04 / 05 / 2024

Tozkoparan Mahallesi riski bina soru önergesi

Tozkoparan Mahallesi riski bina soru önergesi

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, İstanbul'un Güngören ilçesine bağlı Tozkoparan Mahallesi'nde bulunan riskli binaların tahliyesiyle ilgili süreçle ilgili soru önergesi verdi.

Tozkoparan'daki 104 bin metrekarelik riskli alanın imar planı askıda!

İstanbul İli, Güngören İlçesi, Tozkoparan Mahallesi 10.4 Hektarlık Riskli Alana İlişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Tozkoparan Mahallesi'ndeki riskli binalarla ilgili önerge verildi!

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, İstanbul'un Güngören ilçesine bağlı Tozkoparan Mahallesi'nde bulunan riskli binaların tahliyesiyle ilgili süreçle ilgili soru önergesi verdi.

Tuzla Tepeören Mahallesi'nin imar planları değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından afet riski için kentsel dönüşüm çalışmalarında kullanmak üzere rezerv alanı ilan edilen Tuzla Tepeören Mahallesi'nin imar planları değişti. 

Tozkoparan Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Güngören İlçesi, Tozkoparan Mahallesi, Rezerv Yapı Alanına ilişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Tozkoparan'da yürütmeyi durdurma kararı!

Son zamanlarda kentsel dönüşüm sıkıntılarıyla sık sık gündeme gelen Güngören'deki Tozkoparan Mahallesi için mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi...

Engin Özkoç'tan Tozkoparan çağrısı!

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, kentsel dönüşüm sıkıntılarının devam ettiği İstanbul’un Güngören ilçesindeki Tozkoparan Mahallesi için çağrı yaptı.

Tozkoparan Mahallesi sakinlerinin dönüşüm tepkisi!

İstanbul’un Güngören ilçesindeki Tozkoparan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm sorunları devam ediyor. Günlerdir Tozkoparan Mahallesi'nde meydana gelen bu çilenin sebebi evlerinin ellerinden alınmak istenmesine itirazda bulunmaları. 

Danıştay'dan dikkat çeken Tozkoparan Mahallesi görüşü!

11 Ocak 2021'de Danıştay 6'ncı Dairesi'nde görevli bulunan savcı tarafından, Tozkoparan halkının itirazı üzerine mahallenin riskli alan ilan edilmesinin iptal edilmesi gerektiği görüşünü bildirmiş.

Engin Özkoç'tan Tozkoparan'daki kentsel dönüşüme ilişkin açıklama!

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, bugün İstanbul Esenler'deki çalışmalarınıan sonra Güngören'in Tozkoparan Mahallesi'ne gitti. Özkoç, Tozkoparanlılarla görüştü ve kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu.

Tozkoparan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm gerginliği!

İstanbul'un Güngören ilçesindeki Tozkoparan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm tartışmalarında sular durulmuyor. Bölgenin altyapı hizmetlerini kesmek amacıyla Tozkoparan Mahallesi'ne giden ekipler, mahalle sakinlerinin tepkisiyle karşılaştı.

Tozkoparan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm krizi!

İstanbul Güngören ilçesinde bulunan Tozkoparan Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesinde sular durulmuyor. Mağdur olduklarına dikkat çeken mahalleliler, elektrik, su ve doğalgazlarının kesilmemesi için gece gündüz nöbet tutuyor.

Tozkoparan'da kentsel dönüşüm anlaşmazlığı!

İstanbul Güngören'de Tozkoparan Mahallesi’ndeki başlatılan kentsel dönüşümde sorunlar büyüyor, sular durulmuyor. Bölge sakinleri yaşadıklarını anlattı ve şikayetlerini paylaştı.

Tozkoparan Mahallesi’ndeki tahliye ve yıkımlara tepki!

İstanbul'un Güngören Belediyesi’ne bağlı Tozkoparan Mahallesi riskli alan ilan edilmişti. Mahallelinin zorla konutlarını tahliye etmeleri sağlandı ve bina yıkımlarına start verildi. Tozkoparan sakinleri ise duruma tepkili...

Tozkoparan Mahallesi riski bina soru önergesi Haberi

Tozkoparan Mahallesi riski bina soru önergesi

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, İstanbul'un Güngören ilçesine bağlı Tozkoparan Mahallesi'nde bulunan riskli binaların tahliyesiyle ilgili süreçle ilgili soru önergesi verdi. Yunus Emre, sorularının Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

CHP'li Emre, "Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını bilgilerinize sunarım" diye konuştu. 

Emre, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"İstanbul Güngören İlçesi Tozkoparan Mahallesi'nde yapılacak olan kentsel dönüşüm projesi kapsamında, binalarının yıkılmasını istemeyen mahalle sakinlerinin su, elektrik ve doğalgazlarının kesildiğine dair haberler yazılı ve görsel basına konu edilmiştir.  Bakanlar Kurulu'nun 2013 yılında “riskli alan" ilan ederek kentsel dönüşüm kapsamına aldığı Tozkoparan Mahallesi sakinleri kentsel dönüşümün gerçekleşmesini istemelerine rağmen hazırlanan projede hak ve menfaatlerinin gözardı edildiğini dile getirmektedir. Bu nedenle proje hakkında Çevre ve...