02 / 05 / 2024

Trabzon konut stokları Suat Hacısalihoğlu

Trabzon konut stokları Suat Hacısalihoğlu

Trabzon TSO aylık meclis toplantısında konuşan Başkan Suat Hacısalihoğlu, şehir ekonomisi ve ticaretin konusunda özellikle inşaat sektörü ile ilgili birkaç bilgi vermek istediğini belirterek konut satışları hakkında güncel verileri paylaştı..

Çin'deki emlak sektörü alarm veriyor! Konut stokunun temizlenmesi 10 yıldan fazla sürer...

Çin'deki emlak sektörü, yerel yönetimlerin borç sorunları ve zayıflayan küresel talepten dolayı daralmaya başladı. Bu durum konut stoklarının artmasına neden oldu.

O ilde kiralar İstanbul ve Ankara ile yarışıyor! Nüfus arttı, konut stokları eridi! Acil 10 bin konuta ihtiyaç var!

Nüfusun artması ve konut stoklarının erimesi konut sayısının talebin altında kalmasına neden oldu. Özellikle o ilde, kira artışları oldukça hızlandı ve İstanbul, Ankara ile yarışır hale geldi.

Deprem, konut piyasasını nasıl etkiledi? 

Yıkılan, hasar gören konutlar ve sağlam yapılara olan taleple deprem bölgesinde konut stokları hızla eridi, bununla birlikte fiyatlar da yükseldi. 11 şejirde ortalama fiyat artışı yüzde 33’e, kira artışı yüzde 56’ya kadar çıktı.

Konutta stoklar azalıyor, yeni projeler yolda!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, gayrimenkul sektöründe 2018'den bugüne kadar azalan yapı ruhsatı sayısı ve daralan konut stoklarına istinaden geliştiricilerin gelecek sene yeni projeler için hazırlıklarını hızlandıracağını aktardı. İşte Soner Keleş'in yazısı

Uşak'ta konut fiyatları yüzde 40 arttı!

Konut stoklarının tükendiği Uşak'ta yeni konutlar yüzde 40 değer artışı yaşandı.

TOKİ'den Trabzon Maçka'ya 144 yeni konut!

TOKİ Trabzon Maçka Esiroğlu projesi kapsamında 144 konut inşa edecek. TOKİ Maçka projesinin ihalesi yarın saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

TOKİ Trabzon Şalpazarı 53 konut ihalesi bugün!

Dar gelirli aileler için Türkiye'nin 81 ilinde yeni evler inşa eden TOKİ, Trabzon Şalpazarı projesi için düğmeye bastı. TOKİ Trabzon Şalpazarı'nda 53 yeni konut inşa edecek. 

TOKİ Trabzon 53 konut ihalesi 20 Ağustos'ta!

Dar gelirli aileleri konut sahibi yapan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Trabzon Şalpazarı'nda 53 yeni konut inşa edecek. 

TOKİ'den Trabzon Şalpazarı'na 53 yeni konut müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Trabzon Dereköy'de 53 yeni konut inşa edecek.

TOKİ'den Trabzon Şalpazarı'na 53 yeni konut!

Yeni konut yatırımları için düğmeye basan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Trabzon Şalpazarı'nda 53 yeni konut inşa edecek.

Trabzon'da yeni konut yatırımı hızlanmalı!

Trabzon’da 21 senedir faaliyette bulunan Saral Gayrimenkul’un sahibi Semih Sarıalioğlu, gayrimenkul sektörüne ilişkin açıklamalar yaptı. Sektörü değerlendiren Semih Sarıalioğlu, Trabzon'da konut yatırımı için imkanların ve fırsatların artış gösterdiğini dile getirdi.

Yeni projeler raftan iniyor!

Konut stoklarını yavaş yavaş eriten inşaat firmaları yeni projelerini raftan indiriyor...

TOKİ Trabzon 144 konut ihalesi bugün!

Dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapmaya devam eden TOKİ, Trabzon İli Maçka İlçesi Esiroğlu Mahallesi 2. Etap 144 Adet Konut ve 2 Dükkanlı Ticaret Merkezi İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Trabzon konut stokları Suat Hacısalihoğlu Haberi

Trabzon konut stokları Suat Hacısalihoğlu

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Nisan ayı meclis toplantısı yapıldı. Aylık meclis toplantısında konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, şehir ekonomisi ve ticaretin konusunda özellikle inşaat sektörü ile ilgili birkaç bilgi vermek istediğini belirterek konut satışları hakkında güncel verileri paylaştı. Bunu takip etmenin gerçekten çok önemli olduğunu kaydeden Hacısalihoğlu, daha önce bu konuda yaptığı bilgilendirmede, biriken konut stoklarının eritilmesinin önemine işaret ettiğini bu konuda olumlu gelişmeler olduğunu söyledi. Geçmiş dönemde 11 bin civarında konut satışı olduğunu kaydeden Hacısalihoğlu, “Bütün dileğimiz yıllık olarak konut satışlarımızın bu değerin altına düşmemesi doğrultusundaydı. Ve gerek mart ayında gerekse Ocak-Mart aylarına bakıldığında satışların önceki yıllara oranla iyi seviyede olması sevinebileceğimiz gelişmelerdir. 2014 ve 2015 Mart aylarına baktığımız zaman konut satışlarımız 984’den bin...