30 / 04 / 2024

Trabzon Büyük Fatih Camisi restore

Trabzon Büyük Fatih Camisi restore

Doğu Karadeniz'in en önemli tarihi dini yapılarından olan ve Osmanlı hükümdarı Fatih Sultan Mehmet'in Trabzon'u fethi sonrası kiliseden camiye dönüştürülen Büyük Fatih Camisi'nin kapsamlı restorasyonuna başlandı

Riyad'daki büyükelçiliğin büyük sırrı!

Suudi Arabistan yönetiminin Galatasaray ile Fenerbahçe maçında Atatürk pankartı ve tişörtü için izin vermemesi gündem oldu. Yeniçağ Haber Müdürü, Gazeteci ve Yazar Fatih Ergin, X sosyal medya hesabından Riyad'daki büyükelçiliğin büyük sırrını paylaştı. İşte o paylaşım ve yorumlar...

Trabzon Büyükşehir'den satılık esnaf lokantası!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Trabzon'daki esnaf lokantasını satışa çıkardı. Söz konusu satış ihalesi 13 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı en büyük saray! Manisa Sarayı'nın tek yapısı olan Fatih Kulesi müze oldu!

Osmanlı döneminde Saray-ı Amire olarak bilinen ve Topkapı Sarayı'ndan sonra Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı 'en büyük saray' olarak bilinen Manisa Sarayı'nın bugüne kadar gelen tek yapısı olan Fatih Kulesi, müzeye dönüştüldü.

'Büyükşehirlerdeki yüksek konut fiyatları memurların bütçelerini olumsuz etkiliyor'!

Konutta arzın talebi karşılayamaması konut fiyatlarını arttırdı. Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, özellikle büyükşehirlerde görev yapan memurlar için konut, yemek, ulaşım gibi konularda düzenlemelerin yapılması çağrısında bulundu.

Trabzon Büyükşehir 3 arsa satacak! Trabzon'da arsa arayanlar dikkat!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Trabzon Ortahisar'da yer alan 3 adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 4 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi arsa satacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Trabzon Ortahisar'da yer alan arsayı satışa çıkardı. Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan ihale ilanına göre, satış ihalesi 16 Ağustos tarihinde yapılacak.

TOKİ'den Trabzonlulara büyük müjde! 166 konut için beklenen tarih geldi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığından Trabzonlulara büyük müjde... Tam 166 konut için beklenen tarih geldi... İşte TOKİ Trabzon projesi detayları...

Büyük Vinç Nakliye Ve Kiralama Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Büyük Vinç Nakliye Ve Kiralama Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Göktaş ve Yusuf Hüseyin Çakır ortaklığında kuruldu.

Büyük İstanbul depreminde korkutan tablo! Fatih, Zeytinburnu, Bahçelievler, Bakırköy, Küçükçekmece... Peş peşe açıklandı

İBB Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü tarafından olası büyük İstanbul depremi ile ilgili çarpıcı bir çalışma yapıldı. Büyük İstanbul depreminde korkutan tablo! Fatih, Zeytinburnu, Bahçelievler, Bakırköy, Küçükçekmece... Peş peşe açıklandı

İstanbul'un iki ilçesindeki 6 arsa satılıyor! Arsa alacaklara büyük fırsat!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı, İstanbul ili, Fatih ve Kağıthane ilçelerinde yer alan 6 adet konut imarlı arsayı satıyor. İşte ayrıntılar...

Trabzon Büyükşehir ticaret, turizm ve konut imarlı arsa satacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ortahisar'da ticaret, turizm ve konut alanı imarlı arsa satacak. Arsanın satış ihalesi 12 Ekim 2022 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 3 katlı ofisi kiraya veriyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fatih Ayvansaray'da konumlanan 3 katlı binayı ofis olarak kiraya vereceğini ilan etti. İşte ihale detayları...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 3 gayrimenkul satıyor! Sakın kaçırmayın!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı tarafından, İstanbul ili, Fatih ve Kağıthane ilçesinde konumlanan 3 adet kamu arsası satışa çıkarıldı.

Trabzon Büyük Fatih Camisi restore Haberi

Trabzon Büyük Fatih Camisi restore

Doğu Karadeniz'in tarihi dini yapılarının en önemlilerinden olan ve Osmanlı hükümdarı Fatih Sultan Mehmet'in Trabzon'u fethi sonrası kiliseden camiye dönüştürülen Büyük Fatih Camisi'nin kapsamlı restorasyonuna başlandı.


Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakıf envanterine göre Trabzon şehir merkezinde Rum Pontus Devleti döneminde Büyük Fatih (Ortahisar) Camisi, Ayasofya, Yenicuma başta olmak üzere 7 önemli kilise inşa edildiğini belirterek, bu yapıların Fatih Sultan Mehmet'in kenti fethinden sonra camiye dönüştürüldüğünü anımsattı.


Halen ayakta duran bu yapıların büyük çoğunluğunu restore ettiklerini anlatan Yıldırımhan, bu çerçevede yıllar önce restorasyon görmüş olan ve kentin merkezinde yer alan Büyük Fatih Camisi'ni de restore etmeye başladıklarını dile getirdi.


Mazhar Yıldırımhan, yapılacak işlemlerin esaslı bir restorasyon olacağını dile getirerek, şöyle devam etti:


"Bu eser, gerçekten ihtişamlı bir eser....