28 / 04 / 2024

Trabzon Ortahisar kaçak yapı yıkımı

Trabzon Ortahisar kaçak yapı yıkımı

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon’un kentsel dönüşüm projeleri sayesinde çarpık yapılaşmadan kurtarılacağını söyledi.

TOKİ Trabzon Ortahisar 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla! Peşinat miktarı sadece yüzde 10!

TOKİ Ortahisar 2022 projesinde kaç konut yapılacak, TOKİ Ortahisar projesine nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Trabzon Ortahisar 2022 sosyal konut projesi...

Uzungöl'de kaçak yapı sahipleri kendi imkanlarıyla yıkıma başladı!

'İmar Barışı' kapsamında Trabzon Uzungöl'de tespit edilen kaçak yapılar sahipleri tarafından kendi imkanlarıyla yıkılmaya başladı.

Uzungöl’de kaçak yapı yıkımına tepki!

Trabzon Uzungöl’de imar barışına uygun olmayan kaçak yapıların yıkımı devam ederken, Uzungöllü vatandaşlar eylemleri sürüyor. Yıkımlara tepki gösteren Uzungöl Platformu üyeleri seslerini Cumhurbaşkanına duyurmak için Ankara’ya gidiyor.

Uzungöl'de yanlışlıkla yıkıldığını iddia edilen bina kaçak çıktı!

Trabzon'un Çaykara ilçesindeki turizm merkezi Uzungöl'de, 'İmar Barışı'na aykırı 95 yapının yıkımı sırasında, sahibinin yanlışlıkla yıkıldığını iddia ettiği 2 katlı binanın da kaçak olduğu ortaya çıktı.

Uzungöl'de 65 kaçak yapının yıkımı başladı!

Trabzon ilinin Çaykara ilçesine bağlı önemli turizm merkezlerinden Uzungöl'de 65 kaçak yapının yıkım çalışmalarına başlandı...

Trabzon'da 5 kaçak yapı yıkıldı!

Trabzon'un Maçka ilçesinde, 'İmar Barışı' düzenlemesi dışında kalan 5 kaçak yapı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı...

Trabzon'un yaylalarında 8 kaçak bina yıkıldı!

Trabzon Valiliği, Akçaabat ilçesinde bulunan yaylalardaki kaçak olarak inşa edilen 8 binanın yıkıldığını açıkladı.

Trabzon Sisdağı Yaylası'ndaki 10 kaçak yapı yıkıldı!

Trabzon ilinin Şalpazarı ilçesinde yer alan yaylalardaki 10 kaçak yapı yıkıldı. Yıkım ekipleri Sisdağı Yaylası'nda 2, Pazaryeri mevkisinde 3, Hanyanı mevkisinde de 5 olmak üzere 10 kaçak yapıyı yıktı...

Trabzon'da yaylalardaki 9 kaçak yapının inşaat temeli kapatıldı!

Trabzon Köprübaşı'ndaki yaylalarda bulunan 9 kaçak yapının inşaat temeli doldurularak kapatıldı. İş makineleri yayla ve meralardaki kaçak yapıların yıkımı için bölgede çalışmalar yaptı...

Karadeniz'de yine kaçak yapılar yükseliyor!

Karadeniz Bölgesi'nde kaçak yapılar yükselmeye devam ediyor. Trabzon Çevre ve Şehircilik Müdürü Uğur Korkmaz, kaçak binalar için verilen yapı kayıt belgesinin 31 Aralık 2017 tarihinden önceki yapıları kapsadığı söylüyor.

Giresun'da kaçak yapılar yıkılıyor!

İçişleri Bakanlığı tarafından Valiliklere geçen ay gönderilen yazıyla birlikte Trabzon’daki yaylalarda kaçak yapılan yayla evlerine yönelik yapılan yıkımların ardından Giresun Valiliği de harekete geçti.

Haçka Yaylası'ndaki kaçak yapılar sopalarla yıkıldı!

Trabzon'un Haçka Yaylası'nda meralarda inşa edilen kaçak yapılar, yaylacı kadınlar tarafından sopa, kazma ve küreklerle yıkıldı.

Trabzon'da kaçak yapılar yıkılıyor!

İçişleri Bakanlığı tarafından Trabzon Valiliği’ne gönderilen yazıyla birlikte Trabzon’daki 5 ilçedeki yaylalarda bugünden itibaren kaçak yapıların yıkımına başlandı.

Trabzon Ortahisar kaçak yapı yıkımı Haberi

Trabzon Ortahisar kaçak yapı yıkımı


Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon’un kentsel dönüşüm projeleri sayesinde çarpık yapılaşmadan kurtarılacağını söyledi.

Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç, belediyenin Yapı Kontrol Müdürlüğü ile İmar Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Müdürlüklerdeki personelle bir süre sohbet eden Başkan Genç, personele vatandaşlara güler yüz gösterilmesi ve vatandaşların her türlü sorununun ivedilikle çözüme kavuşturulması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Ortahisar Belediyesi’nin kaçak yapılaşmayla etkili bir şekilde mücadele ettiğini belirten Başkan Genç, “Malumunuz şehrimizde inşaat sektörü çok canlı. Çok hızlı bir şekilde yapılaşma var. Yapılan bunca binanın belediyemizle ilgili yasal işlemlerini de hızlı bir şekilde değerlendirip çözüme kavuşturmalıyız. Bu konuda vatandaşlarımıza sıcak ilgi ve güler yüz gösterilmesi çok önemli. Vatandaş kendisiyle ilgilenildiğini, muhatap alındığını hissedecek. Bunu bilecek” dedi.


“Kaçak yapılaşmaya geçit vermeyin”

İmar, ruhsat ve diğer işlemler...