24 / 07 / 2024

trabzon yayla evleri

trabzon yayla evleri

Trabzon’da bina yoğunluğunun olduğu yaklaşık 30 caivarındaki yaylada ev yapmak artık imkansız hale geldi.

TOKİ, Trabzon'da ilk kazmayı vurdu! Afetzedeler için 99 konut inşa edecek!

Trabzon'da 2000 yılından itibaren meydan gelen çeşitli afetlerde evleri yıkılan veya oturulamaz raporu verilen afetzedeler için konut inşa edilecek.

Doğanbey Yayla Evleri 45 Milyon TL'ye satılıyor!

Ankara'nın tarihi ilçesi Beypazarı'na 7 km ve Ankara'ya 107 km uzaklıkta çam ormanlarının içinde bulunan Restoran ve Konaklama Tesisleri olan, Doğanbey Yayla Evleri 45 Milyon TL'ye satılıyor.

Ayder'de yayla evleri mimarisiyle ilgi çekiyor!

Rize'nin Ayder Yaylası'nda inşa edilen yayla evler herkesin beğenisini kazanıyor. Bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları da hızla devam ediyor.

Pandemide taşınabilir yayla evlerine ilgi arttı!

Rize'de ahşap ustalığı işi yapan 60 yaşındaki Nesrullah Özdemir karavan tipi yayla ev üretimi yapıyor. Pandemide doğa ile iç içe yaşamak isteyen vatandaşlar bu evleri tercih ediyor. 

3 şehirde 15 yayla imara açıldı! Aralarında dünyaca ünlü yaylalar da var!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan ve Resmi Gazete'de yer alan karara göre 3 ildeki toplam 15 yaylanın statüsü değiştirildi. Yayla olmaktan çıkarılan bölgelerin imara açılacağı belirtilirken, statüsü değiştirilen yaylalar arasında Trabzon'daki dünyaca ünlü Hıdırnebi Yaylası da yer alıyor. 

Trabzon körfez ülkelerinin yeni gözdesi oldu!

Doğa ve yayla turizminin yanı sıra Sümela Manastırı, Ayasofya, Atatürk Köşkü gibi çok sayıda tarihi ve turistik değere sahip Trabzon, yabancı yatırımcıların da ilgi odağı haline geldi.  

Ahmet Kaya: Uzungöl de imar düzenlemesine alınsın!

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu toplantısında Trabzon’da bulunan yayla evleri ve Uzungöl hakkında çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi.

Trabzon'da yaylalardaki 9 kaçak yapının inşaat temeli kapatıldı!

Trabzon Köprübaşı'ndaki yaylalarda bulunan 9 kaçak yapının inşaat temeli doldurularak kapatıldı. İş makineleri yayla ve meralardaki kaçak yapıların yıkımı için bölgede çalışmalar yaptı...

Trabzon Ortahisar TOKİ Evleri TBMM gündeminde!

Trabzon'un Ortahisar ilçesi Yenicuma Mahallesi'nde yapılan TOKİ konutlarında kurasız ve indirimli konut sahibi olan kişiler TBMM gündemine taşındı. İyi Partili Örs, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

Trabzon'da başlayan heyelan evleri yıktı!

Trabzon'un Of ilçesi Pınaraltı Mahallesi’nde meydana gelen heyelan yüzlerce vatandaşı mağdur etti.

Bolu'da yıkımına karar verilen yayla evleri meclis gündeminde!

Bolu'da İmar Kanunu kapsamında yıkımına karar verilen yayla evlerinin sayısı ve yıkım kriterleri meclis gündemine taşındı. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Gümüşhane'deki yayla evleri görenleri şaşırtıyor!

Gümüşhane’nin Taşköprü Yaylası’nda bulunan yayla evleri görenleri şaşkına çeviriyor. Aynı renkte ve aynı mimari ile yan yana yapılan 6 yayla evini görenler otel sanıyor.

Mehmet Özhaseki'den imar barışı ve yayla evleri açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yayla ve yazlık evlerin imar barışı kapsamında olup olmadığıyla ilgili açıklamada bulundu. Özhaseki, imar barışı kanunun bütün ihtilafları gidereceğini söyledi.

trabzon yayla evleri Haberi

trabzon yayla evleri

Trabzon’a en yakın mesafede bulunan Hıdırnebi yaylasında yayla evi yapımı yakın takibe alındı..  Burada yakın zamanda yapılan yayla evleri için yıkım kararı alındı. Hıdırnebi yaylasında kısa bir süre önce yapılan G.Y.’ye ait yayla evi için alınan yıkım kararı uygulandı.. Burada bulunanlara da uyarılar yapılarak yeni ev yapımına izin verilmeyeceği, izinsiz olarak yapılan onarımlara dahi göz yumulmayacağı belirtildi.

 Orman Genel  Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada, “Yaylada bulunan evin bedeli neyse, bunun binde 5’i oranında yıllık kira bedeli almak suretiyle vatandaşın kullanımına verilmesi kararı alındı. Bu binalar vatandaşın kullanımına verilmeden önce Orman Genel Müdürlüğü’nün sabit kıymetlendirmesine alınıyor. Buralar bizim tapulu binamız, tesisimiz olacak. Bu binaları içinde oturana kiraya vereceğiz. İstemezse talip olana kiralayacağız. Ayrıca kira sözleşmesi yapılırken, binadaki eksikler de belirtilecek. Örneğin baca, çatı...