05 / 05 / 2024

Trans Adriyatik Doğal Gaz Boru Hattı son durum

Trans Adriyatik Doğal Gaz Boru Hattı son durum

Trans Adriyatik Doğal Gaz Boru Hattı (TAP) ile Azerbaycan doğal gazı, Türkiye, Yunanistan ve Arnavutluk üzerinden Adriyatik Denizi'ne, oradan İtalya'nın güneyine, İtalya'dan da diğer Avrupa ülkelerine ulaştırılacak..

Azerbaycan ve Türkiye'nin küresel doğal gaz projesinde kapasite artırımına gidilecek

Azerbaycan doğal gaza talebin artması nedeniyle Güney Kafkasya Boru Hattı, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) ve Trans Adriyatik Boru Hattı'ndan (TAP) oluşan Güney Gaz Koridorunun potansiyelini genişletmeyi planlıyor.

TANAP-Eskişehir Doğal Gaz Bağlantı Hattı için acele kamulaştırma!

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP)-Eskişehir Doğal Gaz Bağlantı Hattı projesinin gerçekleştirilmesi amacıyla Eskişehir İli, Seyitgazi, Odunpazarı ve Alpu'da yer alan bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Trans-Adriyatik Boru Hattı anlaşması onaylandı!

Avrupa Komisyonu, Azerbaycan doğalgazını Avrupa'ya taşıyacak Güney Gaz Koridoru'nun bir ayağı olan Trans-Adriyatik Boru Hattı (TAP) anlaşmasına onay verdi.

Trans Adriyatik Boru Hattı’nın kapasitesi 20 milyar metreküpe çıkacak!

Rusya’nın Güney Akım Projesi’ni iptal etmesinin ardından alternatif arayışlarına giren Avrupa Birliği'nin Azerbaycan'dan doğalgaz temin ettiği Trans Adriyatik Boru Hattı’nın kapasitesinin 20 milyar metreküpe çıkaracağı öne sürüldü

TAP ile Avrupa'daki Rus doğal gaz tekeli yıkılacak!

Trans Adriyatik Doğal Gaz Boru Hattı (TAP) ile Azerbaycan doğal gazı, Türkiye, Yunanistan ve Arnavutluk üzerinden Adriyatik Denizi'ne, oradan İtalya'nın güneyine, İtalya'dan da diğer Avrupa ülkelerine ulaştırılacak..

Kütahya'da 8 bin 777 konut doğal afet riski altında!

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Kütahya'da 13 bölgede 5 milyon metrekarelik alanda 8 bin 777 konutun doğal afet riski altında olduğunu söyledi. İça, kentsel dönüşümün ilk uygulamasının Gaybiefendi Mahallesi'nde gerçekleşeceğini kaydetti...

Doğal gaz için 8 ilçe müracaat yaptı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, "Nüfusu 10 bini aşan yerlere müracaat halinde BOTAŞ'ın doğal gaz hattı götüreceğini söylemiştik. Ne yazık ki şu ana kadar 8 ilçemiz müracaat etti" dedi...

Enerji Sektörü Doğal Gaz Piyasası Sonuç Raporu tanıtım toplantısı!

Enerji Sektörü İnsan Kaynakları Envanteri Projesi Doğal Gaz Piyasası Sonuç Raporu tanıtım toplantısı Meyra Otelde düzenlendi. Toplantıya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, sektör temsilcileri ve bürokratlar katıldı.

NeoGölPark İstanbul Evleri Kemerburgaz'da doğal yaşam!

Göllerle çevrili muhteşem bir ormanın hemen yanında yer alan NeoGölpark İstanbul Evleri, Kemerburgaz-Göktürk'e sadece 10 dakikalık mesafede yer alıyor. Doğal orman, ördeklerin ve kuğuların gezdiği Mavi Göl gibi tabiatın güzellikleri mevcut...

Doğal afetlere karşı İnsan Kovanı isimli bir şehir projesi geliştirildi!

Mimar kardeşler Sunay Erdem ve Günay Erdem New York'un doğal afetlere karşı geliştirdiği kentsel dönüşüm projesi ödülüne layık görüldü. Arıların yaşamı örnek alınarak geliştirilen proje hızlı geçici konut sağlıyor..

Marmaris Kızkumu Dünya Kültürel ve Doğal Miras Listesi’nde yer alacak!

Muğla’nın Marmaris ilçesi Orhaniye Köyündeki Kızkumu’nun Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı’nın (UNESCO) Dünya Kültürel ve Doğal Miras Listesi’nde yer alabilmesi için çalışmalar başlatıldı...

TANAP ile ileride doğalgaz fiyatlarında düşüş olabilir!

Hazar Strateji Enstitüsü (HASEN) Bilim ve Uzmanlar Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bülent Aras, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) ile ileride doğalgaz fiyatlarının aşağıya inebileceğini söyledi..

Kırşehir doğal taş sektör analizi yapılacak!

AHİKA'ya unulan "Kırşehir Doğal Taş Sektör Analizi ve Yatırım İmkanları Raporunun Hazırlanması Projesi" kabul edildi. Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası'nın hazırladığı projenin, kentte maden tesisi kurmak isteyen yatırımcılara ışık tutacağı bildirildi...

Trans Adriyatik Doğal Gaz Boru Hattı son durum Haberi

Trans Adriyatik Doğal Gaz Boru Hattı son durum

Azerbaycan tarihinin en büyük doğal gaz satış mutabakatı olarak görülen ve 39 farklı işbirliğini kapsayan Trans Adriyatik Doğal Gaz Boru Hattı (TAP) ile Azerbaycan doğal gazı, Türkiye, Yunanistan ve Arnavutluk üzerinden Adriyatik Denizi'ne, oradan İtalya'nın güneyine, İtalya'dan da diğer Avrupa ülkelerine ulaştırılacak. Bu proje sayesinde Azeri doğal gazı, Avrupa'da bu konuda tekel durumunda olan Rus doğal gazına alternatif olacak.


AA muhabirinin yaptığı derlemeye göre, Hazar Denizi'nden çıkarılan doğal gazı Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak TAP için birçok Avrupalı lider ve siyasetçi bugün Bakü'de bir araya gelerek nihai imzaları attı. TAP ve Türkiye'yi doğu batı istikametinde geçen Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP), AB'nin enerji sorunlarının çözümüne yönelik hazırladığı "üçüncü enerji paketi" kapsamında yer alan "Güney Gaz Koridoru" projesini oluşturuyor. 


TANAP'ın...