01 / 05 / 2024

Troya hazineleri müzesi

Troya hazineleri müzesi

Çanakkale'de, 5 bin yıllık geçmişi bulunan Troya Antik Kenti'nde geçen yıl yapımına başlanan müzenin tamamlanmasıyla, bazı Avrupa ülkeleri ve özellikle Rusya'daki "Troya hazineleri"nin yurda getirilmesi çalışmaları hızlandırılacak.

İstanbul Havalimanı Müzesi açıldı!

İstanbul Havalimanı Müzesi 'Türkiye'nin Hazineleri-Tahtın Yüzleri' sergisiyle hizmete açıldı...

Troya Müzesi Çanakkale'yi tarihiyle yeniden buluşturma projesidir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Troya Müzesi, Çanakkale'yi tarihiyle yeniden buluşturma, bu kadim şehri ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için tekrar bir çekim merkezi haline dönüştürme projemizin adeta son halkasıdır." ifadelerini kullandı...

Troya Müzesi resmi açılışa hazır!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açılan yarışmayla belirlenen proje kapsamında yapımına 2014 yılında başlanan Troya Müzesi'nin resmi açılışı bugün yapılacak.

75 milyon liralık Troya Müzesi yarın açılacak!

Çanakkale'de 5 bin yıllık geçmişe sahip Troya Antik Kenti'nde yaklaşık 75 milyon liraya mal olan Troya Müzesi'nin resmi açılışı yarın gerçekleşecek. 

Troya Müzesi 45 milyon liraya mal oldu!

2011'de ulusal mimarlık yarışmasıyla belirlenen Troya Müzesi, 7 yılın sonunda tamamlanarak hizmete açıldı. 12 bin 700 metrekarelik alan üzerinde inşa edilen müze 45 milyon liraya mal oldu.

Çanakkale Troya Müzesi açıldı!

Çanakkale'de yapımına 4 yıl önce başlanan Troya Müzesi, ziyarete açıldı. Maliyeti 75 milyon lirayı bulan müze 10 gün boyunca ziyaret edilebilecek.

Troya Müzesi açılış için hazır!

Troya bölgesinden çıkan eserlerin bir nokta toplanacağı Troya Müzesi açılış için gün sayıyor. Toplam 90 bin metrekare alana inşa edilen müzede 2 bin civarı eser yer alacak.

Troya Müzesi Ekim'de açılacak!

Yapımına 4 yıl önce başlanılan Troya Müzesi'nde son aşamaya gelindi. Müzenin Ekim ayında açılacağı açıklandı.

Çanakkale Troya Müzesi 7 bölümden oluşacak!

Çanakkale merkeze bağlı Tevfikiye Köyü sınırları içerisinde inşa edilen Troia Müzesi'nde çalışmalar hızla ilerliyor. 11 bin 200 metrekare alanda hayata geçirilen müze 7 bölümden oluşacak.

Çanakkale Troya Müzesi'nde sona gelindi!

Maliyeti 50 milyon lirayı bulacak Troya Müzesi, 3 bin metrekarelik sergi salonları dahil 10 bin metrekare kapalı alandan oluşacak

Karun Hazineleri'nin Uşak'taki yeni müzesi 2014'te tamamlanacak!

Uşak'ta yapımı süren yeni Arkeoloji Müzesi'nin Mimarı Metin Keskin, Karun Hazineleri için özel sergi alanlarının oluşturulacağı yeni müzenin akıllı güvenlik sistemleri ile korunacağı belirtti....

Troya Müzesi 2015'ten önce açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen çalışmalarla Troya Müzesi'nin 2015 yılından önce açılacağı bildirildi

Akdeniz'in Ötesinin İnşası Sergisi Sanal Mimarlık Müzesi'nde açıldı!

Sanal Mimarlık Müzesi, Avrupa Birliği Komisyonu tarafından desteklenen “Akdeniz'in Ötesinin İnşası” başlıklı sanal sergisinde, Avrupalı inşaat firmalarının arşivlerinden bir seçkiyi bir araya getiriyor

Troya hazineleri müzesi Haberi

Troya hazineleri müzesi

Merkeze bağlı Tevfikiye köyü sınırları içinde yer alan, her yıl 500 binden fazla kişinin ziyaret ettiği antik kentteki Troya Müzesi'nin inşasının gelecek yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. 


Kültür ve Turizm Bakanlığınca yarışmayla belirlenen proje kapsamında yapımına geçen yıl başlanan Troya Müzesi inşaatının büyük bölümü tamamlandı.


Maliyeti 50 milyon lirayı bulacak yapı, 3 bin metrekarelik sergi salonları dahil 10 bin metrekare kapalı alandan oluşacak.


Troya Ören Yeri ve Çanakkale'deki diğer arkeolojik alanlardaki kazılarda bulunan eserlerin de çağdaş müzecilik anlayışıyla sergileneceği yapının inşasının gelecek yıl sonuna kadar tamamlanması öngörülüyor.


UNESCO tarafından 1998'de "Dünya Kültür Mirası Listesi"ne dahil edilen, 5 bin yıllık geçmişe sahip Troya Antik Kenti'nin önemi, müze projesi tamamlandığında artacak.


Homeros'un destanı İlyada'daki "Truva Savaşı'nın yapıldığı yer" olarak da bilinen antik kentteki müzenin tamamlanmasıyla, yıllık...