21 / 09 / 2024

trampa itiraz

trampa itiraz

Sit alanı ilan edilen ve kesin inşaat yasağı getirilen taşınmazların Hazine taşınmazları ile değiştirilebiliyor. Peki, sit alanlarındaki taşınmazların trampa bedeline itiraz edilir mi? Bu bedele nasıl itiraz edilir?

Sit alanlarındaki taşınmazların trampa bedeline itiraz edilir mi?

Sit alanı ilan edilen ve kesin inşaat yasağı getirilen taşınmazların Hazine taşınmazları ile değiştirilebiliyor. Peki, sit alanlarındaki taşınmazların trampa bedeline itiraz edilir mi? Bu bedele nasıl itiraz edilir?

Trampa yoluyla satılan gayrimenkulün vergilendirilmesi!

Trampa yoluyla satılan taşınmaz malın vergilendirilip vergilendirilmeyeceği hakkındaki yasal esaslar Gelir Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan genelge kapsamında açıklanıyor. İşte trampa yoluyla satılan gayrimenkulün vergilendirilmesi esasları...

Kıyı kenar çizgisine itiraz edilir mi?

Kıyı kanunun uygulanmasına dair yönetmeliğe göre Kıyı Kenar Çizgisi Tespit Komisyonu tarafından belirlenen kıyı kenar çizgisine itiraz edilir mi? Kıyı kenar çizgisine nasıl itiraz edilir?

Mutlak tarım arazisine itiraz!

Toprak Koruma ve Arazilerin Kullanımı Kanunu esaslarına göre Tarım dışı amaçlı arazi kullanımları için verilen karara itiraz edilebilir mi? Mutlak tarım arazisine itiraz nasıl yapılır?

İstimlak bedeline itiraz dilekçesi!

İstimlak bedeline itiraz, 30 gün içerisinde Asliye Hukuk Mahkemesi'ne bir dilekçe ile başvurularak yapılabiliyor. Peki, istimlak bedeline itiraz dilekçesi nasıl yazılır? İşte itiraz dilekçedi örneği..

İstimlak bedeline itiraz!

İstimlak ile özel kişilere ait gayrimenkullerin, kamu yararı gözetilerek kanun esaslarına göre karşılığı ödenmek kaydıyla alınıyor. Peki istimlak bedeline itiraz edilebilir mi? İtiraz nasıl yapılır?

Arnavutköy Tayakadın Köyü imar planına itiraz geldi mi?

Arnavutköy Tayakadın Köyü 1/5000 ölçekli nazım imar planı askı süresini tamamladı. Peki bu süre içinde itiraz geldi mi? Arnavutköy Tayakadın Köyü imar planına itiraz edildi mi? Tayakadın Köyü imar planı tadilatının sebebi neydi?..

Müşterek ipotek, taksim ve trampa işlemleri!

Tapu Sicil Müdürlüğünce yapılan müşterek ipotek, taksim ve trampa işlemleri, 1491 Sayılı "Müşterek İpotek, Taksim ve Trampa İşlemlerinin Ne Suretle Yapılacağı " Konulu Genelge kapsamında açıklanıyor...

Ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?

Konut kredisi kullanılarak satın almak istediğiniz ev için bankadan gönderilen eksper tarafından konut ekspertiz raporu hazırlanıyor. Peki, eksper raporu yanlış ise ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?

Eksper raporuna itiraz!

Konut ekspertiz raporu banka tarafından isteniyor. Peki, banka ekspertiz raporu sonucunda müşteriden yüklü miktarda ücret talep ettiyse ne yapılabilir? Eksper raporuna itiraz edilir mi?

Çevre düzeni planına itiraz!

Ülke ve bölge plan kararlarına uygun olarak konut, sanayi, ulaşım gibi yerleşme ve arazi kullanılması kararlarını belirleyen plan olan çevre düzeni planına itiraz edilebilir mi?

Nazım imar planı değişikliğine itiraz!

Arazi parçalarının; genel kullanış biçimlerini, başlıca bölge tiplerinin gösterildiği plana nazım imar planı deniyor. Peki, nazım imar planı değişikliğine itiraz edilir mi? İşte, nazım imar planı değişikliğine itiraz dilekçesi!

Ecrimisil ödeme emrine itiraz!

Hazineye ait olan taşınmazların, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sonucunda ilgililerden ecrimisil alınıyor. Peki söz konusu ecrimisil ödeme emrine itiraz edilebilir mi?

trampa itiraz Haberi

trampa itiraz

Sit alanlarındaki taşınmazların trampa bedeline itiraz edilir mi?

Sit alanı ilan edilen ve kesin inşaat yasağı getirilen taşınmazların Hazine taşınmazları ile değiştirilebiliyor. Hangi sit alanlarında trampa işleminin programa alınacağı, yapılan başvurular göz önünde tutularak Bakanlık tarafından belirleniyor.


Taşınmaz maliki, taşınmaz üzerinde paylı veya elbirliği mülkiyet varsa paydaşların veya ortakların hepsi birlikte veya bunlar adına hareket eden vekilleri noterden tasdikli vekâletname ile birlikte, taşınmazın Hazine taşınmazları ile değiştirilmesi için aşağıdaki belgelerle birlikte bir dilekçe ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüklerine veya Bakanlığa başvuruda bulunabiliyor.


Peki, sit alanlarındaki taşınmazların trampa bedeline itiraz edilir mi? Sit alanlarındaki taşınmazların trampa bedeline nasıl itiraz edilir?


Kanunen istekliler, tebliğ edilen bedele karşı, tebliğ tarihinden itibaren otuz gün içinde gerekçeleri açıkça belirtilmek ve buna ilişkin bilgi ve belgeler de eklenmek...