12 / 05 / 2024

trampa masrafları neler

trampa masrafları neler

Trampa, bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Trampa edilecek mallarda herhangi bir denklik aranmıyor. İşte, tapu trampa masrafları 2015!

Konut kredisi çekme masrafları neler? Konut kredisi çekerken hangi ücretler ödenir?

Konut almak isteyen vatandaşların birçoğu bankaların sağladığı konut kredisinden faydalanmak istiyor. bu süreç işlerken de hangi ödemeleri yapması gerektiğini sorguluyor. Peki, Konut kredisi çekme masrafları hangi ücretleri içerir? İşte detaylar...

Yapı Kredi Bankası konut kredisi faiz oranları 2019!

Yapı Kredi Bankası konut kredisi faiz oranları ne kadar? Yapı Kredi Bankası’nın konut kredisine ek olarak uyguladığı masraflar neler?

Akbank konut kredisi hesaplama 2019!

Akbank konut kredisi faiz oranları ne kadar? Akbank’tan konut kredisi hesaplama ne kadar oluyor? Konut kredisine uygulanan ek masraflar neler?

QNB Finansbank konut kredisi faiz oranları!

QNB Finansbank 15 yıl vadeye kadar konut kredisi kullandırıyor. QNB Finansbank konut kredisi faiz oranı ne kadar? Konut kredisi masrafları neler?

Garanti Bankası konut kredisi masrafları ne kadar?

Garanti Bankası’nın konut kredisine uyguladığı masraflar ne kadar? Konut kredisine ek uygulanan sigortalar neler?

HalkBank konut kredisi masrafları ne kadar?

HalkBank Hesaplı Evim Konut Kredisi ürünü faiz oranlarını yüzde 1.28. Bankanın konut kredisine ek olarak uyguladığı masraflar ve zorunlu sigortalar neler? 

ING Bank'tan 120 aya kadar yüzde 1.99 faizle konut kredisi!

ING Bank 120 ay vadede yüzde 1.99 faiz oranları ile konut kredisi kullandırıyor. Peki ING Bank’ın konut kredisi detaylar ve konut kredisine uyguladığı ek masraflar neler?

Vakıfbank sarı panjur konut kredisi oranları 2018!

VakıfBank kampanyalı Sarı Panjur Konut Kredisi ürünü kapsamında yüzde 2.09’dan başlayan faiz oranları ile konut kredisi kullandırıyor. VakıfBank’ın konut kredisine ek uyguladığı masraflar neler?

VakıfBank kampanyalı konut kredisi faiz oranı 2018!

VakıfBank Sarı Panjur Konut Kredisi ürünü kapsamında düşük faizli kampanyalı konut kredisi kullandırıyor. VakıfBank’ın kampanyalı Sarı Panjur Konut Kredisi ürününün faiz oranlarını ve krediye ek uygulanan masrafları neler? 

Konut kredisiyle ev alırken karşımıza çıkan masraflar neler?

Ev hayallerinizi gerçekleştirmek için en kolay çözüm bankaların sunduğu konut kredileri olarak karşımıza çıkıyor. Ancak konut kredisiyle ev almak isteyenleri bekleyen birtakım masraflar bulunuyor. 

Tapu trampa masrafları 2016!

Gerekli belgelerin temin edilmesi ve harç ödemesinin de yapılması halinde tapular değiştirilebiliyor. Peki, trampa için ne kadar masraf yapılır? İşte tapu trampa masrafları 2016..

Tapu trampa işlemleri 2016!

Taşınmaz malların tapuları, tapu dairesinde trampa edilebiliyor. Peki, trampa nasıl yapılır? Tapu trampa işlemleri 2016 nelerdir? Bu işlem için neler gerekir? Tapu trampa için ne kadar harç ödenir?

Tapu trampa için gerekenler!

Tapuda trampa işlemiyle ilgili hükümlere Türk Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. Peki, tapu trampa işlemi için gerekenler neler? İşte, tapu trampa için gerekenler!

trampa masrafları neler Haberi

trampa masrafları neler

Tapu trampa masrafları 2015!


Trampa, bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Değiştirilecek mallar taşınır veya taşınmaz mal olabiliypr. Trampa edilecek taşınmaz malların değerlerinin birbirine eşit olması gerekmiyor. 


Değerler arasında eşitlik olmadığı takdirde, aradaki fark bir miktar para ödenerek denklik sağlanabiliyor. Tapu sicil müdürlüğünün trampada değerleri eşitlemek konusunda bir müdahale yetkisi bulunmuyor.  Değer eşitliği için ödenecek bir bedel işlem sırasında peşin ödenmeyerek, ileride ödenecekse bunun için kanuni ipotek tesis edilebiliyor. 


Tapu trampa için gereken belgeler!

1. Trampası yapılacak taşınmaz mallara ait tapu senetleri.

2. Trampa yapılacak maliklerin veya yetkili temsilcilerinin fotoğraflı nüfus cüzdanları,

3. Trampa yapanların ikişer adet vesikalık fotoğrafı.

4. Akitte taraflardan biri veya ikisi kanuni temsilci (vekil, vasi, kayyum) ile temsil

edilecek ise, ayrıca temsile ilişkin belge.

5.Sözkonusu taşınmaz mala ait, ilgili Belediyeden...