30 / 07 / 2024

Torunlar GYO çalışan dava

Torunlar GYO çalışan dava

Torunlar, katliam gibi kazada ölen arkadaşlarının parçalanmış cesetlerinin küreklerle çuvala doldurulduğunu gören emekçiye ‘itibarı zedelemek’ suçlamasını yöneltti..

Torunlar GYO, Torun Tower'ı Denizbank'a satıyor! 

Gayrimenkul devinden yılın ilk çeyreği için ilk satış haberi geldi. Torunlar GYO, 2014 yılından beri Denizbank genel müdürlük binası olarak kullanılan Torun Tower'ı satıyor. Torun Tower, Denizbank tarafından milyonlarca dolar bedelle alınacak...

Torunlar GYO, Antalya Kepez'den arsa aldı!

Torunlar GYO, Antalya ili, Kepez ilçesi, Sinan Mahallesi 28569 ada 41 parselde yer alan 429,49 metrekarelik arsayı satın aldı. İşte arsa ve alım işlemi ile ilgili detaylar...

Torunlar GYO Antalya'da 18.7 milyon TL'ye arsa aldı! 

Torunlar GYO tarafından, Antalya Kepez'de 18.7 milyon TL'ye arsa alındığı açıklandı. İşte ayrıntılar...

Torunlar GYO Zafer Plaza AVM'nin değeri belli oldu!

Torunlar GYO tarafından, Bursa İli, Osmangazi İlçesi, Şehreküstü Mahallesi, Cemal Nadir Caddesi üzerinde yer alan 6002 ada, 91 parsel bünyesindeki 181 nolu Zafer Plaza Alışveriş Merkezi'nin değerleme raporu yayınlandı.

Torunlar GYO'nun genel kurul kararları tescillendi!

Torunlar GYO'nun 20 Mayıs 2021 tarihli 2020 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda alınan kararları tescillendi.

Torunlar GYO 2020 yılı için kar payı dağıtmayacak!

Torunlar GYO, 2020 yılı faaliyetleri Vergi Usul Kanunu (VUK) hükümlerine uygun olarak tutulan yasal kayıtlarına göre oluşan zarar nedeni ile kar payı dağıtmayacak.

Torunlar GYO 2020 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Torunlar GYO'nun VUK hükümlerine göre, yasal kayıtlara göre 132 milyon 197 bin 320 TL dönem zararı gerçekleşti. Bu kapsamda oluşan zarar nedeni ile kar dağıtımı yapılmayacak.

Torunlar GYO yönetim kurulu üyelerini seçiyor!

Torunlar GYO'nun 20 Mayıs 2021 tarihli Olağan Genel Kurul toplantısında Yönetim Kurulu Üyeliklerine aday gösterilecek kişilere ilişkin bilgi yayınlandı.  

Torunlar GYO'nun sermayesinin yüzde 10'u borsada işlem görecek!

Torunlar GYO'nun sermayesinin yüzde 10'unu aşan borsada işlem gören nitelikte olmayan payların borsada işlem gören niteliğe dönüştürülebilmesi için hazırlanan Pay Satış Bilgi formu Kurul onayına sunuldu.

Torunlar GYO Esas Sözleşmesi'nin 8. maddesini güncelledi!

Torunlar GYO'nun esas sözleşmesinin Sermaye ve Paylar Başlıklı 8. Maddesinin tadili için SPK'dan onayı alındı, tescili yapıldı. Şirket genel bilgi formu ise güncellendi.

Torunlar GYO'nun genel kurul kararları tescillendi!

Torunlar GYO'nun 21 Mayıs 2020 tarihinde yapılan 2019 yılı olağan genel kurul toplantısı kararları tescil edildi...

Torunlar GYO'nun genel kurul sonuçları tescillendi!

Torunlar GYO'nun 21 Mayıs 2020 tarihinde yapılan 2019 yılı olağan genel kurul toplantısı sonuçları tescil edildi...

Torunlar GYO kısıtlı çalışma düzenine geçti!

Torunlar GYO, portföyünde bulunan  Alışveriş Merkezlerinde Market, Eczane, Yeme İçme İşletmeleri ve faaliyetine devam etmek isteyen  diğer işyerlerinin de çalışmalarına  imkan sağlayacak şekilde  kısıtlı çalışma düzenine geçilmesine karar verdi.

Torunlar GYO çalışan dava Haberi

Torunlar GYO çalışan dava

Torunlar GYO tarafından Eski Ali Sami Yen Stadı’nın yerine yapılan residans inşaatında 10 işçi asansörün 32. kattan düşmesi sonucundu yaşamını yitirmişti. Katliam gibi kazanın ardından, asansörün defalarca arızalandığı ancak tamir edilmediği ortaya çıktı. Facia sonrası, yürütülen soruşturmayla birlikte 11 kişi gözaltına alınıp 4’ü tutuklandı. Ne var ki bu kişiler arasında, şirket yetkilileri yoktu. Tutuklananlar, proje sorumluları ve teknikerlerdi. Ancak bir süre sonra onlar da serbest bırakıldı. Böylece Torunlar GYO faciasında tutuklu sanık kalmadı. Tüm bu dönem boyunca içerideki işçilere baskıyı sürdüren Torunlar patronları, olayın bir an önce üstünün örtmeye çalıştı. Buna karşı direnen, ölen işçilerin sorumlularının adalet karşısına çıkmasını isteyen işçilere engel olmak için elinden geleni yaptı. Direnen, ölümlerin sorumlularının yargılanmasını isteyen işçilerden biri de Dev Yapı-İş üyesi Ercan...