11 / 05 / 2024

Trabzona tramvay gelecek mi

Trabzona tramvay gelecek mi

Paris'te Kadırga Şenliklerine katılan Trabzon heyeti Paris’te incelemelerde bulundu.Tramvay üzerinde incelemeye yapan ekip, “Bu Trabzon’da olsa ne güzel olur. Projesi hazırlanıyor önümüzdeki aylarda netleşir." dedi.

Karşıyaka tramvayı hizmete açılıyor!

İzmir Karşıyaka'da tramvayla ulaşım gelecek hafta başlayacak. Tramvay Nisan ve Mayıs aylarında gerçekleşecek ön işleletme süresince ücretsiz olacak.

Konak Tramvayı'ndaki planlama hatası pahalıya mal oldu!

Büyükşehir'in Konak Tramvayı güzergahını deniz tarafına kaydırması sonucu, geçen sene 3 milyon lira harcanan kıyı düzenlemesi kullanılamaz hale gelecek.

Kocaeli'de ilk tramvay 2016’da teslim edilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından SEKA Park ve Otogar arasında yapılacak olan tramvay hattı için Polonya’da üretilen rayları önümüzdeki hafta Kocaeli’ye gelecek.

Karşıyaka Tramvayı'nın rayları döşeniyor!

Karşıyakalıların heyecanla beklediği tramvay projesi tamamlandığında, ilçedeki trafik yoğunluğu azalacak ve toplu ulaşıma konfor gelecek. Bir seferde tek yönde yaklaşık 6 otobüs ya da 95 binek aracın yerine, tek tramvay aracı ile 285 yolcu taşınabilecek.

Arnavutköy'e 4 yeni metro hattı gelecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: "Buraya 4 yeni metro hattı daha gelecek. Bunlara ek olarak şu an çalışan Topkapı-Habipler Tramvayı'nı da Vezneciler'e kadar uzayacak bir metro hattına çevireceğiz" dedi.

Kocaeli'deki tramvay, gayrimenkul fiyatlarını yüzde 200 arttırdı!

Geldi gelecek, yapıldı yapılacak derken tramvay güzergahı belirlendi. Güzergahın belirlenmesiyle birlikte de o alanda yer alan gayrimenkul fiyatları bir anda arttı.

Anneler Günü'nde Beyoğlu'nda nostaljik tramvay sürprizi!

Anneler gününde Beyoğlu' na gelen vatandaşlar, nostaljik tramvay sürprizi ile karşılaştı. Çiçeklerle bezenmiş ve üzerinde "Anneler günü hatırası" yazılı nostaljik tramvay, vatandaşlardan büyük ilgi gördü...

Mehmet Cihan Yavuz: Adana'ya tramvay sistemi kurulmalı!

ÇÜ Öğretim Üyesi Doç. Mehmet Cihan Yavuz, Adananın turistlerin cazibe merkezi haline gelmesi için, kenti bilmeyen turistlerin şehrin dört bir yanını gezip, ulaşımını sağlayabileceği tramvay sisteminin kurulması gerektiğini belirtti.

İzmir Kuş Cenneti kıyılarını yurt içi ve dışından gelecek gençler temizleyecek!

Çevre kirliliğine dikkat çekmek için yurt içi ve dışından gelecek gençler 10 – 11 Mayıs 2014 tarihlerinde İzmir Kuş Cenneti ve Homa Dalyanı kıyılarını temizleyecek.

Sekapark-Yahya Kaptan tramvay hattında 12 istasyon olacak!

Tramvayın Sekapark’tan başlayıp Yürüyüş Yolu üzerinden Şehit Rafet Karacan Bulvarını takip edecek. Doğu Kışla Parkından Mehmet Ali Paşa Mahallesi üzerinden Yahya Kaptan’a kadar uzanacak olan güzergah üzerinde 12 istasyon olması planlanıyor.

Fikirtepe’nin iki füniküler sistemi ve bir tramvayı olacak!

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi planlarına göre bölgede Mandıra Caddesi üzerine tramvay ve yüksek noktalara ulaşım için iki adet füniküler sistem planlanıyor… İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Fikirtepe Kentsel Tasarım Çerçevesi’nden o planlar...

Hulusi Belgü: AVM yatırımları gelecek 5-10 yılda da devam edecek!

Hulusi Belgü, Türkiye'de alışveriş merkezi (AVM) yatırımlarının gelecek 5-10 yıl devam edeceğini belirterek, "Yatırımcıların biraz daha kontrollü gideceğini düşünüyorum ama bu yatırımlar devam edecek" dedi...

Adnan Saka: Kuzey Ege Çandarlı Limanı ile İzmir ticaret merkezi haline gelecek!

Çandarlı limanında devam eden çalışmalar hakkında değerlendirmede bulunan Adnan Saka: "Kuzey Ege Çandarlı Limanı projesi ile birlikte İzmir yeniden küresel bir ticaret merkezi haline gelecek" dedi.

Trabzona tramvay gelecek mi Haberi

Trabzona tramvay gelecek mi

Paris Trabzonlular Derneği ile Paris Ağasar Derneğinin ortaklaşa düzenlediği Kadırga Şenliklerine katılan Trabzon heyeti Paris’te incelemelerde bulundu…


Bu ekipte, Trabzon Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı Emek İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ergin Aydın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mali ve İdari İşler Daire Başkanı Mehmet Baş, TKDK Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, Ortahisar Belediyesi Meclis Üyesi Sezgin Yılmaz, Büyükşehir Yatırım İnşaat Daire Başkanı Nalan Aydın, İstanbul Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Demir, İş adamı Serkan Keleş ve gazeteciler yer aldı…


Şenliğin ardından Trabzon ekibi Paris sokaklarından turizmine, farklı yapılarından belediyeciğine kadar her şeyini detaylı şekilde araştırdı. İşte Başkanların yorumları ve Paris ulaşımı….


Trabzon İçin Zor Ama İmkansız Değil!...