03 / 05 / 2024

trabzon tarihi dehliz

trabzon tarihi dehliz

Trabzon’da Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde yapılan çalışmada kale surlarının altında binlerce yıl önce yaptırılan dehlizler ortaya çıktı. Dehlizlerin kültür ve turizme kazandırılması için yapılan çalışmalar sürüyor...

Trabzon’un mimari eksiklikleri masaya yatırıldı!

Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Müslim Hamzaçebi Trabzon’un mimarı eksikliklerini masaya yatırdı. Hamzaçebi açıklamasında Trabzon’un tarihi dokusunu koruyan binalar yapılmadığını, bu yapılmadığı gibi olan tarihi dokunun da korunmadığını söyledi.

Trabzon’da Ortahisar Belediyesi arsa satacak! İhale tarihi 2 Kasım!

Trabzon iline bağlı Ortahisar Belediyesi 1.097 metrekarelik bir arsayı satışa çıkaracağını açıkladı. İhale tarihi 2 Kasım olarak belirlenirken, muhammen ve geçici teminat bedelleri de belli oldu.

TOKİ Trabzon projesi için düğmeye basıldı!  Resmen açıklanan bu tarihi kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Trabzon'daki yeni projesi Çarşıbaşı ilçesinde inşa edilecek. Merakla beklenen projenin ihalesi 12 Ekim'de yapılacak.

Emlak Konut GYO Trabzon Ortahisar Sanayi arsasının ihalesi 25 Nisan'da! 

Emlak Konut GYO Trabzon Ortahisar Sanayi arsasının ihale tarihi 25 Nisan olarak açıklandı. Peki Emlak Konut GYO Trabzon Ortahisar Sanayi arsasının büyüklüğü ne kadar? 

TOKİ Trabzon Millet Bahçesi projesi için düğmeye bastı! İşte Trabzonluların beklediği o tarih!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Trabzon Millet Bahçesi için düğmeye bastı. İşte Trabzon Millet Bahçesi projesinin ihale tarihi...

TOKİ Trabzon Çaykara projesi 21 Şubat'ta satışa çıkıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Trabzon Çaykara projesinde yer alan 68 adet konutu 21 Şubat tarihi itibariyle satışa çıkaracak.

TOKİ Trabzon Çaykara son başvuru tarihi ne zaman?

TOKİ Trabzon Çaykara son başvuru tarihi ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Peki TOKİ Trabzon Çaykara son başvuru tarihi ne zaman? İşte TOKİ Çaykara projesi detayları...

Trabzon Tarihi Kundupoğlu Konağı'nın restorasyonu tamamlanıyor!

Trabzon'da sivil mimarinin en eski örneklerinden olan Kundupoğlu Konağı restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Trabzon körfez ülkelerinin yeni gözdesi oldu!

Doğa ve yayla turizminin yanı sıra Sümela Manastırı, Ayasofya, Atatürk Köşkü gibi çok sayıda tarihi ve turistik değere sahip Trabzon, yabancı yatırımcıların da ilgi odağı haline geldi.  

Trabzon'da yeni otogar inşaatı Ağustos ayında başlayacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, bölgede yeni otogar inşaatının başlayacağı tarihi açıkladı. 70 milyon liralık maaliyete sahip olacak projenin inşaatına Ağustos ayında başlaması planlanıyor.

TOKİ Trabzon Araklı 2020 başvuru şartları!

TOKİ Trabzon Araklı 2020 başvuru şartları haberimizde yer alıyor. TOKİ Trabzon Araklı 2020 fiyatları ne kadar? TOKİ 100 bin konut TOKİ Trabzon Araklı son başvuru tarihi ne zaman?

TOKİ 100 bin konut Trabzon 2020 başvuru detayları!

TOKİ 100 bin konut Trabzon 2020 başvuru detayları haberimizde yer alıyor. TOKİ 100 bin konut Trabzon 2020 fiyatları ne kadar? TOKİ 100 bin konut Trabzon 2020 son başvuru tarihi ne zaman?

Trabzon Ortahisar'daki tarihi binanın imar planı iptal edildi!

Trabzon Ortahisar’da tarihi binanın yanına yapılan restoranın imar planları ve ruhsatı iptal edildi...

trabzon tarihi dehliz Haberi

trabzon tarihi dehliz

Dehlizlerin kültür ve turizme kazandırılması çalışmaları sürüyor. Bölgenin turizm destinasyonlarına bir yenisini daha ekleyecek olan proje, yaklaşık 105 bin TL’ye mal olacak. Kültür ve Turizm İl Müdürü, dehlizlerin diğer kısmıyla ilgili Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ile birlikte çalışma sürdürdüklerini ifade ederek, “ ‘Trabzon’un ortası’ diye tabir edebileceğimiz tüm tarihi olaylarının geçtiği yer olan Orta Hisardayız. Burası kentsel dönüşümle birlikte yenilendi. Zağnos Vadisi’nin yenileme çalışmaları sırasında Ortahisar’ın altından denizin varlığı ortaya çıktıktan sonra Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak Doğu Kalkınma Ajansı ile birlikte ortak bir proje yaptık. Finansmanını ise özel idareden sağladık. Yapılan çalışma sonucu surların altında bulunan dehlizleri gün ışığına çıkartmak adına hazırladığımız projeyi hayata geçirdik. Binlerce yıl önce kale surları yapılırken dehlizler olduğuna dair söylentilerin olduğunu ve kayıtlara...