13 / 05 / 2024

trampa masrafları

trampa masrafları

Trampa, bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Trampa edilecek mallarda herhangi bir denklik aranmıyor. İşte, tapu trampa masrafları 2015!

Tapu trampa masrafları 2016!

Gerekli belgelerin temin edilmesi ve harç ödemesinin de yapılması halinde tapular değiştirilebiliyor. Peki, trampa için ne kadar masraf yapılır? İşte tapu trampa masrafları 2016..

Hisseli tapu ayırma masrafları 2015!

Hisseli tapularda taşınmazın hangi bölgesinin hangi hissedara ait olduğu belirtilmiyor. Hisseli tapular üzerinde, hissedarların isteği halinde ayırma işlemi yapılabiliyor. İşte, hisseli tapu ayırma masrafları 2015!

Tapuda hisse devri masrafları 2015!

Hisseli tapularda devir işlemleri gerçekleşebiliyor. Hisse devrinde, eğer devir yapılacak kişi bir başka hissedarsa, diğer paydaşların önalım hakkı olmuyor. İşte, tapuda hisse devri masrafları 2015!

Tapu trampa için gerekenler!

Tapuda trampa işlemiyle ilgili hükümlere Türk Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. Peki, tapu trampa işlemi için gerekenler neler? İşte, tapu trampa için gerekenler!

Tapuda trampa şartları!

Tapuda trampa başka bir ifadeyle trampa işlemi, taşınır ya da taşınmaz malların değiştirilmesi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tapuda trampa şartları neler?

Tapuda trampa harcı 2015!

Borçlar Kanunu gereğince, trampa işlemlerinde satışa ilişkin hükümler kullanılıyor. Tapu müdürlüklerinde gerçekleştirilen trampa işlemi için harç ödenmesi yapılması gerekiyor. İşte, tapuda trampa harcı 2015!

Gayrimenkul satışında trampa nasıl olur?

Gayrimenkul takas bir başka deyişle trampa işlemi, değeri aynı olsun olmasın tüm gayrimenkuller üzerinde yapılabiliyor. Peki, gayrimenkul satışında trampa nasıl olur?

Trampa yoluyla kamulaştırma nasıl yapılır?

Trampa, taşınır veya taşınmaz bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemi olarak biliniyor. Peki, trampa yoluyla kamulaştırma nasıl yapılır?

Tapuda trampa harcı hesaplama!

Tapu müdürlüklerinde gerçekleştirilen işlemler için devlet her iki taraftan tapu takas harcı talep ediyor. İşte, tapuda trampa harcı hesaplama!

Trampa nedir nasıl yapılır?

Tapuda trampa, bir malın başka bir malla değiştirilmesi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, trampa nedir nasıl yapılır? Tapuda trampa için hangi belgeler gerekli?

Trampa işleminin tapuya tescili!

Trampa, kısaca malın malla değiştirilmesi işlemi olarak biliniyor. Trampa işleminin geçerli olabilmesi için tapuya tescil edilmesi gerekiyor. İşte, trampa işleminin tapuya tescili!

Trampa sözleşmesi şekil şartı!

Taşınır veya taşınmaz malların değiştirilmesi işlemine trampa deniyor. Trampa işlemi için taraflar arasında sözleşme imzalanması gerekiyor. İşte, trampa sözleşmesi şekil şartı!

Trampa işleminde tapu harcı ne kadar?

Tapuda trampa işlemlerinin gerçekleşebilmesi için gerekli belgelerin temini ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, trampa işleminde tapu harcı ne kadar?

trampa masrafları Haberi

trampa masrafları

Tapu trampa masrafları 2015!


Trampa, bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Değiştirilecek mallar taşınır veya taşınmaz mal olabiliypr. Trampa edilecek taşınmaz malların değerlerinin birbirine eşit olması gerekmiyor. 


Değerler arasında eşitlik olmadığı takdirde, aradaki fark bir miktar para ödenerek denklik sağlanabiliyor. Tapu sicil müdürlüğünün trampada değerleri eşitlemek konusunda bir müdahale yetkisi bulunmuyor.  Değer eşitliği için ödenecek bir bedel işlem sırasında peşin ödenmeyerek, ileride ödenecekse bunun için kanuni ipotek tesis edilebiliyor. 


Tapu trampa için gereken belgeler!

1. Trampası yapılacak taşınmaz mallara ait tapu senetleri.

2. Trampa yapılacak maliklerin veya yetkili temsilcilerinin fotoğraflı nüfus cüzdanları,

3. Trampa yapanların ikişer adet vesikalık fotoğrafı.

4. Akitte taraflardan biri veya ikisi kanuni temsilci (vekil, vasi, kayyum) ile temsil

edilecek ise, ayrıca temsile ilişkin belge.

5.Sözkonusu taşınmaz mala ait, ilgili Belediyeden...