17 / 05 / 2024

trabzon Muradiye Camisi

trabzon Muradiye Camisi

Cami Selçuklu mimarisine uygun olarak yapılırken, dış bölümünün büyük bir kısmı cam kaplama olarak inşa edildi.Trabzon’un Çukurçayır Mahallesi’nde yapımı yaklaşık 4 yıldır süren Muradiye Camisi, yarın Cuma Namazı ile birlikte açılıyor.

Trabzon Ayasofya Camisi bugün açılıyor!

Trabzon'da bulunan Ayasofya Cami'sinin restorasyonunda sona gelindi. Ayasofya Camisi'nin açılışı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans katılımıyla yapılacak...

Trabzon'daki Ayasofya Camisi salı günü açılıyor!  

Ayasofya Camii’nin ibadete açılmasından sonra Trabzon’da, 7 yıl önce müzeden camiye dönüştürülerek restorasyonuna başlanan Ayasofya-i Sağir Cami-i Şerifi de salı günü açılıyor. Trabzon’daki Ayasofya, 1964’te camiden müzeye çevrilmişti.

Ayasofya Camisi'nin restorasyonu haziran ayı sonunda tamamlanacak!

Trabzon'daki Ayasofya Camisi'ndeki restorasyon çalışmalarının Haziran ayı sonunda tamamlanması hedefleniyor.

Trabzon Ahi Evren Cami açıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin inşaatını tamamladığı Ahi Evren Hastanesi Altı Camisi, bugün kılınan ilk Cuma namazı ile ibadete açıldı

Trabzon Molla Halil Camisi'nin inşaatı yeniden başladı!

Trabzon'un Ortahisar İlçesi Karşıyaka Mahallesi'nde 2006 yılında yapımına başlanan Molla Halil Camisi'nin inşaatı kiliseye benzetildiği için durmuştu. İnşaat çalışmaları 2 yıl aradan sonra yeniden başladı.

Trabzon'daki kiliseye benzeyen camide inşaat durdu!

Trabzon'daki  Molla Halil Camisi'nin mimarisi kiliseye benzediği için inşaat çalışmaları durdu...

Trabzon Moloz'a şehir camisi inşa edilecek!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar ilçesine bağlı Moloz mevkiine 6 bin kişilik şehir camisi yapılacağını söyledi.

Trabzon Moloz'a 6 bin kişilik cami yapılacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Moloz mevkiinde şehir camisi yapılacağını açıkladı. 6 bin kişilik kapasitesi olacak cami, şehrin önemli bir ihtiyacını giderecek

Ayasofya Camisi 2 milyon liraya restore edilecek!

Trabzon'da 52 yıl müze olarak hizmet verdikten sonra 4 yıl önce yeniden ibadete açılan Ayasofya Camisi'nde yaklaşık 2 milyon liraya mal olacak restorasyon gerçekleştirilecek.

Trabzon Molla Halil Cami'nin inşaatı ne zaman bitecek?

Trabzon'un Ortahisar ilçesi Karşıyaka Mahallesi'nde yapımına 2006 yılında başlanan Molla Halil Camisi, mimarisi nedeniyle kiliseye benzetilmesi nedeniyle para yardımı yapılmayınca 10 yıldır bitirilemiyor.

Trabzon Ayasofya Cami'nin restore çalışmaları hızlandı!

Trabzon'da müze olarak kullanılırken 52 yıl sonra yeniden ibadete açılan tarihi Ayasofya Camisi'nin restorasyonu için çalışmalar hızlandırıldı.

Trabzon Ayasofya Camisi restore edilecek!

Trabzon'da müze olarak kullanılırken 52 yıl sonra yeniden ibadete açılan tarihi Ayasofya Camisi'nin restorasyonu için çalışmalar hızlandırıldı.

Trabzon Büyük Fatih Camii restore ediliyor!

Doğu Karadeniz'in en önemli tarihi dini yapılarından olan ve Osmanlı hükümdarı Fatih Sultan Mehmet'in Trabzon'u fethi sonrası kiliseden camiye dönüştürülen Büyük Fatih Camisi'nin kapsamlı restorasyonuna başlandı.

trabzon Muradiye Camisi Haberi

trabzon Muradiye Camisi


Trabzon’un Çukurçayır Mahallesi’nde yapımı yaklaşık 4 yıldır süren Muradiye Camisi, yarın Cuma Namazı ile birlikte ibadete açılıyor.


Trabzon’da bir örneği bulunmayan cami Selçuklu mimarisine uygun olarak yapılırken, dış bölümünün büyük bir kısmı cam kaplama olarak inşa edildi. Yaklaşık bin 500 kişinin ibadet edebileceği caminin alt kısmında Kuran Kursu, otopark ve işyerleri bulunurken, yaklaşık 4 milyon TL'ye mal olduğu belirtildi.

Muradiye Camisi Dernek Başkanı Mustafa Birinci, caminin yapımında katkısı bulunan hayırseverler vatandaşlara teşekkür ederken, herkesi yarın saat 11.00'daki açılışa davet...