06 / 05 / 2024

trampa bedeli

trampa bedeli

Trampa yoluyla kamulaştırma, Devletin kamu hizmetinde kullandığı bir malını gerçek ya da özel hukuk tüzel kişilerine ait mallarla değiştirmesine deniyor. Trampa ise malın malla değiştirilmesi olarak ifade ediliyor...

Trampa Gayrimenkul Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Trampa Gayrimenkul Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sultangazi’de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Cemil Önemli ve Yusuf Ünal Önemli tarafından kuruldu.

İstimlak bedeli nasıl tespit edilir?

İstimlak ile, özel kişilere ait taşınmaz malların devlet veya kamu tüzel kişilerince kamu yararı gereğince kanunla gösterilen esaslar çerçevesinde parası peşin ödenmek kaydıyla mülkiyetini alınıyor. Peki, istimlak bedeli nasıl tespit edilir?

Elektrik kesme açma bedeli ne kadar?

Elektrik Kesme-bağlama bedelleri Elektrik Piyasası Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği gereğince belirleniyor. Peki, elektrik kesme açma bedeli nedir? Elektrik kesme açma bedeli ne kadar? İşte yönetmelik esasları..

Tapu gerçek satış bedeli nedir?

Taşınmaz mal alım satımlarında, tapu dairesinde verilen hizmete karşılık, tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki tapu gerçek satış bedeli nedir? Tapu gerçek satış bedeli rayiç bedel midir? Yoksa taşınmaz için çekilen kredi bedeli midir?

Primer frekans kontrol birim hizmet bedeli belirlendi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun konuya ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, TEİAŞ tarafından önerilen primer frekans kontrol birim hizmet bedeli, 2014 yılı 4. çeyreği için 15,81 TL/MWh olarak onaylandı.

Kira depozito bedeli ne kadar?

Kira sözleşmelerinde taşınmaz mal sahibi, kiracısından depozito talep edebiliyor. Ancak Borçlar Kanunu gereğince, mal sahibi kiracısından istediği oranda depozito talep edemiyor. Peki kira depozito bedeli ne kadar?

Geç teslim nedeniyle kira bedeli!

İnşaat çalışmalarının geç bitmesi ve konutların geç teslimi nedeniyle alıcılara kira bedeli ödeniyor. Söz konusu geç teslim nedeniyle kira bedeli ile ilgili esaslara da sözleşme kapsamında yer veriliyor...

Trampa yoluyla satılan gayrimenkulün vergilendirilmesi!

Trampa yoluyla satılan taşınmaz malın vergilendirilip vergilendirilmeyeceği hakkındaki yasal esaslar Gelir Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan genelge kapsamında açıklanıyor. İşte trampa yoluyla satılan gayrimenkulün vergilendirilmesi esasları...

Satın alınan hazine taşınmazlarının bedeli peşin mi ödenir?

Satışa konu olan hazineye ait taşınmaz mallar için, idarece bedel takdir edilir veya ettiriliyor. Taşınmazın bedeli tespit komisyonunca karara bağlanıyor. Peki, satın alınan hazine taşınmazlarının bedeli peşin mi ödenir?

Çevre ve izni belgesi bedeli ne kadar?

Çevre izin belgesi: İşletmeler için, hava, su ve toprak gibi alıcı ortamları korumak amacıyla ilgili mevzuat uyarınca verilecek belgeye deniyor. Peki, çevre ve izni belgesi bedeli ne kadar?

Çevre ve izin belge bedeli 2014!

Geçici faaliyet belgesi ile çevre izin veya çevre izin ve lisansının verilmesi, yenilenmesi ve güncellenmesi için ödenecek bedel ve tarifeler her yıl Bakanlık tarafından belirleniyor. İşte, çevre ve izin belge bedeli 2014!

TOKİ başvuru bedeli ne kadar?

Mevcut piyasa koşullarında konut sahibi olma imkanı bulunmayan yoksul, alt, dar ve orta gelir gruplarına yönelik konut üretiyor. TOKİ konut başvuruları için belli miktarlarda başvuru bedeli ödeniyor. Peki, TOKİ başvuru bedeli ne kadar?

Metrogarden AVM yatırım bedeli!

Metrogarden AVM yatırım bedeli haberimizin içinde yer alıyor. 80 bin metrekare inşaat alanına sahip olan Metrogarden AVM bugün saat 16:00 'da Mustafa Sandal Konseri ile açılıyor.

trampa bedeli Haberi

trampa bedeli


Trampa nedir?


Trampa en kısa anlamıyla malın malla değişimidir. Değiştirilecek mallar taşınır veya taşınmaz mal olabilir. Trampa edilecek taşınmaz malların değerlerinin birbirine eşit olması şart değildir. Değerler arasında eşitlik olmadığı takdirde, aradaki fark bir miktar para ödenerek denklik sağlanabilir. 


Tapu sicil müdürlüğünün trampada değerleri eşitlemek konusunda bir müdahale yetkisi yoktur. Değerlerin eşit olmadığından bahisle akdi yapmaktan kaçınması da mümkün değildir. Değer eşitliği için ödenecek bir bedel işlem sırasında peşin ödenmeyerek, ileride ödenecekse bunun için kanuni ipotek tesis edilebilir. Farklı il ve ilçelerde bulunan taşınmaz malların trampa yapılması mümkündür.


Trampa yoluyla kamulaştırma!


Devlet kamu hizmetinde kullandığı bir malını gerçek ya da özel hukuk tüzel kişilerine ait mallarla trampa edebilir. Ayrıca çeşitli kamu kuruluşları arasında da böyle bir değişim olabilir. Mal sahibinin kabul etmesi halinde...