28 / 04 / 2024

Trabzon'da tramvay için proje hazırlanıyor!

Trabzon'da tramvay için proje hazırlanıyor!

Paris'te Kadırga Şenliklerine katılan Trabzon heyeti Paris’te incelemelerde bulundu.Tramvay üzerinde incelemeye yapan ekip, “Bu Trabzon’da olsa ne güzel olur. Projesi hazırlanıyor önümüzdeki aylarda netleşir." dedi.



Paris Trabzonlular Derneği ile Paris Ağasar Derneğinin ortaklaşa düzenlediği Kadırga Şenliklerine katılan Trabzon heyeti Paris’te incelemelerde bulundu…


Bu ekipte, Trabzon Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı Emek İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ergin Aydın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mali ve İdari İşler Daire Başkanı Mehmet Baş, TKDK Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, Ortahisar Belediyesi Meclis Üyesi Sezgin Yılmaz, Büyükşehir Yatırım İnşaat Daire Başkanı Nalan Aydın, İstanbul Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Demir, İş adamı Serkan Keleş ve gazeteciler yer aldı…


Şenliğin ardından Trabzon ekibi Paris sokaklarından turizmine, farklı yapılarından belediyeciğine kadar her şeyini detaylı şekilde araştırdı. İşte Başkanların yorumları ve Paris ulaşımı….


Trabzon İçin Zor Ama İmkansız Değil!   

Ekipte bulunan Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı Emek İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ergin Aydın tramvay ve metro hatlarını ve belediyeciliği en çok inceleyen iki isim oldu. Tramvay üzerinde incelemeye yapan ekip, “Bu Trabzon’da olsa ne güzel olur. İlk etapta kısa bir bölüme kurulsa ve ardından da uzatılsa… Tarihi bir şehir olan Trabzon’umuza çok da güzel yakışır. Projesi hazırlanıyor önümüzdeki aylarda netleşir. Zor ama imkansız değil” ifadelerini kullandı.


Tramvay Uzak Noktalara Kadar Gidiyor   

Paris şehir içinde ulaşım alternatiflerinin bir diğeri de tramvay. Hatta son günlerde yeni hatlar da dahil edilmiş. Paris’in uzak noktalarına gitmek için tramvaylar yoğun olarak kullanılıyor. Fiyatı ise metro ile aynı.


214 Kilometrelik Metro Ağı Var   

Ekibin dikkatini en çok Trabzon’da da hayali kurulan Tramvay ve Metro çekti. Paris metrosu 1900’lü yıllarda inşa edilmiş.. Oldukça ilkel görünse de Paris metrosu turistlere Paris seyahati boyunca en çok yardımcı olan toplu taşıma aracı oluyor. Paris’te 214 kilometrelik bir metro ağı bulunuyor.


İlkel Görünse De 350’nin Üzerinde Durak   

Paris metrosu 1900’lü yıllarda yapıldığı için gözünüze biraz eski ve ilkel gelebilir. Ama görüntüsüne sakın takılmayın çünkü 350’nin üzerinde duraklı bu toplu taşıma aracı Avrupa’nın en başarılı metrolarından biridir.


Şehrin Her Noktasından Çıkışı Var   

Metro Paris’in yapı taşıdır. Çok eski bir metro hattı var. Şehrin her yerinden çıkış yapma imkanına sahipsiniz. Yolunuzu bulmakta ilk etapta zorlanabilirsiniz. Ama elinizde bir metro haritası ile kısa sürede uyum sağlanabiliyor. Hangi hattan hangi hatta geçiş yapabileceğinizi bu metro haritasından görebiliyorsunuz. Sanki bulmaca çözüyor gibi metro durağı bulacaksınız.


Taka


Geri Dön