30 / 04 / 2024

Trabzon Kemeraltı Çarşısı

Trabzon Kemeraltı Çarşısı

TRABZON tarihî Kemeraltı Çarşısı, Ortahisar Belediyesi tarafından hazırlanan projeyle yenileniyor. Ortahisar Belediye Meclisinde dün görüşülen proje, meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Trabzon Kemeraltı Çarşısı yeniden projelendirilecek!

Ortahisar Belediyesi Kemeraltı Çarşısı’nı yeniden projelendirerek, hem esnafa hem de vatandaşlara çarşıyı daha rahat kullanım imkanı yaratacak düzenlemelere gidiyor..

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başlıyor! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in en önem verdiği projelerden biri olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başlıyor. Çarşı yakın zamanda yeni bir görünüme kavuşacak. 

Kemeraltı Çarşısı'nda yapılaşmayı önlemek için Kemeraltı Çalıştayı yapılacak!

7 bin yıllık tarihiyle her yıl yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan tarihi Kemeraltı Çarşısı dokusunu zedeleyecek projelerle karşı karşıyayken, tarihi dokuyu korumak için "Kemeraltı Çalıştayı" düzenlenecek.

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı 11 Mayıs'ta açılıyor!

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda bulunan iş yerleri 11 Mayıs 2020 tarihinden itibaren kontrollü olarak hizmet verecek.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı TARKEM ile dönüşecek!

İzmirli 116 iş insanı tarafından hayata geçirilen TARKEM, Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı eski günlerine dönüştürecek. Projenin fikir babası Uğur Yüce, şehrin kaderini değiştirecek TARKEM projesinin detaylarını paylaştı.

Kültür Bakanlığından Kemeraltı Projesi'ne destek!

Trabzon'da, tarihi Kemeraltı Çarşısı'nın bulunduğu bölgede uygulanan "Kemeraltı Sokak Sağlıklaştırma Projesi"nin 1. etabında sona yaklaşıldı.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda yıkılan bina korunuyor!

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda yıkılan 150 yıllık binanın enkazı korunuyor. Yıkılan binanın enkazının kaldırılmamasına esnaf tepski gösterdi.

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda bina çöktü!

İzmir’in Tarihi Kemaraltı Çarşısı’nda bulunan tarihi bina bakımsızlık nedeniyle çöktü. Dükkanda çalışan işçiler yıkıntının altında kalmaktan son anda kurtuldu.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı TARKEM ile yenilenecek!

Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş Genel Müdürü Sibel Ersin, kent merkezine gelen turistin en az 2-3 gününü kullanabileceği bir alan yaratmayı hedeflediklerini ve bu amaçla tarihi çarşıyı yenileyeceklerini söyledi

İzmir Kemeraltı'na marka çarşı!

İzmir Ticaret Odası, tarihi Kemeraltı Çarşısı'na "Turistik El Sanatları ve El Halıları Çarşısı" kazandırmak için Başdurak Camisi altındaki 28 dükkanı restorasyon ve onarım karşılığında 10 yıl süreyle Vakıflar İzmir Bölge Müdürlüğü'nden kiraladı.

Kemeraltı Çarşısı'nda inşaat çalışmaları durdu!

İZMİR’de tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda 4 ay önce yerine AVM yapmak için yıkılan binanın temelinde inşaat çalışmaları, ortaya çıkan tarihi kalıntılar nedeniyle durdurdu.

Trabzon Kemeraltı Çarşısı restore edilecek!

Trabzon'un tarihi "Kemeraltı" çarşısı, Ortahisar Belediyesince hayata geçirilen "Kemeraltı Sokak Sağlıklaştırma Projesi" kapsamında restore edilerek, turizmde daha da ön plana çıkartılacak.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı altyapı yetersizliği dükkanlara kilit vurdurttu!

İzmir’in tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda altyapı yetersizliği, yerinden oynayan mazgallar, açılıp kapatılmayan çukurlar nedeniyle sıkıntı yaşayan esnafın derdi, elektrik direklerinin yanmaması nedeniyle katlandı.

İzmir Kemeraltı Çarşısı yenilenecek mi?

İzmir'de Kemeraltı Çarşısı'nı cazibe merkezi haline getirmek için bu güne kadar yüzlerce proje geliştirildi. Ancak yürümeyi engelleyen işporta tezgahları çarşının 'tarihi' kimliğine zarar verirken bunlara bir de altyapı eksikliği eklendi. Bu eksiklikler bölge esnafının tepkisine yol açtı.

Trabzon Kemeraltı Çarşısı Haberi

Trabzon Kemeraltı Çarşısı

TRABZON tarihî Kemeraltı Çarşısı, Ortahisar Belediyesi tarafından hazırlanan projeyle yenileniyor. Ortahisar Belediye Meclisinde dün görüşülen proje, meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. "Suk-i Sultani" adlı projeye göre çarşı tarihî görünüme kavuşturulacak. Projenin masraflarının yüzde 75'ini Belediye, 25'ini ise mülk sahiplerinin karşılayacağı belirtildi. 

RUHSATSIZ, KAÇAK KATLAR NE OLACAK? 

Projeyle ilgili çekincelerini dile getiren MHP'li Belediye Meclis Üyesi Ayşe Kabadayı, "Projenin uygulama aşamasında bir takım sıkıntılar doğacağı konusunda endişem var. Burada ruhsatsız, kaçak kat yapmış binalar var. Bunlarla ilgili uygulama yapılırken bütününü esas aldığınızda sıkıntı yok. Ancak ruhsatsız olan kaçak kat olan binalarla ilgili uygulama nasıl yapılacak? Bunlara maddî kaynak sağlanamaz. Yasal olarak kaçak yapılmış, mevzuata aykırı yapıyla ilgili tasarruf olamaz. Onun ya yasal hâle getirilmesi ya da yıkılması gerek. Bu konuyla...