27 / 04 / 2024

Trabzonun turizm potansiyeli

Trabzonun turizm potansiyeli

"Sürdürülebilir Şehir Trabzon" Programı kapsamında, Trabzon'un tarihi kültürel yapıları restore edilerek alternatif turizmin gelişmesine katkı sağlanacak. Arap turist sayısının 3 yıl içinde binler seviyesinden 60 bine yükselmesi bekleniyor...

Denizli Babadağ'da 100 ev restore edildi!

Denizli’nin Babadağ ilçesinde, turizm potansiyeli oluşturmak için 100 evin dış cepheleri orijinaline uygun restore edilip, çeşitli renklere boyandı. Rengarenk evler, adeta doğal stüdyo haline döndü.

Konya kış turizm cenneti olacak!

Tahıl ambarı Konya çok kısa bir süre sonra kış turizm cenneti olacak… Derbent İlçesindeki Aladağ kış sporlarına uygunluk potansiyeli ile dikkat çekmeyi başardı. Bölgede tesisleşme çalışmaları devam ediyor.

Kırşehir Karakurt'ta imar planı hazırlanıyor!

Kırşehir'de Karakurt Termal Turizm Merkezi’nin turizme açılması ve yatırımcıların teşvik edilmesini sağlamak amacıyla imar planlaması yapılırken, planlamanın tamamlanmasıyla bölgenin turizm potansiyeli açısından değerlendirileceği bildirildi.

Diyarbakır'da yapımı devam eden 4 tane 5 yıldızlı otel var!

Arzu, Diyarbakır'ın huzura kavuşması halinde yatırıma uygun olduğunu ifade ederek, "Diyarbakır'da şu anda yapımı devam eden 4 tane 5 yıldızlı otel var ama mevcut otellerde bile turizm potansiyeli yok. " dedi.

İzmir'deki turizm yatırımlarının ön çalışmaları başlayacak!

Karşıyaka'nın turizm potansiyeli ve yeni turistik noktaları belirlenecek, gerekli fiziki yatırımlar için ön çalışmalar başlatılacak.

2001 yılında Şile'ye yat limanı inşa edilecekmiş!

2001 yılında önemli bir turizm potansiyeli barındıran Şile'ye yat limanı yapılacakmış. Dönemin Şile Belediye Başkanı İhsan Çayıroğlu, Şile'ye yılın 12 ayı hizmet verecek bir yat limanı kazandırmak için harekete geçmiş.

Ahmet Haluk Dursun: İznik'in potansiyeli turizmle kısıtlanmamalı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Haluk Dursun, "Başkanlarımız ile Ankara'da ilk görüşmeyi yapmıştık. Bursa İznik'e neler yapabileceğimizi ve yapılan çalışmaları görmek amacıyla geldik, iznik'teki potansiyeli turizmle kısıtlamamak gerek" dedi.

Karadeniz Yeşil Yol hattına teleferik geliyor!

Karadeniz yaylalarını birbirine bağlayan, 40 yeni turizm noktası oluşturan 'Yeşil Yol'a teleferik yapılacak ve yeni bir turizm potansiyeli oluşturulacak.

Çanakkale'nin turizm potansiyeli artıyor!

Çanakkale, dünya tarihine geçen Çanakkale Savaşı nedeniyle küresel düzeyde ünlü bir kent. Bu yıl Çanakkale Savaşı’nın 100’üncü yılı olması dolayısıyla kent ayrıca gündem oldu.

Kazım Yanar:Konya için hedef 10 milyon turist!

Konya'yı turizm potansiyeli yönünden değerlendiren, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Konya Bölgesel Yürütme Kurulu(TURSAB BYK) Başkanı Kazım Yanar, Farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan Konya'nın, turizm potansiyeli bakımından 2016 yılında bir büyük pa

Alaçatı turizmi için 'forum' düzenlendi!

Alaçatı Turizm Derneği tarafından 2 Mart Pazartesi günü Alaçatı İmren Otel'de düzenlenecek olan Turizm Forumu'nda bölgenin turizm potansiyeli ele alınacak.

Karasu Sahil Parkı Rekreasyon Projesi ihalesi 17 Şubat'ta!

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar, “Yaklaşık 25 bin metrekarelik alanda hayat bulacak projemiz ile şehrimiz turizm potansiyeli önemli avantajlar kazanacak. Yeni projemizle Karasu sahilinde mavi bayrak dalgalanacak” dedi.

Antalya turizmden vergi payı almalı!

Salı Sanayici ve İşadamları Grubu, Antalya Defterdarı Veli Tunçez'i ağırladı. Antalya Tenis İhtisas Kulübü'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Tunçez, Antalya'nın tarım ve turizm potansiyeli açısından önemli bir konumunun olduğunu söyledi.

Trabzonun turizm potansiyeli Haberi

Trabzonun turizm potansiyeli

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, program kapsamında birçok çalışma yaptıklarını ifade ederek, " Bu çalışmalardan biri de Trabzon'un turizm potansiyelinin harekete geçirilmesidir. Güvenli huzur ortamı ile yurt içi ve yurt dışında yapılan etkin tanıtım faaliyetleri Trabzon'a ilgiyi artırdı. Bunun sonucu olarak da turist sayılarında önemli artış oldu, artışın devam edeceğini bekliyoruz" dedi. 


Özellikle Trabzon'a gelen yabancı turistlerden, Arap turist sayısının 3 yıl içinde binler seviyesinden 60 bine yükseldiğini vurgulayan Kızılcık, şöyle devam etti: "Sadece Uzungöl'e geçen yıl haziran ayında gelen Arap turistin 12 bin 278'den bu yılın aynı ayında 38 bin 120 seviyesine çıkması, bölgede turizm açısından yaşanan gelişmenin göstergesidir. 


Ticaret Gazetesi...