Tozkoparan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm gerginliği!
İstanbul'un Güngören ilçesindeki Tozkoparan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm tartışmalarında sular durulmuyor. Bölgenin altyapı hizmetlerini kesmek amacıyla Tozkoparan Mahallesi'ne giden ekipler, mahalle sakinlerinin tepkisiyle karşılaştı.
İstanbul'un Güngören ilçesindeki Tozkoparan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm tartışmalarında sular durulmuyor.
Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Güngören'deki Tozkoparan Mahallesi'nde hayata geçirilmesi amaçlanan kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde, geçen aylarda mahallelilerden konutlarını tahliye etmeleri talep edildi. Yaşanan süreçte konutlarından çıkmayı istemeyen vatandaşlarla polisler ve belediye ekipleri arasında pek çok kez tartışmalar oldu.
Bölgede kentsel dönüşüm tartışmaları devam ediyor. Bu sabah saatlerinde Tozkoparan Mahallesi'nde yıkılması planlanan konutlardaki temel altyapı hizmetlerinin kesilmesi amacıyla çevik kuvvet ekiplerinin de verdiği destekle İGDAŞ, İSKİ, BEDAŞ ve belediye ekipleri bölgedeydi. Mahalleliler ekiplere engel olmak için çalıştı, ardından polis, vatandaşlara müdahale etti. O esnalarda arbede ve karmaşalar meydana geldi.
'EVİMİZİ ELİMİZDEN ALMAYA ÇALIŞIYORLAR'
Mahallede oturan vatandaşlardan Hasan Çimen, yaşananlarla ilgili konuştu. Çimen, "Bizim evimizi alıyorlar. Davalar devam etmesine rağmen hukuksuz olarak gelip, benim dairemi elimden almaya çalışıyorlar. Elektriğimizi, doğalgazımızı kesiyorlar. Arbedenin sebebi bu. Bunlar benim yaşam hakkım, kestirmiyorum. Neden benim evimi elimden alıyorsunuz? Polisler vazifesinin yapıyorlar ama biraz da benim hakkımı korusunlar" ifadelerini kullandı.
'GEREKİRSE MUM YAKIP ÖYLE OTURACAĞIZ'
Konutunu terk etmeyi istemediğini belirten Tozkoparan sakinlerinden Saadet Kılıç da konuyla ilgii konuştu. Kılıç, "Paramızla satın aldığımız evlerimizden sokağa atıyorlar. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Emekli insanlarız, aldığımız maaşla kiraya çıkmamız mümkün değil. Her gün suyumuzu, elektriğimizi kesmekle tehdit ediliyoruz. Polis, sularımızı kesmek için gelmiş. Bu zabıtanın görevi ama polis geliyor. Polisle biz yüz yüze geliyoruz. Sonuna kadar buradayız. Gerekirse mum yakıp, öyle oturacağız. Evimizden çıkmıyoruz. Gerekirse suyu da arabayla taşıyacağız. Biz evimizdeyiz, gitmiyoruz. Yerinde kentsel dönüşümse eğer, bize yerinde evimizi versinler. Sözleşme imzalayalım, öyle gidelim. Biz böyle gitmiyoruz" şeklinde konuştu.