04 / 05 / 2024

Trakya demiryolu

Trakya demiryolu

TCDD'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Çerkezköy-Kapıkule ve Uzunköprü-Çerkezköy bağlantısını sağlayan demiryolundaki çalışmalar tamamlandı. Bu kapsamda raylar yenilendi, elektrifikasyon ve sinyalizasyon sistemi kuruldu.

Trakya Cam'ın Romanya'daki fabrikası açıldı!

Trakya Cam Sanayii AŞ 'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu 'nda ( KAP ) yayınlanan açıklamada, Romanya´daki bağlı ortaklığı Glass Corp ´un otomotiv camları fabrikasının açılışının gerçekleştiğini bildirdi

Ankara-Sivas demiryolu projesinin yapımı hızlanıyor!

2015 yılında kamu sabit sermaye yatırımları içinde en büyük pay ulaştırma sektörüne ayrıldı. Bu çerçevede 602 kilometrelik Ankara - Sivas demiryolu projesinin yapımı da hızlandırılacak...

Kardemir Karabük demiryolu tekeri üretim tesisi yatırım teşvik belgesini yayınladı!

Kardemir Karabük Demir çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Kardemir Karabük demiryolu tekeri üretim tesisi yatırım teşvik belgesini yayınladı.

Bakırköy Merkez Demiryolu Güneyi Revizyon İmar Planı askıya çıkıyor!

Bakırköy Merkez Demiryolu Güneyine İlişkin 1/1000 ölçekli Revizyon İmar Planı, 27 Ekim Pazartesi günü Bakırköy Belediye Başkanlığı'nda ilanen askıya çıkarılacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, plan tadilatını 12 Haziran'da kabul etti.

Lütfi Elvan: Demiryolu taşımacılığına yönelmeliyiz!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye'de taşımacılığın yüzde 85'inin karayolu ile yapıldığını belirterek, " Karayolu taşımacılığından demiryolu taşımacılığına kayış gerçekleştirmemiz gerekiyor " dedi.

Trakya Cam hisse satışı gerçekleştirdi!

Trakya Cam Sanayi A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Trakya Cam bugün yapılan toplantı sonucunda Sanayi A.Ş. hisse satışı gerçekleştirdi.

Demiryolu Emniyet Yönetim Sistemleri Çalıştayı Ankara'da başlıyor!

2014 Türk-Alman Bilim Yılı kapsamında “I. Demiryolu Emniyet Yönetim Sistemleri Çalıştayı”, 23 -25 Ekim 2014 tarihleri arasında TCDD Ankara Gar Kule Restoran Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Türkiye Demiryolu Makinaları en hafif yük taşıma vagonunu tanıttı!

Kuruluşunun 75'inci yılında kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelen Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi Anonim Şirketi (TÜDEMSAŞ), yeni üretimini yaptığı Avrupa'nın en hafif yük taşıma vagonunu tanıttı.

Trakya Cam Değişimin Gücü toplantısında iş ortaklarıyla buluştu!

Avrupa’nın 3’üncü, dünyanın ise 6’ncı büyük düzcam üreticisi olan Trakya Cam’ın İş Ortakları Buluşması, 17 - 19 Ekim 2014 tarihleri arasında 250 katılımcı ile Antalya’da gerçekleşti.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı 2015'te 1 milyon yolcu taşıyacak!

Üç ülkeyi birbirine bağlayacak olan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı' na Afganistan ve Kazakistan da göz kırptı. Projeyle 2015'te 1 milyon, 2034'te ise 3 milyon yolcu taşınacak...

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı'yla 2034'te 3 milyon yolcu taşınacak!

Üç ülkeyi birbirine bağlayacak olan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı 'na Afganistan ve Kazakistan da göz kırptı. Projeyle 2015'te 1 milyon, 2034'te ise 3 milyon yolcu taşınacak

Lütfi Elvan: BTK demiryolu projesi güçlenme projesidir!

Bakan Elvan: "BTK demiryolu projesi herhangi bir proje değil, bir kardeşlik projesidir, birlikte kalkınma ve güçlenme projesidir" dedi. Elvan, bu hat ile sadece topraklardan topraklara değil, gönüllerden gönüllere sevgi ve kardeşlik hattı kurduklarını vur

Trakya Mimarlık Mühendislik İnşaat ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Trakya Mimarlık Mühendislik İnşaat ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi, Ümit Almacı tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 13 Ekim'de Bağcılar, Kirazlı Mahallesi, Mahmutbey Caddesi'nde kuruldu.

Trakya demiryolu Haberi

Trakya demiryolu

Trakya bölgesindeki demiryolu hatlarındaki çalışmaların tamamlandığı ve yarın seferlere başlanacağı belirtildi.


TCDD'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Çerkezköy-Kapıkule ve Uzunköprü-Çerkezköy bağlantısını sağlayan demiryolundaki çalışmalar tamamlandı. Bu kapsamda raylar yenilendi, elektrifikasyon ve sinyalizasyon sistemi kuruldu.


Yapılan düzenlemelerin ardından bu hatlarda elektrikli lokomotifler ile konforlu, klimalı vagonlar kullanılacak. 


Çalışma dolayısıyla ara verilen seferlere yarın başlanacak. Yeni düzenlemeyle Kapıkule-Çerkezköy arasındaki yolculuk 40 dakika, Uzunköprü-Çerkezköy arası ise 30 dakika kısaldı.


Bu arada, 20 Ocak 2016'ya kadar seferler yüzde 25 indirimli...