27 / 04 / 2024

Konut kredisi çekme masrafları neler? Konut kredisi çekerken hangi ücretler ödenir?

Konut kredisi çekme masrafları neler? Konut kredisi çekerken hangi ücretler ödenir?

Konut almak isteyen vatandaşların birçoğu bankaların sağladığı konut kredisinden faydalanmak istiyor. bu süreç işlerken de hangi ödemeleri yapması gerektiğini sorguluyor. Peki, Konut kredisi çekme masrafları hangi ücretleri içerir? İşte detaylar...



Yeni bir gayrimenkul satın almak, milyonlarca kişinin hayalini süsleyen önemli bir yatırım, ancak bu şekilde önemli bir karar vermeden önce bilinçli ve doğru adımlar atmak büyük önem taşıyor. Konut kredisi, söz konusu süreci kolaylaştıran en önemli araçların arsında yer alıyor. Birçok banka uygun kredi faizleri ve kolay ödeme koşulları ile ev sahibi olmak isteyenlere çeşitli fırsatlar sağlıyor.

Bankalardan konut kredisi çekebilmek için gereken temel koşullardan biri şahsın belgelenebilir gelir durumu. Çünkü kredi, bankanın müşterilerine sağladığı bir borç olduğundan banka, bu borcun geri ödeneceğinden emin olmak istiyor. Bu sebeple müşterilerin ödeme düzeni hakkında fikir sunan kredi notu ve alabileceğiniz kredi miktarını etkileyen gelir belgesi başvuru için olmazsa olmaz koşullar arasında yer alıyor.

Konut kredisi çekme masrafları neler? Konut kredisi çekerken hangi ücretler ödenir?

KONUT KREDİSİ ÇEKME MASRAFLARI HANGİ ÜRCRETLERİ İÇERİR?

En uygun konut kredisini bulabilmek için hesaplama yaparken sadece faiz oranı ile kredinin toplam maliyeti belirlemiyor. Çünkü konut kredilerinde ilave olarak bazı ödemelerin yapılması gerekiyor. İşte o ödemeler:

  • DASK ücreti,
  • Dosya masrafı,
  • Ekspertiz bedeli,
  • İpotek tahsis bedeli,
  • Konut sigortası bedeli,
  • Hayat sigortası ücreti,
  • Ferdi kaza sigortası ücreti,
  • Hesap işletim ve ekstre ücretleri,

Bunlara ek olarak eğer bir erken ödeme yapılırsa burada ceza söz konusu olabiliyor. Yani ev kredisi taksitlerinizin tamamını vadesinden önce ödemek isterseniz, ödemek istediğiniz tutarın en fazla yüzde 2 oranında ceza ödeyebilirsiniz. Söz konusu durum kredi sağlayan bankanın inisiyatifine bağlı.

Bu nedenle en ucuz ev kredisini bulabilmek için hemen hemen bütün etkenlerin göz önünde bulundurulması gerekiyor. Masraflar hakkında daha ayrıntılı bilgiyi araşrırmak gerekiyor. 

Konut kredisi çekme masrafları neler? Konut kredisi çekerken hangi ücretler ödenir?

KONUT KREDİSİ ÇEKERKEN NERELE DİKKAT ETMEK GEREKİYOR?

Hangikredi.com'da yer alan detaylara göre, Konut kredisi çekebilmek için öncelikle belgelenebilir gelir belgesi ve en az 3 aydır devam eden sigortanın olması şartı aranıyor. Bunun yanı sıra kredi alacak kişinin kredi notunun da bankanın kredi vermek için belirlediği aralığın içinde olması şartı bulunuyor. Kredi notu ev kredisi alabilme ihtimalini etkilediği kadar bankanın müşterisine sağlayacağı faiz oranını da etkiliyor. Bankaların açıkladığı düşük faiz oranları özellikle kredi notu en yüksek olan müşteriler için geçerli oluyor.

Konut rayiç bedel sorgulama 2023! Evin rayiç bedeli nasıl hesaplanır? İşte e-Devlet, Gelir İdaresi sorgulama adımları...

Ödemeler peş peşe yapılacak! Kasım ayında emeklilerin hesabına maaş +5.000 TL +12.5000 TL yatırılacak!

İnşaatların yarım kalmaması için düğmeye basıldı! Sigortalı dönüşüm dönemi başlıyor!


Geri Dön