25 / 05 / 2024

Trabzon demiryolu imar planı

Trabzon demiryolu imar planı

Trabzon Büyükşehir Belediye Nisan ayı meclis toplantıları gerçekleştirildi. Toplantı gündeminde, “Trabzon İli sınırlarını kapsayan 1/50 Bin ölçekli İl Çevre Düzeni Planı Teklifi ile ilgili müzakere” tek gündem maddesi yer aldı.

Trabzon Uzungöl'ün imar planları değişti! 

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'ün imar planları değişti. Yeni planlara göre; konut ve pansiyonlar için 2, oteller için 3 kat sınırlaması getiriliyor.

CHP Milletvekili Ahmet Kaya'dan demiryolu yatırımı eleştirisi!

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya yaptığı açıklamada, TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun’a Trabzon, Rize, Artvin, Giresun, Gümüşhane ve Ordu illerinde demiryolu olmadığını söyleyerek, bazı eleştiriler yaptı.

Erzincan-Trabzon Demiryolu Hattı Projesi'nin akıbeti mecliste!

Erzincan-Kelkit-Gümüşhane-Torul-Maçka-Trabzon Demiryolu Hattı Projesi'nin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaya, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ahmet Kaya'dan Erzincan-Trabzon Demiryolu Hattı tepkisi!

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Erzincan-Trabzon Demiryolu Hattı projesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Trabzon'da 6 ilçe için imar uyarısı!

Askı süreleri uzatılan imar planlarıyla ilgili vatandaşları uyaran TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şube Başkanı Ercan Şen, Ortahisar, Akçaabat, Çarşıbaşı, Sürmene, Of ve Şalpazarı ilçelerine ait 1/5000 ölçekli nazım imar planlarının askıda olduğunu hatırlattı. 

İmar planları askı sürelerinin 1 Mayıs’a çekilmesine tepki!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şube Başkanı Ercan Şen, koronavirüs nedeniyle 16 Haziran’a kadar uzatılan imar planları askı sürelerinin 1 Mayıs’a çekilmesine tepki gösterdi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin imar planları sil baştan!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve mecliste onaylanan imar planları TMMOB ŞPO Trabzon Şubesinin itirazı üzerine iptal edildi. TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şube Başkanı Ercan Şen konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Trabzon Ortahisar'daki tarihi binanın imar planı iptal edildi!

Trabzon Ortahisar’da tarihi binanın yanına yapılan restoranın imar planları ve ruhsatı iptal edildi...

Trabzon Demiryolu projesi çizilmeye başlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının bütçe görüşmelerinde konuşan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a Trabzon’un yeni bir havalimanına kavuşmak istediğini söyledi. Cora, Atatürk'ün hayali olan demiryolu projesinin çizildiğinin haberini verdi...

 Uzungöl’de imar barışına aykırı yapıların yıkımı için bekleyiş sürüyor!

Trabzon’un Çaykara ilçesinde yer alan Uzungöl’deki imar barışına uygun olmayan yapıların yıkımı için son tarih 5 Ekim olarak belirlenmişti. Yapıların sahiplerinin binaları boşaltmaması üzerine yıkım gerçekleştirilemedi. Yıkım için bekleyiş sürüyor…

Ortahisar'ın imar sorunları konuşuldu!

Trabzon'un Ortahisar Belediyesi'nin düzenlediği İmar Çalıştayı gerçekleşti. Çalıştayda imar sorunu ele alındı.

Erzincan-Gümüşhane-Trabzon arası demiryolu hattı projesi TBMM'de

Giresun'un Karadeniz Bölgesi'ni İç Anadolu Bölgesi'ne bağlayacak demiryolu projesindeki güzergahta yer almaması TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Uzungöl'de imar affı krizi!

Trabzon'un Uzungöl ilçesinde 2006 yılında yaptığı bina için yargılanan Hasan Asan, imar affından yararlanmasına rağmen 2 yıl 4 ay hapis cezası aldı.

Trabzon demiryolu imar planı Haberi

Trabzon demiryolu imar planı

Trabzon Büyükşehir Belediye Nisan ayı meclis toplantıları bugün, Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Başkanlığında yapıldı. Meclisin gündeminde, İmar Komisyonundan gelen, “Trabzon İli sınırlarını kapsayan 1/50 000 ölçekli İl Çevre Düzeni Planı Teklifi ile ilgili müzakere” tek gündem maddesi yer aldı.


Trabzon Demiryolu şehrin 50 binlik planına işlendi

Maddeyle ilgili meclisi bilgilendiren Başkan Gümrükçüoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra 1/100000 çalışması büyük özveriyle ortaya çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca incelemesi yapıldıktan sonra tasnif edildi ve onaylandı. Şimdi gündemimize gelen ise 1/50 000 ölçekli İl Çevre Düzeni Planı Teklifi ile ilgili müzakeredir. En ön adım alan bir şehir olan Trabzon’umuz vazifesini şehri düzenli hale getirmeyi sürdürmüş ve sonuçlarını da sizlere arz etmeye başladı. Bu konuda hepinizin malumu olduğu gibi yüklenici olan arkadaşların vazifeleri ile birlikte...