köyü kahvehanesinde vatandaşları dinleyen Kocaoğlu, "Hizmet yapmak için buradayız. Aksi halde gider evimizde otururduk" dedi. Develi Köyü muhtarı Bayram Bakışkan da, Kocaoğlu'na, "Köyüm adına binlerce kez teşekkür ederim. Sizi sırtımda İzmir'e taşısam bile az" diye konuştu. 


TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce ortaklığında gerçekleştirilen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük toplu ulaşım projesi olan İZBAN hattının Torbalı Tepeköy'e kadar uzatılması için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda İzmir banliyösünü toplam 110 kilometreye çıkartacak 30 kilometrelik ilave hat üzerinde bulunan 6 karayolu geçidinin inşaatlarında sona doğru yaklaşılırken, 5 istasyonun inşaatı ise yüzde 70 oranında tamamlandı. TCDD ile imzalanan protokol gereği, yaklaşık 30 kilometrelik ilave hat üzerindeki 6 istasyon ve 9 adet karayolu alt-üst geçidini Büyükşehir Belediyesi yapıyor. İlave hattın devreye girmesiyle Aliağa'dan ve kent merkezinden binen yolcular Torbalı'ya kadar güvenli, hızlı, kesintisiz ve konforlu yolculuk olanağına kavuşacak. Selçuk, Bayındır, Tire ve Ödemiş yolcuları da Torbalı'dan itibaren İzmir merkezine ve oradan da Aliağa'ya kadar raylı sistem ile yolculuk yapabilecek. 


"Görüşmeden haberim yok"

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 9'uncu kez düzenlenen Balkanlılar Halk Dansları Festivali, kortej yürüyüşü ile başladı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenin ardından festivale katılan 11 ülkenin dansçıları Konak Meydanı'na kadar Pasaport sahilinden yürüdü. Korteje katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bazı CHP'li milletvekillerinin yerel seçimlerde aday gösterilmemesi için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeyle ilgili, "Haberim yok, bilmiyorum. Buraya eğlenmeye geldik" diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi tarafından 9'uncusu düzelenen Balkanlılar Halk Dansları Festivali 6 Aralık günü saat 20:00'de Gündoğdu Meydanı'nda Shaman Dans Tiyatrosu'nun gösterisiyle sona erecek.


Yeni Asır


Geri Dön