02 / 05 / 2024

trabzon raylı sistemleri

trabzon raylı sistemleri

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Trabzon’un sahipsiz olmadığını 1 Kasım’dan sonra TBMM’ne Trabzon için Hafif raylı sistem ve Metro Kanun teklifi vereceğini söyledi.

Trabzon'da 4 yıldır beklenen Raylı Sistem Projesi’nde ilk adım atıldı! 

Trabzonluların 4 yıldır beklediği Raylı Sistem Projesi'nde yeni gelişmeler yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı ve Resmi Gazete’de yayımlanan kararda yer alan detaylara göre, bu projeyi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlenecek.

Ulaştırma Bakanlığı 5 ildeki raylı sistem projelerini üstlendi!

Bursa, Kocaeli, Sakarya, Trabzon ve Samsun'da bulunan raylı sistem projelerine dair bazı işleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlendi. Söz konusu karar bugünkü 32342 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Diyarbakır hafif raylı sistemleri için ihale yapıldı!

Diyarbakır halkının uzun süredir beklediği ve kentte toplu taşımayı rahatlatacak proje için ihale gerçekleşti. 

İstanbul'da hangi metro hattı ne zaman açılacak?

İBB yönetimi, geçmiş yıllarda beklenen düzeye ulaştırılamayan raylı sistemleri hızla geliştirmek için düğmeye bastı. İstanbul'da raylı sistemlerin uzunluğu 425 kilometreye ulaşacak. Peki hangi metro hattı ne zaman açılacak? İşte İstanbul'un açılacak metro hatları...

Ekrem Yüce'den Sakarya'ya hafif raylı sistem müjdesi!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce yaptığı açıklamada “Şartlar oluşursa hafif raylı sistemleri Sakarya’yla buluşturmaya hazırız” dedi.

İkitelli-Ataköy Metro Hattı’nda raylar döşeniyor!

Yapım çalışmaları hızlandırılan Avrupa Yakası’nın önemli raylı sistemleri arasında yer alan İkitelli-Ataköy Metro Hattı’nda rayların döşenmesine başlanıyor. Raylarda ilk kaynak töreni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İBB Bürokratlarının katılımıyla yarın gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan havalimanı metrosu açıklaması!

İstanbul Havalimanı metrosu ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sadece Havaist değil, oraya raylı sistemleri getireceğiz. Hafif metroyu havalimanına kadar planladık. Seçim sonrası bu adımı kararlılıkla atacağız. Havalimanı en büyük rahatlığı hafif metro ile alacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Trabzon'u raylı sistemle tanıştırıyoruz!

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada, "İnşallah Trabzon'u raylı sistemle tanıştırıyoruz. Trabzon-Erzincan arasında hızlı tren projemizi hayata geçirerek Trabzon'u da hızlı tren ağına ekleyeceğiz" dedi.

Ulaştırma Bakanlığı raylı sistemlerden pay alacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, birçok belediye için metro ve şehir içi raylı ulaşım sistemleri inşa ediyor. Hükümet, hayata geçirdiği yatırımların bedelini yerel yönetimlerden tahsil edemediği için kanunda değişikliğe gidiyor.

Trabzon'a hafif raylı sistem müjdesi!

Trabzon yatırımlarına hız kesmeden devam eden belediye başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kentehafif raylı sistem müjdesi verdi.

Trabzon Hafif Raylı Sistem Projesi yıl sonunda tamamlanacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ulaşım projeleriyle ilgili olarak yaptığı açıklamada Hafif Raylı Sistem Projesi’nin 2017 sonu itibariyle tamamlanmış olacağını söyledi.

Trabzon Büyükşehir'den raylı sistem müjdesi!

Trabzon Büyükşehir Belediyesinde hafif raylı sistem toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Büyükşehir Belediyesi tarafından Trabzon’a kazandırılacak olan hafif raylı sistem A’den Z’ye masaya yatırıldı.

Trabzon Büyükşehir 2017 bütçesinde aslan payı raylı sistemin!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin 2017 yılı bütçeleri Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin bugünkü oturumunda görüşülerek karara bağlandı.

trabzon raylı sistemleri Haberi

trabzon raylı sistemleri

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Kahramanmaraş caddesinde dolmuş duraklarında yağmur altında bekleyen hemşehrilerinin durumuna tepki göstererek Trabzon’un sahipsiz olmadığını 1 Kasım’dan sonra TBMM’ne Trabzon için Hafif raylı sistem ve Metro Kanun teklifi vereceğini söyledi.

Kahramanmaraş Caddesi’nde seyir halindeyken bulunduğu araçtan inerek dolmuş duraklarında yağmur altında bekleyen vatandaşların yanına giden Pekşen, “Dünya kenti Trabzon’a böyle bir tablo yakışmıyor. Ulaşacağınız yerlere araç bulmakta zorlanıyorsunuz bir de yağmur altında bekliyorsunuz. İnsan bu durakların üzerlerine kapatır. Trabzon insanına bu tabloyu layık görenlerin yakasına bırakmayacağım “dedi.

Pekşen, Trabzon Şehri’nin sahipsiz olmadığını belirterek, "TBMM’nde bu şehrin sesi olacağım. Şehrin sorunlarına hâkim birisiyim. Bu şehri yönetenler bayrak ve tabela asmakla meşgul. Bunan sessiz kalmayın burası dünya kenti büyük bir şehir. Bu şehir bu kadar sahipsiz değil. 1 Kasım’da...