02 / 07 / 2024

Trabzon Uzungöl kış aylarında da turist çekiyor!

Trabzon Uzungöl kış aylarında da turist çekiyor!

Trabzon'un Çaykara İlçesi'ndeki Uzungöl kışın da vatandaşların akınına uğruyor. Bölgede yaklaşık 10 yıl önce otellerin yatak kapasitesi bin kadarken, bugünlerde bu sayı özellikle son 3 yılda artarak 4 bin 500 yatak kapasitesine ulaştı.



Türkiye'nin ve Doğu Karadeniz Bölgesi nin en önemli turizm merkezlerinden olan Trabzon'un Çaykara İlçesi'ndeki Uzungöl kışın da vatandaşların akınına uğruyor özellikle hafta sonları bölgede hareketlilik yaşanırken otellerin doluluk oranı ise yaz mevsimine göre düşük olduğu gözleniyor fakat önceki yıllara göre büyük artış olduğu görülüyor. 

Bölgede yaklaşık 10 yıl önce otellerin yatak kapasitesi bin kadarken, bugünlerde bu sayı özellikle son 3 yılda artarak 4 bin 500 yatak kapasitesine ulaştı. 

Yaklaşık 150 otel ve pansiyonun yer aldığı Uzungöl'de yatak kapasitesinin 7 bin 500'e çıkarılmasının planlandığı ancak imar planı yüzünden bunun gerçekleştirilemediği kaydedildi. Otel fiyatları da neredeyse yarı yarıya düştü. Otellerin doluluk oranı yaz mevsimine göre yüzde 5-10'lar civarında seyrederken bölgede eski yıllara göre Arap turistlere rastlamak mümkün. 


Karadeniz'de Son Nokta


Geri Dön