29 / 04 / 2024

Trabzon Ortahisar TOKİ Evleri TBMM gündeminde!

Trabzon Ortahisar TOKİ Evleri TBMM gündeminde!

Trabzon'un Ortahisar ilçesi Yenicuma Mahallesi'nde yapılan TOKİ konutlarında kurasız ve indirimli konut sahibi olan kişiler TBMM gündemine taşındı. İyi Partili Örs, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  



İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Trabzon'un Ortahisar ilçesi Yenicuma Mahallesi'nde yapılan  TOKİ  konutlarında kurasız ve indirimli konut sahibi olan kişilere ilişkin soru önergesi hazırladı. Örs, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Partili Örs, ''Trabzon ili Ortahisar ilçesi, Yenicuma Mahallesi'nde yapılmakta olan TOKİ konutları ile ilgili Trabzon yerel basınında; bu konutlardan, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Şube Müdürlüğü ve başka birim çalışanı olup, ihalesiz, kurasız ve %30 indirimli konut verildiği şeklinde haberler yer almıştır'' diye konuştu.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'ün soruları:
1- Söz konusu konutlar için kamulaştırma yapılan yerde; yeri olmadığı halde konut sahibi olan var mıdır? Varsa kimlerdir? Sayısı kaçtır?
2- Söz konusu konutlardan Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis üyesi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Şube Müdürlüğü ve başka birim çalışanı olup, kurasız konut sahibi olan var mıdır? Varsa kimlerdir? Kaç kişidir?
3- Söz konusu konutlardan %30 indirimli konut sahibi olan var mıdır? Varsa kimlerdir?
4- Söz konusu konutlardan %20 nakit indirimiyle konut sahibi olan var mıdır? Varsa kimlerdir?
5- Söz konusu konutların yapılması için kamulaştırılan yere proje aşamasında ortak olan Belediye mensubu veya yakını var mıdır? Varsa kimlerdir?
 


Geri Dön