02 / 05 / 2024

Trabzon ayasofya nerede

Trabzon ayasofya nerede

Kökenleri Karadenizli olan Yunan işadamı İvan Savvidis, Trabzon’daki Ayasofya Camii’nin kiliseye dönüştürülmek üzere Fener Patrikhanesi’ne verilmesine karşılık, Trabzon’da tüm masraflarını kendisinin karşılayacağı bir cami inşa etmeyi önerdi.

Trabzon körfez ülkelerinin yeni gözdesi oldu!

Doğa ve yayla turizminin yanı sıra Sümela Manastırı, Ayasofya, Atatürk Köşkü gibi çok sayıda tarihi ve turistik değere sahip Trabzon, yabancı yatırımcıların da ilgi odağı haline geldi.  

Sümela Manastırı ve Trabzon Ayasofya Camii açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sümela Manastırı 2. Etap Açılış Töreni ve Trabzon Ayasofya Camii Restorasyon Sonrası Açılış Töreni'ne video konferansla katıldı.

Sümela Manastırı ve Ortahisar Ayasofya Camisi açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sümela Manastırı 2. Etap Açılış Töreni ve Trabzon Ayasofya Camii’nin restorasyon sonrası gerçekleştirilen açılış törenlerinde konuştu.

Trabzon Ayasofya Camisi bugün açılıyor!

Trabzon'da bulunan Ayasofya Cami'sinin restorasyonunda sona gelindi. Ayasofya Camisi'nin açılışı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans katılımıyla yapılacak...

Trabzon'daki Ayasofya Camisi salı günü açılıyor!  

Ayasofya Camii’nin ibadete açılmasından sonra Trabzon’da, 7 yıl önce müzeden camiye dönüştürülerek restorasyonuna başlanan Ayasofya-i Sağir Cami-i Şerifi de salı günü açılıyor. Trabzon’daki Ayasofya, 1964’te camiden müzeye çevrilmişti.

Ayasofya Camisi'nin restorasyonu haziran ayı sonunda tamamlanacak!

Trabzon'daki Ayasofya Camisi'ndeki restorasyon çalışmalarının Haziran ayı sonunda tamamlanması hedefleniyor.

Trabzon'daki Ayasofya Müzesi'nin restorasyonu iptal edildi!

Samsun Bölge İdare Mahkemesi 2. İdari Dava Dairesi, Trabzon'daki Ayasofya Müzesi'nin hukuka aykırı restorasyonuna ilişkin iptal kararı verdi...

Ayasofya Camii restorasyon için ziyarete kapatılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Trabzon'da restorasyonu devam eden Ayasofya Camii'ni inceledi. Bakan Ersoy'un talimatıyla Ayasofya Camii'nin restorasyonu için ziyarete kapatılacak.

TOKİ Trabzon Ayasofya Camii'nde çalışmalara başladı!

TOKİ tarafından bir müteahhide yaptırılan Trabzon Ayasofya Camii'nde çalışmalara başlandı. Proje kapsamında otopark ve kapalı çarşının üzeri 3. defa sökülüp yapılıyor.

Trabzon Ayasofya Camii'nin yapı sağlığı takip altında!

Trabzon'da 12. yüzyılda inşa edilen Ayasofya Camii'nin yapı sağlığını düzenli takip edebilmek ve oluşması muhtemel risklere erken müdahale edebilmek için EKG'si çekilecek. Yapıya 8 ivme ölçer takılacak.

Ayasofya Camisi 2 milyon liraya restore edilecek!

Trabzon'da 52 yıl müze olarak hizmet verdikten sonra 4 yıl önce yeniden ibadete açılan Ayasofya Camisi'nde yaklaşık 2 milyon liraya mal olacak restorasyon gerçekleştirilecek.

Trabzon Mimarlar Odası, Ayasofya Kilisesi için dava açtı!

Trabzon’daki Ayasofya Kilisesi müzeyken camiye dönüştürüldü. 800 yıllık fresklerin üstü örtüldü, bir kısmı kırıldı. Mimarlar Odası Trabzon Şubesi, caminin rölöve projesinin iptali için Kültür Bakanlığı'na karşı dava açtı.

TOKİ Trabzon Vakfıkebir 2. Etap kura çekimi nerede?

TOKİ Trabzon Vakfıkebir Konutları 75 metrekare büyüklükte tasarlandı. Projede daire fiyatları 107 bin 500 TL'den başlıyor. Peki TOKİ Trabzon Vakfıkebir 2. Etap kura çekimi nerede?

Trabzon ayasofya nerede Haberi

Trabzon ayasofya nerede


Rus vatandaşlığına da sahip olan Savvidis, Trabzon’da 15 Ağustos’ta Sümela Manastırı’nda düzenlenen dini ayine katıldı.


Savvidis, Yunan devlet televizyonu ET-3’e açıklamasında “Ayasofya’nın tekrar kilise olmasına karşılık, Trabzon’da yeni bir cami inşa ettirip bunu şehrin belediyesine sunmaya hazırım” dedi.


‘BOMBA GİBİ ÖNERİ’

Savvidis’ın açıklaması Yunan medyasında “Ayasofya için bomba gibi öneri” başlığıyla duyuruldu.


Yunanistan’da adı 2012’de PAOK futbol takımının hisselerini satın almasıyla duyulan İvan Savvidis, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in partisi Birleşik Rusya’dan 2003 ve  2007’de milletvekili seçilmişti.


Trabzon’daki Ayasofya Camii, 1250-1260 yıllarında kilise olarak inşa edilmişti.


1584’te camiye, 1964 yılında da müzeye dönüştürülen Ayasofya, 52 yıl sonra 2013’de tekrar ibadete...