15 / 11 / 2024

Trabzon turist hedefleri

Trabzon turist hedefleri

Doğu Karadeniz'de Uzungöl'den sonra en fazla ziyaretçi ağırlayan ve içindeki tarihi manastırın yanı sıra doğal güzelliğiyle öne çıkan tarihi Sümela Manastırı ve Ören Yeri'ne yıllık bazda hedeflenen 500 bin turist hedefine yaklaşıldı

Trabzon’ da Orta Doğulu turistler şehre 1 milyar dolar kazandırdı!

Trabzonlu esnaf Ahmet Tosun "Arapların Trabzon'u tercih ettiklerini biliyorduk. Ama bu yıl beklediğimizden daha fazla Arap turist yoğunluğu oldu. Çok fazla alışveriş yapıyorlar. Fakat çok şükür, turizm sezonu hareketli geçti. Çok mutluyuz". İşte haberin devamı...

Trabzon'da gayrimenkule yatırımcı ilgisi!

Trabzon'u yılda 2 milyonu aşkın turist ziyaret ediyor. Turizmin gelişmesi, yabancıların bölgede gayrimenkul yatırımlarının da artmasını sağladı.

Trabzon'da gayrimenkule yabancı ilgisi artıyor!

Ilıman iklimi, zengin bitki örtüsü, tarihi ve doğal güzellikleri, yaylaları ve yöresel yemekleriyle öne çıkan Trabzon'u, yılda 3 milyonu aşkın turist ziyaret ediyor. Turizmin gelişmesi, yabancıların kentteki gayrimenkul yatırımlarının da artmasını sağladı

Trabzon'daki kaçak yapılaşma turizmde en büyük sorun!

Doğu Karadeniz'de bazı sorunlara acil müdahale edilmezse artan turist sayısı rakamlarda kalacak. Trabzon ve Artvin arasında yer alan bazı turizm merkezlerinde en önemli sorunların başında kaçak yapılaşma geliyor.

Trabzon Körfez yatırımcılarından büyük ilgi görüyor!

TRABZON Valisi Abdil Celil Öz, şehre gelen Arap turist sayısının 300 bini geçtiğini ve Körfez yatırımcısının bölgede bir Araplar şehri kurmayı planladıklarını söyledi.

Abdil Celil Öz: Arapların Trabzon'a yatırımları artacak!

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon'a gelen Arap turist sayısının 300 bini geçtiğini ve Körfez yatırımcısının bölgede bir Arap şehri kurmayı planladıklarını söyledi.

Arap turistler Trabzon'u tercih ediyor!

DOĞU Karadeniz’in önemli turizm alanlarından biri olan Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl beldesi Arap turist akınına uğruyor. Uzungöl yılda yaklaşık yerli yabancı 2 milyon ziyaretçiyi ağırlıyor.

Trabzon'da tarihi mekanlara ilgi arttı!

Trabzon'daki Atatürk Köşkü, Sümela Manastırı, Ayasofya Müzesi ve Uzungöl başta olmak üzere önemli tarihi ve turistik mekanları her yıl çok sayıda turist ziyaret ediyor.

Doğu Karadeniz'e sezonun ilk kruvaziyeri Alman turist getirdi!

Doğu Karadeniz'e bu sezon gelen ilk kruvaziyer gemisi olan ve Trabzon Limanı'na demirleyen Bahama bayraklı, 250 metre uzunluğundaki "Hamburg" isimli gemi, 265 Alman turist taşıyor.

Trabzon Uzungöl kış aylarında da turist çekiyor!

Trabzon'un Çaykara İlçesi'ndeki Uzungöl kışın da vatandaşların akınına uğruyor. Bölgede yaklaşık 10 yıl önce otellerin yatak kapasitesi bin kadarken, bugünlerde bu sayı özellikle son 3 yılda artarak 4 bin 500 yatak kapasitesine ulaştı.

Trabzon'u 325 bin arap turist ziyaret etti!

Trabzon'a gelen turist sayısı arttı. Kente bu yıl Ekim ayı itibariyle gelen turist sayısı 2 milyon 817 bin 200 olurken, bu rakamın yıl sonuna kadar 3 milyonu bulması bekleniyor.

Trabzon'da sağlık turizmi ile en az 500 bin turist gelecek!

Trabzon İpek yolu Sağlık Turizmi Derneği Yönetimi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kalaycıoğlu ve de beraberindeki Recep Ergenç, Sevgi Ayçiçek ve Kemal Küçükyılmaz sağlık turizmi hakkında konuştu.

Trabzon'a gelen turist sayısında artış yaşandı!

Karadeniz'e gelen turistlerin en çok ziyaret ettiği turistik mekanlardan olan Trabzon'daki Sümela Manastırının restorasyonunun ihale aşamasına geldiği, restorasyon sonrası kapalı bölümlerinin de ziyarete açılacağı bildirildi...

Trabzon turist hedefleri Haberi

Trabzon turist hedefleri

Doğu Karadeniz'e gelen turistlerin gözde mekanlarından, Uzungöl'den sonra en fazla ziyaretçi ağırlayan ve yılda 500 bin turistin ziyaret etmesi amaçlanın Trabzon'daki tarihi Sümela Manastırı ve Ören Yeri'ni bu yıl ekim ayına kadar 472 bin 904 kişi ziyaret etti.


Kentin Maçka ilçesindeki Altındere Vadisi'nde yer alan tarihi manastır, ilçedeki Karadağlar'ın yamacındaki kayalıkların arasındaki muhteşem görüntüsüyle ziyaretçilerini büyülüyor. Sümela, bünyesinde barındırdığı akarsuları, her mevsim farklı renklere bürünen ormanları, yakınındaki yaylaları ve yaban hayatı ile her mevsim ziyaretçi ağırlamayı sürdürüyor.


İlkbaharda rengarenk açan mevsim çiçekleri ve ormanları, yazın serin havası ve yemyeşil bitki örtüsü, kışın ise kar yağışıyla beyaza bürünerek adeta gelinliğini giyen doğal ortamı ile ilgi çeken ören yeri, sonbaharda ise farklı bir güzellik sunuyor.


Sonbaharda, ören yerini kaplayan çoğunluğu ladin, çınar ve kızılağaçtan...