18 / 05 / 2024

Trabzon teleferik imar

Trabzon teleferik imar

TRABZON Valisi Abdil Celil Öz, Çaykara'nın Uzungöl Mahallesi'nde işadamı Şükrü Fettahoğlu'nün yürüttüğü teleferik projesine ilişkin son gelişmeleri paylaştı. Vali Öz, sürecin uzamasının sebeplerini anlattı.

Trabzon Beşikdüzü'nde Turizm ve Doğa Sporları Merkezi tesisi yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Trabzon Beşikdüzü Belediyesi tarafından, Beşikdağ Turizm ve Doğa Sporları Merkezi ticari tesisleri yapım karşılığı ve teleferik tesisi 29 sene süreyle işletilmesi ihale edilecek. Tesisin yıllık kira bedeli 1 milyon 800 bin TL olarak açıklandı. 

Trabzon Uzungöl'ün imar planları değişti! 

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'ün imar planları değişti. Yeni planlara göre; konut ve pansiyonlar için 2, oteller için 3 kat sınırlaması getiriliyor.

Sümela'nın teleferik ihalesi 6 ay içinde yapılacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Sümela'ya inşa edilecek teleferik için 6 ay içinde ihaleye çıkılacağını açıkladı. 

Trabzon'da 6 ilçe için imar uyarısı!

Askı süreleri uzatılan imar planlarıyla ilgili vatandaşları uyaran TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şube Başkanı Ercan Şen, Ortahisar, Akçaabat, Çarşıbaşı, Sürmene, Of ve Şalpazarı ilçelerine ait 1/5000 ölçekli nazım imar planlarının askıda olduğunu hatırlattı. 

İmar planları askı sürelerinin 1 Mayıs’a çekilmesine tepki!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şube Başkanı Ercan Şen, koronavirüs nedeniyle 16 Haziran’a kadar uzatılan imar planları askı sürelerinin 1 Mayıs’a çekilmesine tepki gösterdi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin imar planları sil baştan!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve mecliste onaylanan imar planları TMMOB ŞPO Trabzon Şubesinin itirazı üzerine iptal edildi. TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şube Başkanı Ercan Şen konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Trabzon Ortahisar'daki tarihi binanın imar planı iptal edildi!

Trabzon Ortahisar’da tarihi binanın yanına yapılan restoranın imar planları ve ruhsatı iptal edildi...

 Uzungöl’de imar barışına aykırı yapıların yıkımı için bekleyiş sürüyor!

Trabzon’un Çaykara ilçesinde yer alan Uzungöl’deki imar barışına uygun olmayan yapıların yıkımı için son tarih 5 Ekim olarak belirlenmişti. Yapıların sahiplerinin binaları boşaltmaması üzerine yıkım gerçekleştirilemedi. Yıkım için bekleyiş sürüyor…

Ortahisar'ın imar sorunları konuşuldu!

Trabzon'un Ortahisar Belediyesi'nin düzenlediği İmar Çalıştayı gerçekleşti. Çalıştayda imar sorunu ele alındı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde proje mesaisi başladı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Sümela Teleferik Projesi ve Çal Mağarası ile ilgili süreçleri masaya yatırdı ve bu projelerdeki yol haritasını belirledi.

Uzungöl'de imar affı krizi!

Trabzon'un Uzungöl ilçesinde 2006 yılında yaptığı bina için yargılanan Hasan Asan, imar affından yararlanmasına rağmen 2 yıl 4 ay hapis cezası aldı.

Trabzon'a 53 bin 500 metre imar yolu yapıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’a 5 yılda 53 bin 600 metre imar yolu yapıldığını açıkladı.

Trabzon'a yeni imar yolları kazandırılıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin kente yeni imar yolları kazandırmaya devam ettiği belirtildi. Trabzon'a yeni imar yolları kazandırılıyor..

Trabzon teleferik imar Haberi

Trabzon teleferik imar

Sürecin uzamasının sebeplerini anlatan Vali Öz, "Bir dönem ihaleyi alan firmanın içinde bir dönüşüm oldu yaklaşık bir yıl gecikme onda kaynaklandı, bir yıl sonunda yapım kararı başka ortakla alındı ondan sonra imar planına geçildi. İmar planı sürecinde önümüze birkaç engel çıktı. Birisi Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın orada yapılmış olan bir düzenlemesi vardı. Milli Parklardan geçmesi gereken hususlar var. İhale şartnamesine yazılan günübirlik alanla ilgili öngörü ile firmanın teklif ettiği öngörü arasında uyumsuzluklar oldu. Dolayısıyla bu geliş-gidişler çok oldu. Dolayısıyla birkaç defa kendim bizzat yazı yazıp o yükümlülükleri üzerimize alarak, "O sorunu biz aşacağız' diyerek sorunu aşmaya çalıştık. 

Ve nihayetinde en son Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nden olumlu görüşü de alarak Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın onayı aşamasına geldi. Çok yakinen takip ettiğimiz bir iş...