15 / 05 / 2024

Trabzon Uzungöldeki yapılar

Trabzon Uzungöldeki yapılar

Trabzon'un Çaykara İlçesi’ne bağlı Uzungöl’de son günlerde başlayan tartışmalar sürüyor. “Uzungöl Doğu Kıyısı ve Göl Kıyısı 2. Kısım Parkı” alanlarının işletmesi, 10 yıllığına kiralanmak üzere ihaleye çıktı.

Uzungöl'deki dönüşümde 1. etap tamam! Göl çevresindeki yapılar yıkılıyor!

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de kentsel dönüşüm projesi devam ediyor. Proje kapsamında göl kıyısını çevreleyen kaçak yapılar yıkılacak, görüntü kirliliği ortadan kaldırılarak, görsel estetiğe sahip doğal rekreasyon alanları oluşturulacak ve gölün çevresi tamamen açılacak.

Trabzon Uzungöl'de yıkımlar yeniden başlıyor!

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı. Proje ile çevrede bulunan kaçak yapılar ortadan kaldırılacak.

Murat Kurum: Trabzon Uzungöl'de dönüşüm projesine başladık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Uzungöl'deki, Ayder'deki, Türkiye'mizdeki doğal olan, güzel olan, korunması gereken tüm alanları korumak için çalıştıklarını belirterek, "Bu çerçevede Valiliğimizle birlikte kaçak yapılarla mücadele kapsamında bu tür yapıların yıkımını gerçekleştirdik, bir dö

 Uzungöl’de imar barışına aykırı yapıların yıkımı için bekleyiş sürüyor!

Trabzon’un Çaykara ilçesinde yer alan Uzungöl’deki imar barışına uygun olmayan yapıların yıkımı için son tarih 5 Ekim olarak belirlenmişti. Yapıların sahiplerinin binaları boşaltmaması üzerine yıkım gerçekleştirilemedi. Yıkım için bekleyiş sürüyor…

Karadeniz'de yine kaçak yapılar yükseliyor!

Karadeniz Bölgesi'nde kaçak yapılar yükselmeye devam ediyor. Trabzon Çevre ve Şehircilik Müdürü Uğur Korkmaz, kaçak binalar için verilen yapı kayıt belgesinin 31 Aralık 2017 tarihinden önceki yapıları kapsadığı söylüyor.

Haçka Yaylası'ndaki kaçak yapılar sopalarla yıkıldı!

Trabzon'un Haçka Yaylası'nda meralarda inşa edilen kaçak yapılar, yaylacı kadınlar tarafından sopa, kazma ve küreklerle yıkıldı.

Trabzon'da kaçak yapılar yıkılıyor!

İçişleri Bakanlığı tarafından Trabzon Valiliği’ne gönderilen yazıyla birlikte Trabzon’daki 5 ilçedeki yaylalarda bugünden itibaren kaçak yapıların yıkımına başlandı.

Trabzon'daki tarihi yapılar gün yüzüne çıkıyor!

Yatırımlarına son sürat devam eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarihi yapıları gün yüzüne çıkarıyor.

Trabzon Pelitli kura sonuçları açıklandı mı?

Trabzon Pelitli kura sonuçları açıklandı mı? Pelitli 2. Etap kura sonuçları henüz açıklanmadı. Projenin kura çekilişi 29 Ocak tarihinde yapılacak.

Trabzon Uzungöl'deki 20 kaçak yapıya yıkım kararı!

Trabzon Uzungöl kıyısında yer alan 20 kaçak yapı için yıkım kararı alındı. Kararın yılbaşından önce uygulanması bekleniyor.

Trabzon Uzungöl'de semt polikliniği açıldı!

Trabzon Uzungöl´de gelecek turistlerin ve vatandaşların sağlık hizmetlerinden daha kolay yararlanması için Of Devlet Hastanesine bağlı Uzungöl Mahallesi ek Polikliniği yeni hizmet binası açıldı.

Trabzon Uzungöl’de imar cezalarına tepki!

Trabzon Uzungöl'de otel, pansiyon, işyeri ve ev inşaatı yapanlar hakkında kaçak ve imara aykırı yapılaşma nedeniyle dava açılmasına yöre sakinleri tepki gösterdi. 160 kişinin cezasının kesinleştiği davada 700'ü aşkın kişi temyize başvurdu.

Trabzon Büyükşehir heyelanda zarar gören yapıları yeniliyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi geçen yıl Trabzon’un değişik bölgelerinde meydana gelen heyelan sonrası yıkılan sanat yapılarını yeniden yaparak hizmete sundu.

Trabzon Uzungöldeki yapılar Haberi

Trabzon Uzungöldeki yapılar

Trabzon'un Çaykara İlçesi’ne bağlı doğa ve turizm cenneti Uzungöl’de son günlerde başlayan ihale tartışması, ilginç bir hal alarak devam ediyor. Mülkiyeti Çaykara Belediyesi’nde olan, Uzungöl Mahallesi Gölbaşı mevkisinde çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları yapılarak düzenlenen “Uzungöl Doğu Kıyısı ve Göl Kıyısı 2. Kısım Parkı” alanlarının işletmesi, 10 yıllığına kiralanmak üzere ihaleye çıktı. İhale öncesinde işletme sahipleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Zeki Soylu, parkın kiralanmasının yanlış olduğunu söyledi. 


‘İPTAL ETTİREMEZSEK BİZ İŞLETECEĞİZ’ 


Soylu, “Uzungöl halkı ve sivil toplum temsilcileri olarak vatandaşların ve misafirlerin göl kıyısındaki gezinti alanlarının kiraya verilmesine kesinlikle karşıyız. Bir an önce bu ihaleden vazge- çilmesini bekliyoruz. Aksi durumda ihalenin iptali için dava açacağız” dedi. Ancak ihale yapıldı. En yüksek teklifi ise ihaleye karşı çıkan Uzungöl...