19 / 05 / 2024

trampada gereken evraklar

trampada gereken evraklar

Borçla Kanunu hükümlerine göre, iki, şahıs birbirine borçlu oldukları takdirde, her iki taraftan biri borcunu alacağı ile takas edebiliyor. Peki, trampa işleminde gereken belgeler neler?

Ev satarken hangi evraklar gereklidir?

Ev satarken hem alıcının hem de ev sahibinin hazırlaması gereken evraklar bulunmaktadır. Peki Ev satarken hangi evraklar gereklidir? İşte detaylar!

Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli evraklar 2022 nelerdir?

6306 sayılı kanun kapsamında, riskli olarak tespit edilen bir konut veya iş yeri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm kira yardımı veriliyor. Peki, kira yardımı alabilmek için gereken evraklar nelerdir?

Tapu devri için gerekli evraklar 2022 nelerdir?

Gayrimenkulün el değiştirmesi için resmi olarak tamamlanması gereken işleme tapu devir işlemi deniyor. Yeni satın alınan bir ev ya da miras yolu ile intikal eden bir arsa için tapu devir işlemlerinde bazı evrakların temin edilmesi gerekiyor.

Tapu işlemlerinde hangi belgeler gerekiyor?

Gayrimenkul satabilmek için gayrimenkul sahibi ve alıcının tapu devri sırasında hazır bulundurmaları gereken evraklar bulunuyor. Peki bu evraklar ve belgeler neler? İşte tapu devrinde gerekli olan evraklar...

Tapu işlemleri için gerekli belgeler nelerdir? 

Tapu devir işlemi yapması gerekenlerin en çok merak ettiği konular arasında Tapu işlemleri için gerekli belgeler nelerdir sorusu yer alıyor. İşte Tapu işlemlerinde gereken evrakların tam listesi…

TOKİ Karaman Kırbağı'da 2+1'ler için evraklar açıklandı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Karaman'da inşa edilen 559 adet "Kırbağı Projesi" kapsamında kuralar çekildi. 2+1 konutlarında hak sahibi olan kişiler için hazırlaması gereken evraklar açıklandı.

Çöp vergisi için gerekli evraklar nelerdir?

Mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenmesi gereken vergiler arasında çöp vergisi de bulunuyor. Ödemeler her sene iki eşit taksit halinde yapılabiliyor. Peki, çöp vergisi için gerekli evraklar nelerdir?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi için gereken evraklar!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesiyle müteahhit arsa üzerinde inşaatı yapma, arsa sahibi de inşaatın bitiminde anlaşılan miktarda bağımsız bölüm vermeyi kabul etmiş sayılıyor. İşte, kat karşılığı inşaat sözleşmesi için gereken evraklar!

Konut kredisi başvurusu için gereken evraklar!

Banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü konut kredisi oluyor. Peki, konut kredisi başvurusu için gereken evraklar nelerdir?

Elektrik aboneliği üzerine almak için gerekli belgeler!

Elektrik aboneliğinin, bağımsız bölümde oturan kişinin adına alınması gerekiyor. Elektrik aboneliği üzerine almak için gerekli belgeler ile birlikte ilgili dağıtım şirketine müracaat edilmesi gerekiyor. İşte gereken evraklar..

Kamulaştırma için gerekli evraklar!

Kamulaştırma, özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlıyor. Peki, kamulaştırma için gerekli evraklar nelerdir? Kamulaştırma süreci nasıl işler?

Tapuda hibe işlemleri için gereken belgeler!

Bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesin işlemine hibe deniyor. Peki, hibe işlemleri için neler gerekir? İşte, tapuda hibe işlemleri için gereken belgeler!

İpotek terkini için gerekli evraklar!

İpotek, halen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak için tapuya konuluyor. Peki ipotek terkini nasıl yapılır? İpotek terkini için gerekli evraklar hangileridir?

trampada gereken evraklar Haberi

trampada gereken evraklar

Trampa işleminde gereken belgeler neler?

Borçlar Kanunu'nun 118'inci maddesine gereğince, iki, şahıs birbirine borçlu oldukları takdirde, her iki taraftan biri borcunu alacağı ile takas edebiliyor. 


Trampa işlemi için bazı şartlar söz konusu oluyor. Bu şartlar arasında, karşılıklı borçluluk,borçlarda özdeşlik ve borçların ifasının istenebilir olması yer alıyor.


Tapu takas tescil işlemleri, Tapu Müdürlükleri'nde gerçekleştiriliyor. Tapu takas işlemlerinin geçerlilik kazanabilmesi için takas  yapılacak malların tapu veya ruhsatları gerekiyor. Daha sonra ise fotoğraflı kimlikler isteniyor.


İstenilen belgelerin temin edilmesi durumunda, tapu müdürlüklerinde tescil işlemleri gerçekleşmiş oluyor. Trampa işlemleri hakkındaki usullere Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. 


Trampa yapılırken hangi belgeler gerekebilir?

1. Trampası yapılacak mala ait tapu senetleri,


2. Trampa yapılacak malın sahipleri ya da yetkili temsilcilerinin fotoğraflı nüfus cüzdanı fotokopileri,


3. Trampa yapanların vesikalık fotoğrafları,


4. Trampa yapılan malın ilgili belediyeden alınan...