24 / 05 / 2024

Trabzonda 29 bina için traşlama kararı

Trabzonda 29 bina için traşlama kararı

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nden, Kaşüstü ve Yalıncak mahallelerinde uçuş güvenliğini tehlikeye sokan 29 bina için tıraşlama kararı çıktı. Bina sahiplerinin DHMİ'den yeniden izin alması gerekecek.

İngiltere Newmarket'te 29 milyon TL'ye satılık bina!

İngiltere'nin Newmarket kentinde eski bir ahırdan eve dönüştürülen bina 29 milyon TL'ye satışa çıkarıldı. 

ABD'de Şubat ayında 1.29 milyon evin temeli atıldı!

ABD Ticaret Bakanlığı'nın verilerine göre; temeli atılan bina sayısı Şubatta %3 artarak 1.29 milyon adet oldu. Bu, 4 ayın en yüksek seviyesi oldu. Bu konudaki tahmin, %1.4 artıştı.

Toprak Bina Isı Sistemleri Doğalgaz İnşaat Proje Taahhüt Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Toprak Bina Isı Sistemleri Doğalgaz İnşaat Proje Taahhüt Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ali Süzer tarafından 10 bin TL sermaye ile 29 Temmuz 2015 tarihinde Sultanbeyli'de kuruldu.

İzmir Bornova'da icradan 5.5 milyon TL'ye bina!

İzmir Bornova'da 4.95198 metrekare yüzölçümüne sahip bina, İzmir 27. İcra Dairesi tarafından 29 Temmuz 2015 günü 15:45 ile 15:55'te açık ihale usulüyle satılıyor.

DASK Bina Tasarımı Yarışması'nın finali 29 Haziran'da!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun (DASK) 2015’te “Dünya sallansın, sen sağlam dur” sloganıyla ikincisini düzenlediği Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’nda final heyecanı başlıyor.

DASK'ın bina tasarım yarışmasına rekor başvuru!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından düzenlenen DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması 26 farklı şehirdeki 29 üniversiteden 66 başvuru alarak rekora imza attı..

Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'na 66 başvuru geldi!

DASK tarafından düzenlenen ‘Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’ 29 üniversiteden 66 başvuru geldi. irinci olan takım üniversitesine akademik çalışmalarda kullanılmak üzere depremi simüle eden sarsma masası kazandıracak..

DASK Bina Tasarımı Yarışması ödülü 10 bin lira!

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışmasına 29 üniversiteden 66 başvuru geldi. Birinci olan üniversiteye akademik çalışmalarda kullanılmak üzere depremi simüle eden sarsma masası kazandırırken takım üyeleri de 10 bin TL'nin sahibi olacak.

Depreme dayanıklı bina tasarlayana 10 bin lira ödül!

DASK tarafından düzenlenen 'Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması' 29 üniversiteden 66 başvuru geldi. Birinci olan takımın üyeleri 10 bin TL'nin sahibi olacak. İşte yarışmanın ayrıntıları...

29 üniversite depreme dayanıklı binayı tasarlıyor!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından düzenlenen DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması 26 farklı şehirdeki 29 üniversiteden 66 başvuru alarak rekora imza attı.

Ankara Nallıhan'da 2.3 milyon TL'ye satılık bina!

Ankara Nallıhan'da bulunan bina, Nallıhan Satış Memurluğu tarafından 29 Mayıs 2015 günü saat 14:30 ile 15:00 arası ihale ediliyor.

Bağdat Caddesi'nde 29 bin bina yıkılacak!

Bağdat Caddesi'nde var olan 35 bin konutun 29 bininin yıkılması gerektiğini belirten Şemsettin Kavan, şu anda var olan projelerdeki lüks 450 dairenin 2016 sonunda teslim edileceğini kaydetti.

Trabzon'da 29 bina için traşlama kararı çıktı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nden, Kaşüstü ve Yalıncak mahallelerinde uçuş güvenliğini tehlikeye sokan 29 bina için tıraşlama kararı çıktı. Bina sahiplerinin DHMİ'den yeniden izin alması gerekecek.

Trabzonda 29 bina için traşlama kararı Haberi

Trabzonda 29 bina için traşlama kararı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı Meclis Toplantısında, uzun zamandır konuşulan Trabzon Havalimanını tehlikeye sokan binaların akıbeti gündeme alındı. Meclis, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından Trabzon Havalimanı'nın güvenliği için olmazsa olmaz bir şart olarak sunulan mania yükseklikleri için mevcut imar planlarının, plan notlarının ve buna bağlı olarak verilen inşaat ruhsatlarının yeniden değerlendirilerek, mania kriterlerine göre düzenleme yapılması ile ilgili müzakereyi karara bağladı. Bu bağlamda Kaşüstü ve Yalıncak mahallelerindeki plana uygun olmayan binalara yaptırımlar getirildi. 


Trabzon Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Seyfullah Kınalı, "Trabzon Havalimanı'nın uçuşlarını tehlikeye sokacak olan binalar için çalışma yaptık. Yapılan çalışmada vatandaşı mağdur etmemek için plan üzerinde gölgelendirme yaparak Kaşüstü ve Yalıncak mahallelerindeki çok sayıda binayı sıkıntılı durumdan kurtardık. Ancak 29 bina bu gölgelendirmenin dışında kaldı. Bu binalar...